bannerPos

Det Fynske Dyrskue sælger støtteaktier

Denne Texas brahman tyr fra Trine Ruth Christiansen og René Lund Gabrielsen, Elmely Kødkvæg, er blandt de tilmeldte dyr til det digitale dyrskue.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
22-05-2020 07:56
Arrangørerne håber på økonomisk hjælp til et endnu større skue næste år.

I 138 år har der været dyrskue på Fyn, og siden 1960 har Dyrskuepladsen i Odense været rammen om bedømmelserne af dyr, udstilling og opvisninger. Desværre bliver der ikke noget dyrskue denne sommer, da der ikke må være så mange mennesker samlet på pladsen.

Corona-krisen har været et dyrt bekendtskab for Det Fynske Dyrskue, og derfor lanceres »Dyrskue-aktien«.

- Vi har brug for al den opbakning vi kan skaffe, også økonomisk, så vi i fremtiden også har et stort stærkt dyrskue med kvæg, traktorer og stemning på Dyrskuepladsen. Vi kommer også til at afholde dyrskue nummer 139, men jo større opbakning, jo stærkere et dyrskue får vi sammen, siger Sara Ekknud, chef for Det Fynske Dyrskue, om denne mulighed for donation.

En aktie koster 139 kroner, og man er selvfølgelig velkommen til at tegne flere. Beløbet og aktierne er alene en donation til Det Fynske Dyrskue i 2021.

Beløbet overføres til mobilepay 20538, og dyrskuet har udarbejdet et diplom, som kan hænges op som tak for hjælpen.

eh

Dyr til digital bedømmelse

Trods corona-aflysningen af årets fynske dyrskue er der alligevel mulighed for at få sine dyr bedømt. Frem til og med den 29. maj kan interesserede udstillere indsende foto eller video med dyrskuedyr, som så vil blive bedømt af dommere i konkurrencen om at blive skuets bedste i den pågældende kategori.

Mange har allerede tilmeldt dyr til virtuel bedømmelse via dyrskuets facebookside. Det gælder både kvæg, heste og såmænd også høns, selvom fjerkræ ikke bedømmes.

- Vores digitale initiativ er blevet taget rigtig godt imod, og nu venter der dommerne en spændende og anderledes opgave, lyder det fra dyrskuechef Sara Ekknud.

eh

0

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

Oase for lokale fødevarer midt i byen

Byens Gårdbutik i Svendborg sælger varer fra 65 forskellige fødevareproducenter og skaber arbejdspladser til folk på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Landbrugsstyrelsens tilsagnsbreve forvirrer unødigt

Ordlyden i den mail, som Landbrugsstyrelsen lige nu sender ud til landets landmænd vedrørende tilskud til målrettet kvælstofregulering, er forvirrende, mener Christina H. Siegumfeldt, planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, som dagligt oplever opkald fra områdets landmænd.

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.
Side 1 af 82 (1629 artikler)Prev1234567808182Next