bannerPos

Unge skal tænke anderledes

Ejendomsmægler Henrik Kristensen mener, at der er basis for unge landmænd at blive selvstændige – de skal bare starte i det små. Foto: Leif Christensen/LLN Press
29-07-2020 13:06

Ejendomsmægler Henrik Kristensen mener, at unge godt kan komme i gang som selvstændige landmænd – de skal bare følge en anden vej

Tekst: Leif Christensen/LLN Press

LANDEJENDOMME Priserne på produktionsejendomme og landbrugsjord er høje, og ejendomsmægler Henrik Kristensen, indehaver af EDC Landbrug farms4sale, må konstatere, at der er meget langt mellem salg af gårde til unge mennesker.

- Der er mange unge, der har sparet mange penge op, måske mere end en million kroner, men det er desværre sjældent nok alligevel, lyder det fra Henrik Kristensen.

Han vil gerne hjælpe unge mennesker i gang, men de skal tænke anderledes.

- Det er nødvendigt for dem at tænke alternativt, påpeger Henrik Kristensen.

De skal ikke alle sammen sætte næsen op efter at købe en af de store gårde til mange millioner kroner – der skal tænkes anderledes ved at købe en mindre ejendom og så arbejde sig op.

- De unge får muligheden, når ejendomme lukkes ned. De er forholdsvis billige, og køberen kan ret hurtigt lave en værdistigning ved at tænke anderledes, noterer Henrik Kristensen.

Det er kapitaltungt at købe jord, så ideen kan være at købe en ejendom på ned til 25-30 hektar og så arbejde sig op derfra. 

 

Udenlandske investorer

 De unge landmænd skal ikke alene konkurrere med landsmænd om de gårde og den jord, der sættes til salg. Der er også mange udlændinge i køberkartoteket hos EDC Landbrug farms4sale.

- Hollændere er igen begyndt at komme til Danmark for at se på kvæggårde. I Holland er priserne på gårde højere, og der er flere restriktioner, forklarer Henrik Kristensen.

Han konstaterer, at der nu er solgt gårde til hollandske landmænd i mere end 30 år, og ikke mindst i 1990- og 00-erne gik det stærkt med handlen med hollændere.

De er dog langt fra alene om at have kig på dansk jord og danske gårde.

- Vi ser også investorer fra andre lande, både fra Østen og USA, og også tyske investorer er på banen, forklarer Henrik Kristensen.

Nogle af pengene kommer fra landbruget, men også mange andre erhverv er interesseret i at købe primært jord her i landet for at leje det ud.

 

Corona prægede besøgene

Corona-virussen har også påvirket EDC Landbrug farms4sale, men det har været i mindre omfang.

- Vi har ikke mærket det ret meget. Der er selvfølgelig enkelte, der har afholdt sig fra at komme ud og kigge på en gård, men det har ikke påvirket os meget, fortæller Henrik Kristensen.

På hylden har han en bred vifte af gårde, men der er ikke mange svinegårde imellem, ligesom der kun er få minkfarme i det syd- og sønderjyske område, hvor han primært handler ejendomme.

Sælger alt udenfor byskiltet

Henrik Kristensen har i snart 25 år hjulpet med handel af ejendomme primært ude på landet, og det har været både små og store ejendomme

LANDEJENDOMME - Ingen opgaver er for små, og ingen opgaver er for store.

Sådan lyder det fra indehaveren af EDC Landbrug farms4sale, ejendomsmægler MDE, Henrik Kristensen, og han har netop erfaring med at sælge både mindre lystejendomme og op til store landbrugsproduktioner.

- Vi sælger alt udenfor byskiltet, lyder den klare melding fra Henrik Kristensen.

Dermed hentyder han til produktionsejendomme, skovejendomme, lystejendomme, liebhaverejendomme og landbrugsjord, og erfaringen er stor.

- Jeg har siden 1996 arbejdet med køb og salg af alle former for landbrugsejendomme i hele Danmark, fortæller Henrik Kristensen.

EDC Landbrug farms4sale ApS har til huse i lokaler i Christiansfeld, og de fleste handler gælder ejendomme i det syd- og sønderjyske område, men der arbejdes også med andet end køb og salg.

- Jeg har også en del syns- og skønssager rundt i landet, forklarer Henrik Kristensen.

Han påpeger samtidig, at forretningen ikke ejes af andre:

- Jeg har ingen økonomisk interesse i, hvilket valg en køber tager. Jeg er alene sælgers mand, og når der kun er mig, får kunderne en personlig betjening igennem hele salgsforløbet, påpeger Henrik Kristensen.

lec

 

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next