bannerPos

Planlægning af Kimbrerskuet 2020 går i gang

Arbejdet med at planlægge Kimbrerskuet er omfattende. For ikke at komme i tidsnød senere på året, er det derfor vigtigt at vi går i gang nu fortæller arrangørerne, som foruden Messecenter Vesthimmerland også tæller NF Plus og Agri Nord. Arkivfoto
17-04-2020 14:04

Planlægningen af Kimbrerskuet – landsdelens største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland først i oktober, er så småt gået i gang, fortæller arrangørerne, Messecenter Vesthimmerland, NF Plus og Agri Nord.

Med seks måneder til at dørene til dette års Kimbrerskue åbnes, er arrangørerne netop gået i gang med planlægningen af dette års skue.

Styregruppen bag Kimbrerskuet har netop holdt et møde, hvor de i lighed med rigtig mange andre i denne tid, gjorde brug af moderne teknikker med videomøde og sad bag hver deres computer.

- Den igangværende »corona krise« fyldte naturligvis rigtig meget på vores møde. Vi har en tro på, at vi i Danmark – og forhåbentlig også i resten af verden – er på den anden side af denne epidemi, når vi kommer til efteråret, hvor alle begrænsninger i forhold til forsamling af mennesker forhåbentlig er ophævet, fortsætter direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland.

Ændrer programmet

Arbejdet med at planlægge Kimbrerskuet er omfattende. For ikke at komme i tidsnød senere på året, er det derfor vigtigt at vi går i gang nu, lyder det fra arrangørerne, som foruden Messecenter Vesthimmerland også tæller NF Plus og Agri Nord.

- Vi har nogle nye ting i støbeskéen til Kimbrerskuet 2020 – blandt andet vil vi ændre på programmet om fredagen, der er skuets første dag, og traditionelt står i malkekvægets og kødkvægets tegn. Vi har igennem mange år afsluttet skuets første dag med en høstfest fredag aften, hvor landbruget og byboerne kunne mødes over et måltid mad og lidt underholdning. Opbakningen til denne høstfest har været lidt vigende de senere år, derfor vil vi ændre setup’et fredag, hvor vi i stedet for høstfesten vil fortsætte show’et og præsentationerne i ringen indtil kl. 20.00, hvor skuets første dag lukker, fortsætter Hans Ulrik Lund, som er formand for Kimbrerskuet.

Forventer stor opbakning

Messecenter Vesthimmerland går nu i gang med at kontakte de mange maskinudstillere, torvemarkedsudstillere og så videre, der traditionelt bakker op om Kimbrerskuet med en stand i messehallerne.

Ligeledes indkaldes dyreudvalg til møde i starten af maj, så der bliver sat skub i den store planlægning med at få samlet en masse dyr til Kimbrerskuet.

- Vi oplevede på Kimbrerskuet 2019 en fantastisk stor opbakning fra især malkekvæg og kødkvæg, hvilket vi forventer at kunne fastholde på samme høje niveau i 2020. Ligeledes har vi igennem adskillige år nydt godt af en stor udstilling af heste, får, kaniner og fjerkræ. I 2019 havde vi en fremgang i antal tilmeldte dyr på mere end 40 procent i forhold til året før. Da vi lukkede for tilmeldingerne sidste år, nåede vi helt op på 677 enheder, hvilket er det højeste niveau i Kimbrerskuets historie. Det er vores ambition at fastholde dette høje niveau på Kimbrerskuet 2020, fortsætter Brian Otte.

NF Plus, Agri Nord og Messecenter Vesthimmerland glæder sig derfor til at åbne dørene og byde både land og by indenfor til dette års Kimbrerskue i dagene d. 2. og 3. oktober.

teba

- Vi oplevede på Kimbrerskuet 2019 en fantastisk stor opbakning fra især malkekvæg og kødkvæg, hvilket vi forventer at kunne fastholde på samme høje niveau i 2020.

Brian Otte, direktør i Messecenter Vesthimmerland

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next