bannerPos

Overdragelse af landbrug kræver ekspertise

Tine Birgitte Juhl har beskæftiget sig med køb og salg af landbrugsejendomme i 25 år.

Redaktionen

13-05-2019 16:08
Der er stor forskel på overdragelse af almindelig fast ejendom og landbrugsejendomme, fortæller Tine Birgitte Juhl, som har specialiseret sig i at sælge landbrugsejendomme på Djursland.

Dansk Landbrugsformidling, som holder til på Landbocenteret i Følle på Djursland, har specialiseret sig i køb og salg af landbrugsejendomme. Det gælder både hobbylandbrug som store produktionslandbrug.

- De fleste rådgivere kender til overdragelse af almindelig fast ejendom, men de færreste kender til overdragelse af landbrugsejendomme så indgående, som vi gør. Desuden giver vores placering i Djursland Landboforening os en helt unik mulighed for lynhurtigt at få kontakt til økonomi- og planteavlskonsulenterne. Det benytter jeg mig af i de fleste handler, fortæller Tine Birgitte Juhl, som de sidste 25 år har arbejdet med køb og salg af landbrugsejendomme.

 

I landmandens favør

Dansk Landbrugsformidling har den fordel for landmændene at være et »non profit selskab« alene med det formål at hjælpe landmanden med salget. For gennemførslen af en landbrugshandel kræver ekspertise og indsigt i så godt som alle landbrugets forhold.

- Det har vi, fordi vi arbejder med landbrugshandler hver dag, både med overdragelser af jord, bygningsparceller, mindre landbrug og store produktionsejendomme. Det kræver indgående kendskab til udstykninger og arealoverførsler, til miljø – planteavl og planlovgivning, jura og praksis indenfor landbruget samt handler, forklarer Tine Birgitte Juhl.

Dansk Landbrugsformidling er ikke en del af en større landsdækkende kæde, men det er ifølge Tine Birgitte Juhl intet problem. Hun har et stort netværk på Djursland, hvor hun også er bosat, er i daglig kontakt med de landmænd, der kommer på landbocenteret, og har samarbejde med flere mæglere på Djursland.

- Det koster ikke ekstra at bruge os ved køb eller salg. Til gengæld er vores styrke et stærkt lokalt kendskab og vores samarbejde med husets øvrige konsulenter. Vi kommer hurtigt hele vejen rundt, hvilket gør, at også mindre jordhandler får vi gennemført hurtigt og effektivt, understreger Tine Birgitte Juhl.

cc

 

Dansk Landbrugsformidling

Dansk Landbrugsformidling arbejder uafhængigt af banker, kreditforeninger og forsikringsselskaber, og varetager således udelukkende landmandens interesser.

Dansk Landbrugsformidling er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), hvilket betyder, at de er underlagt DE´s etiske retningslinier samt krav omkring forsikringsdækning i alle ejendomshandler.

Landmænd bør spare op til pension

Allerede når en ung landmand etablerer sig, skal han starte med at spare op til sin pension. Sådan lyder rådet fra Agri Nord, der møder en del landmænd, der ikke har sparet op til alderdommen.

Fasthold din konkurrencekraft

De fleste danske landmænd producerer til et pristagermarked, og vinderne i dette marked er dem, som kan holde den laveste fremstillingspris på salgsproduktet. Hvordan ligger du i dette konkurrenceprægede marked og hvor finder du dine indsatsområder?

EU-kandidater så på naturpleje

Venstres spidskandidat til EP-valget, Morten Løkkegaard, var onsdag på besøg på Harboøre Tange. Partiets kandidat i Midt- og Vestjylland, Erik Poulsen, havde inviteret ham ud på vestkysten for at præsentere nogle af de udfordringer, som optager vestjyderne.

De unge må ikke tale sig selv ned

100 spørgelystne jordbrugsteknologstuderende mødte op da miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kom forbi til en snak om arealudnyttelse, generationsskifte, skovrejsning og bæredygtighed.

Kvæg- og svinefolk på efteruddannelse i Aarhus

Ansatte i kvæg- og svinebranchen kommer langvejs fra for at blive klogere på husdyrernæring på Erhvervsakademi Aarhus.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.
Side 1 af 44 (862 artikler)Prev1234567424344Next