bannerPos

Fra kultur til køer

I forrige uge tiltrådte Sara Ekknud Windell (tv) som ny chef for Det Fynske Dyrskue. Det nyoprettede dyrskuekontor hos Centrovice i Vissenbjerg er også arbejdsplads for projektmedarbejder Simone Hansen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
12-09-2019 14:34
Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny dyrskuechef.

Det bliver 32-årige Sara Ekknud Windell, som nu står i spidsen for Det Fynske Dyrskue. Med virkning fra den 12. september er hun nu ansat af Fynsk Landbrugs Eventforening som ny dyrskuechef, og afløser dermed Alex Nielsen, som kun var på posten knapt et år.

Ligesom sin forgænger kommer hun fra kulturlivet. Sara Ekknud blev i maj opsagt som kulturchef i Odeon i Odense i forbindelse med en ny strategiplan for musikhuset. Hun var stedets første medarbejder, og var med fra første spadestik for fire år siden og gennem hele opbygningen af det imponerende kulturhus.

- Som kulturchef havde jeg ansvaret for events, kontakten til kommunen, markedsføringen og sponsorarbejdet. Det var alt det sjove, lige fra store koncerter til fællesspisninger og sangaftener, fortæller den nye dyrskuechef, der er cand.mag. og uddannet journalist.

- Selv om jeg ikke umiddelbart kender landbrugsverdenen, så ser jeg mange lighedspunkter og ikke mindst mange udviklingsmuligheder for dyrskuet i Odense, som er blandt de største og mest traditionsrige årlige begivenheder på Fyn.

- Fynboerne vil have oplevelser, og med udviklingen i samfundet med øget fokus på fødevarer og klimaet har dyrskuet et kæmpe potentiale, mener Sara Ekkund Windell, der er gift med Odense konservative ældre- og handicaprådmand, Søren Windell, og tidligere også har været formand for Venstres Ungdom i Odense.   

Videreudvikling

Torben L. Povlsen, formand for Fynsk Landbrugs Eventforening, ser frem til det kommende samarbejde.

- Sara er et kendt ansigt i Odense, og det har været helt væsentligt at finde en dyrskuechef, der er tæt på.

Dyrskueformanden glæder sig til med den nye chef at videreudvikle på den traditionsbundne event, hvor flere elementer skal op i tidens ånd.

- Det gælder ikke mindst samspillet mellem landbruget og forbrugerne. Der kan i dag med succes afvikles festivaler med maden som omdrejningspunkt. Derfor skal vi både rundt om fødevarerne og fortsat have en faglig fest med det nuværende setup af hjælpere og udstillere, pointerer Torben Povlsen.

Tilpasninger

Han erkender, det også er erfaringer og nye tiltag fra det seneste dyrskue, som skal tilpasses.

- Blandt andet genoptager vi samspillet med Roskilde (Roskilde Dyrskue, red.) for at rationalisere administration, dyretilmeldingerne og billetbestillingen. Også ordningen med gæstekort til udstillerne rulles tilbage. Og med Sara, der har erfaring med kontakten til kommunen, håber vi på bedre rammer for vor event. Det gælder blandt andet logistikken omkring trafikken og parkeringen til gavn for både vore gæster og beboerne i området.

Sara Ekkund Windell ser frem til skabe en tæt kontakt til udstillerne og håber på, der fra den kant vil komme nye ideer til dyrskuet.

- Ring hellere end gerne, og jeg kommer gerne på besøg, lyder opfordringen fra den nye fynske dyrskuechef, som allerede i den forgangne weekend var på tætteste hold af det fynske landbrug. Således deltog hun i Åbent Landbrug på Christiansborg i Måre, hvor hun havde opstillet en besøgsstand.

Til daglig har hun oprettet dyrskuekontor hos Centrovice i Vissenbjerg, hvor også projektmedarbejder Simone Hansen er i fuld gang med forberedelserne til næste års fynske dyrskue, som finder sted 12. til 14. juni.

 

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.

Åbent Hus i limousinebesætninger

Traditionen tro afholder Dansk Limousine Forening åbent hus i en række limousinebesætninger fordelt over hele landet. I alt 11 besætninger, der varierer i størrelse fra 5 til omkring 74 moderdyr, slår denne gang stalddørene op for besøgende.

Højeste medlemstal for LandboUngdom i 12 år

4.051 personer var medlem af LandboUngdom i 2019, hvilket er det højeste medlemstal siden 2007. Formand jubler over fremgangen.

Klar til Krone-dage

Krone Danmark i Brøns er vært, når der i dagene 23. og 24. januar inviteres til Agribrønsnica 2020 i Brøns.
Side 1 af 67 (1326 artikler)Prev1234567656667Next