bannerPos

Ærgrelse over aflyst 175 års-jubilæum i Hjørring

- Både vi udstillere og maskinfolkene kommer til at mangle det sociale aspekt på dyrskuet, pointerer formanden for udstillerudvalget ved Hjørring Dyrskue, Jørgen Larsen. Billedet er fra sidste år skue – i år er 175 år siden, det første dyrskue blev afviklet i den nordjyske købstad. Foto: Tenna Bang

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
17-04-2020 07:32
Med aflysning af årets Hjørring Dyrskue skal forbrugerkontakten intensiveres ved blandt andet Åbent Landbrug i efteråret.

I Hjørring var der lagt op til et helt særligt dyrskue i år. Det er nemlig 175 år siden, det første dyrskue blev afviklet i byen. Men som så mange andre arrangementer har corona-krisen også fået ram på Hjørring Dyrskue. 

- Vi havde på et tidspunkt tanken om at flytte det til september. Men dér er der både travlhed i markerne og mange øvrige aktiviteter. Så måske holder vi en jubilæumsfest eller på anden måde markerer jubilæet. Næste år vil det i sagens natur være for sent, selv om vi under alle omstændigheder til den tid lover et rigtig godt dyrskue med alle de kundemæssige og sociale aspekter, som vi kommer til at savne i år.

Det pointerer formanden for udstillerudvalget, Jørgen Larsen, Tårs, som selv er udstiller af charolais-dyr.

- Det er rigtig trist ikke at få sine dyr bedømt og have det hyggelige samvær med de øvrige udstillere, både her i Hjørring og ved Landsskuet.

Således er der skabt en tradition for at campere i forbindelse med Hjørring Dyrskue, ligesom mange dyreudstillere år efter år praktiserer i Herning.

- For mange udstillerfamilier er det blevet årets højdepunkt, men også vore maskinudstillere møder kunderne på en anderledes måde, blandt andet med aftenarrangementer fredag aften, fortæller Jørgen Larsen.

Forbrugerkontakt

Årets aflysning kommer derfor til at gå ud over kontakten med de 25-27.000 dyrskuegæster. Derfor skal forbrugerkontakten intensiveres på andre fronter i år, blandt andet med åbent landbrug-arrangementerne til september, pointerer dyrskueformanden.

Økonomisk set er det de anvendte mandetimer her op til aflysningen, som går tabt. Til gengæld støtter LandboNord, som ejer Hjørring Dyrskue, hvert år dyrskueafholdelsen. De penge vil være sparet i år.

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next