bannerPos

Økologirådgivning vandt kamp på efterafgrøder

Plantechef Claus Østergaard glæder siger over, at Økologirådgivning Danmark har vundet dysten.
17-10-2020 15:33

ØkologiRådgivning Danmark blev den klare vinder af Sagros »Efterafgrødekampen 2020«, hvor der blev målt på forskellige parametrene i marken.

ØkologiRådgivning Danmark er klar vinder af Sagros »Efterafgrødekampen 2020«.

Med et resultat på 54 hkg kerne i vårbyg kalder ØkologiRådgivning Danmark sig derfor for den uofficielle Danmarksmester i efterafgrøder.

ØkologiRådgivning Danmark distancerer de nærmeste konkurrenter med godt 10 hkg/ha i et felt, der tæller såvel moderselskabet Sagro som Seges, frøfirmaet DSV og Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark, FRDK.

- Det er en dyst, vi er utroligt glade for at vinde. Efterafgrøder er helt centrale i et økologisk sædskifte og en mærkesag for os i ØkologiRådgivning Danmark. Vi har i en årrække lagt mange kræfter i at udvikle blandinger og strategier for efterafgrøder og hjælpe vores kunder med at få succes med dem, siger plantechef, Claus Østergaard.

Andelen af marker med efterafgrøder stiger støt, og opgørelsen fra i år viser, at kunderne i selskabet nu har efterafgrøder/udlæg i halvdelen af marker med korn og andre enårige afgrøder.

aldo

ØkologiRådgivning Danmarks vinderblanding

Blandingen består af 13 arter, hvoraf seks er vinterfaste*. Seks arter er kvælstofsamlende. Der er udsået 41 kg/ha.

 • 5 % olieræddike

 • 5 % radis

 • 2 % hør

 • 2 % honningurt

 • 3 % solsikke

 • 30 % vårært

 • 15 % fodervikke

 • 2 % rødkløver*

 • 2 % blodkløver*

 • 10 % vintervikke*

 • 10 % serradel*

 • 5 % alm. rajgræs*

 • 9 % vinterrug*

0

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.

Pløjekongerne sidder tungt på tronen

Mens det meste omkring DM i pløjning var ændret på grund af corona-restriktioner, var Søren Korsgaard og Martin Lindberg Velling vanen tro bedst i pløjefelterne.

Tilfredshed med tilskuerløst DM

Selvom DM i Pløjning langt fra blev, som arrangørerne fra LandboUngdom Region Aarhus havde forestillet sig, inden corona ramte verden, var der tilfredshed med, at man trods alt fik stablet et arrangement på benene, så landets bedste pløjere kunne kåres og sammenholdet i regionen styrkes.
Side 1 af 97 (1933 artikler)Prev1234567959697Next