bannerPos

Eskelund sat til salg

Dette staldanlæg ved Skydebjerg og Eskelunds øvrige ejendomme med tilsammen 35.000 stipladser indgår i det samlede salg af virksomhedens danske aktiviteter. Foto: Nybolig Gørtz & Jespersen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
27-02-2020 08:04
Familien Lerche-Simonsen sælger nu virksomheden, der på Vestfyn producerer 100.000 grise, med egen foderfabrik, transportafdeling og 1.000 ha markdrift.

I flere år var det landets absolut største svineproduktion, og med en årsproduktion på 100.000 grise fra 10 til 110 kg hører Eskelund A/S på Vestfyn fortsat blandt de allerstørste.

Hele den danske del af familien Lerche-Simonsens virksomhed er nu sat til salg hos ejendomsmæglerfirmaet Nybolig Gørtz & Jespersen i Aarup, for et ikke oplyst beløb.

Foruden de to største produktionsenheder i henholdsvis Håre og Skydebjerg, indgår også flere mindre ejendomme og staldanlæg med i alt 35.000 stipladser og tilhørende tilsammen cirka 1.000 hektar markdrift, heraf 750 hektar egne arealer. Dertil kommer foderfabrikken ved Gelsted samt lastvogne i virksomhedens egen transportafdeling til svin, foder og gylle. 

Godt tidspunkt

- Familien har vurderet, at det er naturligt skridt for virksomheden at afsøge mulighederne for et salg. Det er et godt tidspunkt, her hvor der er høje afregningspriser for svinekød, siger 38-årige Morten Jørgensen, der som administrerende direktør siden 2017 har været daglig leder af den store familieejede virksomhed.

Aktierne i Eskelund A/S er fordelt med hver 45 procent til Gitte og Peter Lerche-Simonsen og de resterende 10 procent til deres far, Erling Lerche-Simonsen.

Familiens udenlandske landbrugsaktiviteter berøres ikke af salget. Med 60 procent af aktierne er familien Lerche-Simonsen hovedaktionær i en slovakisk bedrift med 3.200 malkekøer og 5.300 hektar landbrugsjord.

0

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Drive-in Sofari godt besøgt

Omkring 150 biler lagde vejen forbi Kjeldbjerg Økogrise, Skive, der på grund af corona havde lavet det traditionelle Sofari-arrangement om til Drive-in Sofari.

200 år markeret med Ferguson-kunst

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.

Alle landmænd skal kunne beregne gårdens klima-aftryk

Seges og Økologisk Landsforening går nu i gang med at udvikle fremtidens landbrugsredskab: Et digitalt værktøj, som landmanden kan bruge til at beregne sin gårds klimaaftryk.

Covid-19 – nye muligheder

Selvom den almindelig landmand ikke er i spil til diverse hjælpepakker, giver corona-situationen lånemuligheder, forrentningsmuligheder samt mulighed for udskudte betalingsfrister.

Kunstig intelligens skal gøre danske køer mere fodereffektive

Et nyt forskningsprojekt anført af VikingGentics skal ved hjælp af kunstig intelligens og 3D-kameraer gøre det muligt at måle, hvor meget foder en ko æder.

Store varmeforskelle kan give udfordringer i stalden

Maj måneds varme dage og kolde nætter er en udfordring for staldenes ventilationsanlæg. Det koster både på dyrenes produktionstal og sundheden, lyder det fra svinekonsulent, der opfordrer til at få tjekket staldenes luftstrømme netop nu.

Agri Nord-direktør fylder 60

27 år hos KMD har blandt andet givet Kim Koch solid digital viden, der de seneste fem år er kommet Agri Nord til gode.
Side 1 af 81 (1620 artikler)Prev1234567798081Next