bannerPos

Fra kultur til køer

Dyrskueformand Torben Povlsen glæder sig til samarbejdet og den videre udvikling af Det Fynske Dyrskue sammen med den nye dyrskuechef Sara Ekknud Windell. Foto: Erik Hansen

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
12-09-2019 14:34
Den tidligere kulturchef i Odeon er ansat som ny chef for Det Fynske Dyrskue.

Det bliver 32-årige Sara Ekknud Windell, som kommer til at stå i spidsen for Det Fynske Dyrskue. Med virkning fra i dag er hun ansat af Fynsk Landbrugs Eventforening som ny dyrskuechef, og afløser dermed Alex Nielsen, som kun var på posten knapt et år.

Ligesom sin forgænger kommer hun fra kulturlivet. Sara Ekknud blev i maj opsagt som kulturchef i Odeon i Odense i forbindelse med en ny strategiplan for musikhuset. Hun var stedets første medarbejder, og var med fra første spadestik for fire år siden og gennem hele opbygningen af det imponerende kulturhus.

Torben L. Povlsen, bestyrelsesformand for Fynsk Landbrugs Eventforening, ser frem til det kommende samarbejde.

- Sara er et kendt ansigt i Odense, og det har været helt væsentligt at finde en dyrskuechef, der er tæt på.

Sara Ekkund Windell, der er uddannet journalist og cand.mag, har udover sin tid som kulturchef hos Odeon også tidligere været politisk aktiv i Venstre. Hun er gift med den konservative ældre- og handicaprådmand i Odense Kommune, Søren Windell.

Udstillere og samarbejdspartnere bydes til en snak med Sara Ekknud, når der er Åbent Landbrug på søndag på kvæggården Christiansborg ved Ørbæk.

Til daglig har hun oprettet dyrskuekontor hos Centrovice i Vissenbjerg, hvor også projektmedarbejder Simone Hansen er i fuld gang med forberedelserne til næste års fynske dyrskue, som finder sted 12. til 14. juni.

Læs mere om den nye dyrskuechef i LandbrugFyn i uge 39.

Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet

Kimbrerskuet – landets største indendørs dyrskue, der afvikles i Messecenter Vesthimmerland den 4. og 5. oktober – oplever stor fremgang på alle fronter.

- X-Zelit er mere effektivt end Low CAB

Ser man alene på produktudgifterne er X-Zelit-fodring dyrere end Low CAB-fodring. Men dykker man ned på bundlinjen, ser økonomien anderledes ud, især hvis man sammen med sin Low CAB-fodring tildeler 1-2 calcium bolus, så kan X-Zelit faktisk være lige så billig en strategi som Low CAB, mener den faglige kvægchef ved Vilofoss.

En goldkostrategi kræver altid opfølgning

Kvægdyrlæge Susanne Sommerlund, LVK, er ikke i tvivl – X-Zelit virker, men det kræver ligesom andre goldkostrategier opfølgning, for ellers risikerer man ikke at få den fulde effekt af produktet.

Tættere på kartoflen

Jan Nørgaard ser frem til at byde offentligheden indenfor, når Vildmosekartoflen I/S den 15. september for første gang slår dørene op til Åbent Landbrug.

Landbruget møder veganere til dialogmøde

Sammen med Danmarks Veganske Forening har Agri Nord arrangeret et dialogmøde som en del af Aalborg Bæredygtighedsfestival.

Styrk din rolle som professionelt bestyrelsesmedlem i landbruget

Bestyrelser arbejder i dag langt mere professionelt end tidligere. Det stiller krav til medlemmerne om specialiseret viden inden for en lang række områder. Djursland Landboforening udbyder lige nu i samarbejde med Landbo Thy og Agri Nord en uddannelse i grundlæggende og målrettet bestyrelsesarbejde i landbruget.

Malkekøerne er nu samlet i den nye kostald

Den 13. september byder Rasmus Nielsen til åben stald på ejendommen Frendrup Nihøje, midt mellem Nibe og Støvring. Her vil man kunne se en spritny kostald med kælvningsafdeling, samt hvordan de gamle bygninger er gjort »up to date«.

Lexion på lang rund-tur

Hele landet får besøg af den nye stormejetærsker fra Claas. Turen går blandt andet forbi en række forhandlere i det nord-, midt- og vestjyske.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.
Side 1 af 54 (1076 artikler)Prev1234567525354Next