bannerPos

Den nye dyrskuechef: - 2021 bliver rigtigt godt

Dyrskuechef Sara Windell Ekknud på den tomme dyrskueplads, ser i stedet fremad, og glæder sig til et rigtigt stort 2021-dyrskue. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
06-06-2020 08:31
- Alle folk er rigtig søde, og de fleste melder sig allerede klar til næste års dyrskue, lyder det fra Sara Ekknud Windell, som har fået en noget anderledes start som chef for Det Fynske Dyrskue, end der ventede hende ved tiltrædelsen i efteråret.

– Naturligvis er jeg da meget ked af det. Det er en ærgerlig og hård skæbne.

Årets fynske dyrskue har lige som de fleste øvrige større arrangementer måttet aflyses på grund af corona-situationen, og det påvirker i sagens natur den nye dyrskuechef Sara Ekknud Windell. I efteråret overtog hun stillingen efter Axel Nielsen, som stoppede efter et enkelt års virke for arrangørerne, Fynsk Landbrugs Eventforening.

- Folk har taget rigtigt godt imod mig, og er rigtig søde. Derfor har det trods alt været et godt år, og der er virkelig god stemning frem mod næste års dyrskue. Det bliver rigtig godt. Det er der ingen tvivl om, forsikrer dyrskuechefen.

De fleste udstillere har allerede tilmeldt sig til 2021, og Sara Ekknud vil i løbet af efteråret kontakte alle de mange firmaer, som var tilmeldt årets skue.

Dyrskuet skal ikke glemmes

Siden dyrskuet, der skulle have fundet sted i den kommende weekend, definitivt blev aflyst i begyndelsen af april måned, har opgaven for dyrskuechefen været at holde liv i dyrskuestemningen, så skuet ikke går i glemmebogen.

- Alt tegnede til et flot arrangement med den enorme opbakning. Derfor har vi bygget videre på denne stemning via de sociale medier, og med »Det digitale Dyrskue«, som vi nu lancerer.

Både på Det Fynske Dyrskues hjemmeside og på facebook vil børnefamilierne, udstillere og alle øvrige dyrskueinteresserede kunne opleve dyr og dyrskuebilleder, ligesom man kan få sig en digital tur rundt på dyrskuepladsen.

Endvidere vil der være en bedømmelse og kåringer af dyr, som ellers skulle have været med på Dyrskuepladsen i denne uge. Dette gælder også for børnedyrskuet, hvor der både vil være konkurrencer og kåringer af dyr.

 

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next