bannerPos

Mineralblanding styrker kalvens tarmsundhed

Erik Jørgensen, salgskonsulent ved Nutrimin, kunne præsentere en mineralblanding til kalve, som blandt andet styrker kalvens tarmsundhed.

Tenna Bang

Journalist
14-03-2019 06:48
Nutrimin A/S præsenterede en mineralblanding til kalve, som styrker kalvenes tarmsundhed.

Der blev uddelt hvide spande med teksten »NutriSafe« til mælkeproducenterne på årets Agro Nord. Spandene indeholdt en organisk mineralblanding til kalve og blev givet af Nutrimin A/S.

- Vi gav dem også til mælkeproducenterne på NutriFair og flere af dem har efterfølgende ringet for at bestille mere, fortæller Erik Jørgensen, som er salgskonsulent i virksomheden.

Tidligere var virksomhedens fokus på malkekøer, men efter at de også er begyndt at sælge mælkeerstatning, valgte de at fokusere endnu mere på at give kalve den allerbedste start på livet. Og her er et af virksomhedens produkter NutriSafe. Et produkt, som skal styrke kalvens tarmsundhed.

 

Oplever stor effekt på sundheden

NutriSafe er en mineralblanding, som tilsættes mælkeerstatningen. 40 gram pr. kalv pr. dag uanset race, og landmanden kan selv bestemme, om han giver de 40 gram på en gang eller deler dem ud over for eksempel to fodringer, lyder anbefalingen.

Det helt særlige ved blandingen er, at den styrker kalvens tarmsundhed fra dag et.

Lige nu har Nutrimin omkring 25-30 mælkeproducenter, som fast bruger mineralblandingen til deres kalve.

- De oplever en bedre tarmsundhed ved kalvene. Jeg havde forleden en glad kunde, der ringede og sagde, at nu var der aldrig nogen kalve, der døde mere, fortæller Erik Jørgensen, som har oplevet en stor effekt af produktet både i besætninger, som havde problemer med kalvenes tarmsundhed og en for høj dødelighed, men også i besætninger, hvor produktet er brugt forebyggende.

 

Direkte i mælkeerstatningen

Produktet udmærker sig på flere punkter, blandt andet indeholder det også organisk jern, oplyses det fra Nutrimin.

- 60 procent af de nyfødte kalve mangler jern. Det kan man blandt andet se ved, at der er mindre liv i deres øjne, og at deres mule er bleg og ikke lyserød. Og med et lavt immunforsvar er de altså svækket fra start, fortæller Erik Jørgensen.

I fremtiden vil virksomheden tilsætte mineralblandingen direkte i mælkeerstatningen, så den ikke skal tilsættes manuelt som nu.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next