bannerPos

Miss Agro Nord 2019

Hele familien Therkildsen fra Raunhøj Dairy, Spørring ved Hjortshøj, med deres tre modelkøer: Fra venstre ses bedste ældre DRH-ko, en Bama Red-datter. I midten Epic-datteren Miss Agro Nord og sidst bedste ældre DH-ko – en Agtershock-datter

Tenna Bang

Journalist
13-03-2019 13:34
Familien Therkildsen kan se tilbage på et vellykket Agro Nord, hvor familiens seks medbragte køer snuppede flere modeltitler på kvægfagmessen i Aars. Blandt andet Miss Agro Nord.

Agro Nord har været indbegrebet af dyr i særdeles høj topklasse de seneste 30 år i Messecenter Vesthimmerland. I år var ingen undtagelse, og både den danske jerseydommer, Peter Larson, og den spanske DH- og DRH-dommer Jaume Serrabassa Vila, var imponeret over dyrenes niveau, da 124 DH-, 38 jersey- og 20 DRH-dyr blev fremvist i ringen.

En af udstillerne var familien Therkildsen fra Spørring ved Hjortshøj nær Århus, som havde taget seks køer med.

- Vi vidste, vi havde et godt hold. Men at kunne stå her, som vi gør nu, må man ikke tro på, inden man tager afsted, fortalte Jakob Therkildsen, efter at han og resten af familien Therkildsen var blevet badet i blitzlys.

Familien løb nemlig med den fornemste titel af dem alle, Miss Agro Nord, men ikke nok med det havde de også bedste ældre DH-ko og bedste ældre DRH-ko.

 

Miss Agro Nord kan spores 50 år tilbage

Miss Agro Nord var »bedste mellem ko«, 2. kalvs Epic-datter med Sid som morfar.

- Hun blev bedste 1. kalvsko på Agro Nord sidste år, og efter at hun har kælvet igen, er hun bare blevet endnu bedre, fortæller Jacob Therkildsen, som er en del af »Raunhøj Dairy-teamet«, en ejendom med 320 økologiske køer, som er ejet af Jacobs far og bror, Per og Christian Therkildsen. Selv driver Jacob Therkildsen mælkeproduktionsejendommen Nygaard i Trustrup på Djursland.

Miss Agro Nord er ud af en kofamilie, som familien selv har udviklet, og kan spores over 50 år tilbage. Med titlen fulgte 5.000 kroner, som var sponsoreret af DLG Nordjylland.

 

Tre modeldyr på Agro Nord

Familien Therkildsen havde også bedste ældre DH-ko, som forsvarede sin titel fra sidste års Agro Nord. En 4. kalvs Aftershock-datter med R Modest som morfar.

Jacob Therkildsen fortæller, at familiens største overraskelse på Agro Nord var, at deres 3. kalvs Bama Red-datter blev bedste ældre DRH-ko.

 

Reserve Champion gik til jersey

Blandt jerseykøerne gjorde især en ko sig bemærket. En 2. kalvs Primero-datter fra Adelgaard Jersey.

Koen vandt konkurrencen »Bedste yver«, en ny konkurrence på Agro Nord på tværs af alle malkeracer, og blev belønnet med 2.000 kroner fra Dyrlægerne Himmerland Kvæg.

Herefter blev hun udnævnt til skuets bedste yngre jerseyko, hvilket førte hende hele vejen til finalen, hvor hun blev reserve champion og modtog 3.000 kroner, som var sponsoreret af Sørens Klovpleje.

Det var en glad familien Petersen, som kunne tage den to timers lange køretur hjem til Skjern.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next