bannerPos

Alle stande på fødevaremarkedet er besat

Alle stande på fødevaremarkedet på årets fynske dyrskue er allerede nu besat. Hvis behovet opstår, vil der dog kunne findes plads til endnu flere salgsboder, lover den nye dyrskuechef Sara Windell Ekknud.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
02-04-2020 08:00
Opbakningen til årets dyrskue er trods coronakrisen markant. Forberedelserne fortsætter i håb om afvikling af skuet efter planen den 12. til 14. juni.

– Heldigvis var vi langt fremme med planlægningen og forberedelserne, da vi ligesom alle øvrige arrangører fik en mavepuster med coronakrisen i begyndelsen af marts.

Sådan lyder det fra Sara Windell Ekknud, der som ny chef for Det Fynske Dyrskue tager en dag ad gangen i de fortsatte forberedelser af skuet, som efter planen skal finde sted fredag den 12., lørdag den 13. og søndag den 14. juni.

- Vi følger naturligvis myndighederne anvisninger, men fik da med udmeldingen i forrige uge bedre forhåbninger med planerne om en gradvis, kontrolleret åbning af samfundet efter påske.

Markant opbakning

Dyrskuechefen glæder sig over den markante opbakning til skuet, som hun indtil videre har oplevet. Senest har der kunnet meldes udsolgt af stand på det planlagte område med fødevaremarked på dyrskuepladsen.

- Det er rigtig positivt, at de mange har tilmeldt sig, i et bredt spekter fra mindre gårdbutikker til gamle kendinge som blandt andet det store gartneri, Alfred Pedersen & Søn i Bellinge, siger Sara Ekknud og lover, at der dog stadig vil kunne findes plads til flere stande, hvis behovet opstår.

300 heste

Næste tilmelding, som nu er åbnet, er for hesteudstillere. Det skete den 1. april, og dyrskuechefen er spændt på, om alle knap 300 pladser i hesteudstillingen besættes i samme hast som i fjor, hvor der kun gik 10 minutter.

Tilmelding til børnedyrskuet åbner den 15. april, mens tilmelding af kreaturer og får starter den 24. april – som alle de øvrige tilmeldinger via skuets hjemmeside.

Hun oplyser, at tilmeldingsgebyret tilbagebetales, hvis dyrskuet må aflyses.

Som allerede nævnt her i avisen har der længe været mulighed for tilmelding til erhvervsudstillingen. Også her har opbakningen været markant, og derfor mangler kun et mindre antal stande at blive besat.

Enkelte mindre jyske dyrskuer er blevet aflyst på grund af corona-situationen, men foreløbig fortsætter planlægningen af skuet i Odense. Det gælder også de øvrige store skuer i Herning og Roskilde, som den fynske dyrskueledelse løbende er i tæt kontakt med.

0

Opdatér din miljøgodkendelse og øg dit dækningsbidrag

Er din miljøgodkendelse mere end et par år gammel, er der gode chancer for, at en ny kan tjene sig selv ind på under et år og efterfølgende give en årlig gevinst.

»Mig og far« – en kærlighedshistorie til limousineracen

Man skal ikke tage fejl af det lange lyse hår, smykkerne og de tætsiddende jeans. Mille Kragelund er 20 år gammel, passioneret limousineavler og bidt af dyrskuer. Hun stiller i år med tyren Kærsgaards Oberst.

DM i pløjning på en lidt anderledes måde

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning til efteråret ved Aarhus. Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før Covid-19 pandemien ramte Danmark.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 82 (1632 artikler)Prev1234567808182Next