bannerPos

Overdragelse af landbrug kræver ekspertise

Tine Birgitte Juhl har beskæftiget sig med køb og salg af landbrugsejendomme i 25 år.

Redaktionen

13-05-2019 16:08
Der er stor forskel på overdragelse af almindelig fast ejendom og landbrugsejendomme, fortæller Tine Birgitte Juhl, som har specialiseret sig i at sælge landbrugsejendomme på Djursland.

Dansk Landbrugsformidling, som holder til på Landbocenteret i Følle på Djursland, har specialiseret sig i køb og salg af landbrugsejendomme. Det gælder både hobbylandbrug som store produktionslandbrug.

- De fleste rådgivere kender til overdragelse af almindelig fast ejendom, men de færreste kender til overdragelse af landbrugsejendomme så indgående, som vi gør. Desuden giver vores placering i Djursland Landboforening os en helt unik mulighed for lynhurtigt at få kontakt til økonomi- og planteavlskonsulenterne. Det benytter jeg mig af i de fleste handler, fortæller Tine Birgitte Juhl, som de sidste 25 år har arbejdet med køb og salg af landbrugsejendomme.

 

I landmandens favør

Dansk Landbrugsformidling har den fordel for landmændene at være et »non profit selskab« alene med det formål at hjælpe landmanden med salget. For gennemførslen af en landbrugshandel kræver ekspertise og indsigt i så godt som alle landbrugets forhold.

- Det har vi, fordi vi arbejder med landbrugshandler hver dag, både med overdragelser af jord, bygningsparceller, mindre landbrug og store produktionsejendomme. Det kræver indgående kendskab til udstykninger og arealoverførsler, til miljø – planteavl og planlovgivning, jura og praksis indenfor landbruget samt handler, forklarer Tine Birgitte Juhl.

Dansk Landbrugsformidling er ikke en del af en større landsdækkende kæde, men det er ifølge Tine Birgitte Juhl intet problem. Hun har et stort netværk på Djursland, hvor hun også er bosat, er i daglig kontakt med de landmænd, der kommer på landbocenteret, og har samarbejde med flere mæglere på Djursland.

- Det koster ikke ekstra at bruge os ved køb eller salg. Til gengæld er vores styrke et stærkt lokalt kendskab og vores samarbejde med husets øvrige konsulenter. Vi kommer hurtigt hele vejen rundt, hvilket gør, at også mindre jordhandler får vi gennemført hurtigt og effektivt, understreger Tine Birgitte Juhl.

cc

 

Dansk Landbrugsformidling

Dansk Landbrugsformidling arbejder uafhængigt af banker, kreditforeninger og forsikringsselskaber, og varetager således udelukkende landmandens interesser.

Dansk Landbrugsformidling er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), hvilket betyder, at de er underlagt DE´s etiske retningslinier samt krav omkring forsikringsdækning i alle ejendomshandler.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Få maskinparken serviceret og undgå store skjulte omkostninger

Høsten er i fuld gang landet over. For nogen forløber markarbejdet smertefrit, mens det for andre bliver en stressfuld affære grundet maskinnedbrud. Det er vigtigt, at man løbende vedligeholder sine maskiner og kender sine omkostninger på hver enkelt maskine. Der ligger en stor skjult omkostning og truer, hvis en landmand oplever maskinnedbrud midt i høsten.

Ægtepagter er blevet slettet og kan ikke fremskaffes

Et ukendt antal kopier af ægtepagter i den gamle Grenaa-Ebeltoft retskreds er blevet slettet i forbindelse med digitaliseringen af Tingbogen i 2008. Det betyder, at hvis man ikke selv har en kopi af sin tinglyste ægtepagt liggende i skuffen, kan indholdet af ægtepagten ikke længere ses.

Aulum trodsede skybrud

Trods flere skybrud og aflysninger af mønstringskonkurrencen for kvæg og heste kunne udstillerne og de besøgende opleve engagerede dommere, som bedømte malkekvæg, kødkvæg, heste, kaniner, æsler, får og geder.

Dårligt vejr hæmmer høsten

Landmændene på Djursland oplever lige nu store udfordringer med at få bjerget årets høst. I modsætning til sidste år står kornet stort og godt, men vejret sætter en stopper for markarbejdet.

Historisk dyrskue på Det Grønne Museum

Søndag den 18. august trækkes de gamle husdyr i ringen ved Det Grønne Museum til et historisk dyrskue med bedømmelse, rosetter og ærespræmier.
Side 1 af 52 (1033 artikler)Prev1234567505152Next