bannerPos

Mineralblanding styrker kalvens tarmsundhed

Erik Jørgensen, salgskonsulent ved Nutrimin, kunne præsentere en mineralblanding til kalve, som blandt andet styrker kalvens tarmsundhed.

Tenna Bang

Journalist
14-03-2019 06:48
Nutrimin A/S præsenterede en mineralblanding til kalve, som styrker kalvenes tarmsundhed.

Der blev uddelt hvide spande med teksten »NutriSafe« til mælkeproducenterne på årets Agro Nord. Spandene indeholdt en organisk mineralblanding til kalve og blev givet af Nutrimin A/S.

- Vi gav dem også til mælkeproducenterne på NutriFair og flere af dem har efterfølgende ringet for at bestille mere, fortæller Erik Jørgensen, som er salgskonsulent i virksomheden.

Tidligere var virksomhedens fokus på malkekøer, men efter at de også er begyndt at sælge mælkeerstatning, valgte de at fokusere endnu mere på at give kalve den allerbedste start på livet. Og her er et af virksomhedens produkter NutriSafe. Et produkt, som skal styrke kalvens tarmsundhed.

 

Oplever stor effekt på sundheden

NutriSafe er en mineralblanding, som tilsættes mælkeerstatningen. 40 gram pr. kalv pr. dag uanset race, og landmanden kan selv bestemme, om han giver de 40 gram på en gang eller deler dem ud over for eksempel to fodringer, lyder anbefalingen.

Det helt særlige ved blandingen er, at den styrker kalvens tarmsundhed fra dag et.

Lige nu har Nutrimin omkring 25-30 mælkeproducenter, som fast bruger mineralblandingen til deres kalve.

- De oplever en bedre tarmsundhed ved kalvene. Jeg havde forleden en glad kunde, der ringede og sagde, at nu var der aldrig nogen kalve, der døde mere, fortæller Erik Jørgensen, som har oplevet en stor effekt af produktet både i besætninger, som havde problemer med kalvenes tarmsundhed og en for høj dødelighed, men også i besætninger, hvor produktet er brugt forebyggende.

 

Direkte i mælkeerstatningen

Produktet udmærker sig på flere punkter, blandt andet indeholder det også organisk jern, oplyses det fra Nutrimin.

- 60 procent af de nyfødte kalve mangler jern. Det kan man blandt andet se ved, at der er mindre liv i deres øjne, og at deres mule er bleg og ikke lyserød. Og med et lavt immunforsvar er de altså svækket fra start, fortæller Erik Jørgensen.

I fremtiden vil virksomheden tilsætte mineralblandingen direkte i mælkeerstatningen, så den ikke skal tilsættes manuelt som nu.

Vandsenge øger mælkeproduktionen

Sagro var med, da Jørgen Pedersens stalde med vandsenge blev vist frem.

Efterafgrøder bør altid nedvisnes med glyphosat før pløjefri såning

- Mange har fået en grim overraskelse af især meget enårig rapgræs, hvor sprøjtning med glyphosat er undladt. Mit råd er derfor at nedvisne efterafgrøder snarest, lyder det fra Erik Sandal, LMO.

Mineralblanding styrker kalvens tarmsundhed

Nutrimin A/S præsenterede en mineralblanding til kalve, som styrker kalvenes tarmsundhed.

Miss Agro Nord 2019

Familien Therkildsen kan se tilbage på et vellykket Agro Nord, hvor familiens seks medbragte køer snuppede flere modeltitler på kvægfagmessen i Aars. Blandt andet Miss Agro Nord.

Øko-græsmarkerne skal vurderes

Tørken i 2018 har sat sine spor på græsmarkerne, og det er derfor nødvendigt at tage en nøje vurdering af, om markerne skal lægges om eller have lov at blive liggende.

Kom krondyrene i forkøbet

Hegn vildtet ude med el-hegn, inden de spiser markudbyttet.

Tilfredshed i Thy

Trods de skygger, tørken har trukket, er det en tilfreds LandboThy, som ser tilbage på 2018. Også her fornemmer man lidt mere velvillighed, når snakken falder på bidragssatser, udlån og generationsskifte.

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Præcisionsjordbrug er for alle

Præcisionsjordbrug er ikke kun GPS, faste kørespor, vækstregulering og graduering af gødskning og udsæd inden for få kvadratmeter. Der er mange niveauer, og derfor er præcision for alle.
Side 1 af 36 (715 artikler)Prev1234567343536Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer