bannerPos

Miss Agro Nord 2019

Hele familien Therkildsen fra Raunhøj Dairy, Spørring ved Hjortshøj, med deres tre modelkøer: Fra venstre ses bedste ældre DRH-ko, en Bama Red-datter. I midten Epic-datteren Miss Agro Nord og sidst bedste ældre DH-ko – en Agtershock-datter

Tenna Bang

Journalist
13-03-2019 13:34
Familien Therkildsen kan se tilbage på et vellykket Agro Nord, hvor familiens seks medbragte køer snuppede flere modeltitler på kvægfagmessen i Aars. Blandt andet Miss Agro Nord.

Agro Nord har været indbegrebet af dyr i særdeles høj topklasse de seneste 30 år i Messecenter Vesthimmerland. I år var ingen undtagelse, og både den danske jerseydommer, Peter Larson, og den spanske DH- og DRH-dommer Jaume Serrabassa Vila, var imponeret over dyrenes niveau, da 124 DH-, 38 jersey- og 20 DRH-dyr blev fremvist i ringen.

En af udstillerne var familien Therkildsen fra Spørring ved Hjortshøj nær Århus, som havde taget seks køer med.

- Vi vidste, vi havde et godt hold. Men at kunne stå her, som vi gør nu, må man ikke tro på, inden man tager afsted, fortalte Jakob Therkildsen, efter at han og resten af familien Therkildsen var blevet badet i blitzlys.

Familien løb nemlig med den fornemste titel af dem alle, Miss Agro Nord, men ikke nok med det havde de også bedste ældre DH-ko og bedste ældre DRH-ko.

 

Miss Agro Nord kan spores 50 år tilbage

Miss Agro Nord var »bedste mellem ko«, 2. kalvs Epic-datter med Sid som morfar.

- Hun blev bedste 1. kalvsko på Agro Nord sidste år, og efter at hun har kælvet igen, er hun bare blevet endnu bedre, fortæller Jacob Therkildsen, som er en del af »Raunhøj Dairy-teamet«, en ejendom med 320 økologiske køer, som er ejet af Jacobs far og bror, Per og Christian Therkildsen. Selv driver Jacob Therkildsen mælkeproduktionsejendommen Nygaard i Trustrup på Djursland.

Miss Agro Nord er ud af en kofamilie, som familien selv har udviklet, og kan spores over 50 år tilbage. Med titlen fulgte 5.000 kroner, som var sponsoreret af DLG Nordjylland.

 

Tre modeldyr på Agro Nord

Familien Therkildsen havde også bedste ældre DH-ko, som forsvarede sin titel fra sidste års Agro Nord. En 4. kalvs Aftershock-datter med R Modest som morfar.

Jacob Therkildsen fortæller, at familiens største overraskelse på Agro Nord var, at deres 3. kalvs Bama Red-datter blev bedste ældre DRH-ko.

 

Reserve Champion gik til jersey

Blandt jerseykøerne gjorde især en ko sig bemærket. En 2. kalvs Primero-datter fra Adelgaard Jersey.

Koen vandt konkurrencen »Bedste yver«, en ny konkurrence på Agro Nord på tværs af alle malkeracer, og blev belønnet med 2.000 kroner fra Dyrlægerne Himmerland Kvæg.

Herefter blev hun udnævnt til skuets bedste yngre jerseyko, hvilket førte hende hele vejen til finalen, hvor hun blev reserve champion og modtog 3.000 kroner, som var sponsoreret af Sørens Klovpleje.

Det var en glad familien Petersen, som kunne tage den to timers lange køretur hjem til Skjern.

Vandsenge øger mælkeproduktionen

Sagro var med, da Jørgen Pedersens stalde med vandsenge blev vist frem.

Efterafgrøder bør altid nedvisnes med glyphosat før pløjefri såning

- Mange har fået en grim overraskelse af især meget enårig rapgræs, hvor sprøjtning med glyphosat er undladt. Mit råd er derfor at nedvisne efterafgrøder snarest, lyder det fra Erik Sandal, LMO.

Mineralblanding styrker kalvens tarmsundhed

Nutrimin A/S præsenterede en mineralblanding til kalve, som styrker kalvenes tarmsundhed.

Miss Agro Nord 2019

Familien Therkildsen kan se tilbage på et vellykket Agro Nord, hvor familiens seks medbragte køer snuppede flere modeltitler på kvægfagmessen i Aars. Blandt andet Miss Agro Nord.

Øko-græsmarkerne skal vurderes

Tørken i 2018 har sat sine spor på græsmarkerne, og det er derfor nødvendigt at tage en nøje vurdering af, om markerne skal lægges om eller have lov at blive liggende.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Tilfredshed i Thy

Trods de skygger, tørken har trukket, er det en tilfreds LandboThy, som ser tilbage på 2018. Også her fornemmer man lidt mere velvillighed, når snakken falder på bidragssatser, udlån og generationsskifte.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Præcisionsjordbrug er for alle

Præcisionsjordbrug er ikke kun GPS, faste kørespor, vækstregulering og graduering af gødskning og udsæd inden for få kvadratmeter. Der er mange niveauer, og derfor er præcision for alle.
Side 1 af 36 (715 artikler)Prev1234567343536Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer