bannerPos

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

Corona-krisen har spændt ben for årets dyrskue i Fjerritslev. Arkivfoto
26-03-2020 07:57

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Mens Landbrugsmessen på Gl. Estrup var først til at aflyse året arrangement, har LandboNord fulgt trop. De omfattende forberedelser til dette års dyrskue i Fjerritslev er således blevet stoppet, da dyrskueudvalget og LandboNords ledelse har besluttet at aflyse dette års dyrskue. Uvisheden om Covid-19 situationen i Danmark til maj, er simpelthen for stor.

- Med under to måneder til Fjerritslev Dyrskue, og med Danmark næsten lukket ned, her ved foden af kurven for smittede af coronavirus, ser vi ikke anden udvej end at vi desværre må aflyse Dyrskuet i Fjerritslev. Planlægningen er allerede godt i gang, men vi ved ikke, hvor mange der vil være berørte af smitten den 16. maj. Derfor standser vi planlægningen nu, og ser frem til at holde et flot dyrskue i 2021, siger formanden for Fjerritslev Dyrskueudvalg, Ole Larsen.

 Usikkerhed om Hjørring Dyrskue

LandboNord er både arrangør af det nu aflyste dyrskue i Fjerritslev og Hjørring Dyrskue den 19. og 20. juni. Hvorvidt det også skal aflyses, var ved redaktionens deadline endnu for tidligt at sige.

- Vi følger situationen meget tæt, og i dyrskuebestyrelsen er vi nu i alvorlige overvejelser, om det bliver muligt at afholde vores store dyrskue i Hjørring. Lige nu ser vi tiden an, siger bestyrelsesformand for Hjørring Dyrskue, Lars Mellemkjær.

Dyrskuerne er ikke de eneste LandboNord-arrangementer, som er blevet berørt af Covid-19. Ligesom alle andre L&F-foreninger blev generalforsamlingen i marts måned også udskudt på ubestemt tid.

- Det er super ærgerligt med aflysninger og udsættelser, men i LandboNord har vi valgt at følge myndighedernes opfordring om at tage ekstraordinære forholdsregler. Foreningsarbejdet fortsætter på fuld damp - men på afstand. Vi håber, at tiltagene vil være med til at skåne så mange mennesker som muligt, så vi hurtigst muligt kan genoptage en normal hverdag, siger Lars Mellemkjær.

0

Tørstof lige i skabet betaler sig

Til en høj mælkeydelse hører grovfoder af både prima kvalitet og med den rette tørstofprocent. Med det til tider ekstreme vejr er det derfor nogle gange nødvendigt at være kreativ for at nå i mål.

Rekordmange vil være jordbrugsteknolog

Erhvervsakademi Aarhus har oplevet 20 procents fremgang i kvote 2-ansøgninger.

Forsamlingsforbud forlænges

Forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august, siger statsminister Mette Frederiksen på et netop afholdt pressemøde i statsministeriet.

Agri Nord undersøger nordjysk fosformangel

I samarbejde med Seges laver Agri Nord en række test ude hos nordjyske landmænd, for at se om der er fosformangel på markerne. – Selvom vi i teorien giver nok fosfor, så kan vi alligevel have mangel, fortæller chef for Agri Nord Planteavl, Flemming Floor Jensen.

Høsten kvalitetsikres allerede på ladegulvet

Det rigtige vand- og proteinindhold er afgørende for at få den rigtige pris på høsten, men maskinerne til at tjekke værdierne har været forbeholdt de allerstørste landbrug og korngrossister – indtil nu.

Terndrup Markservice har fået en ny stjerne

GST Biostar hedder Nikolaj Guldbæks nye stjerne. En stjernerenser, som med 15-20 kilometer i timen løsner jordskorpen og ukrudtet i marken, mens afgrøderne står pænt tilbage. – Den er mere skånsom end en strigle, siger indehaveren af Terndrup Markservice, Nikolaj Guldbæk.

Landsdækkende maskinwebshop med udstilling og service

Efter 14 år hos Kellfri Danmark har Carsten Vesthammer startet Middelfart Maskiner blandt andet med forhandlingen af netop Kellfri-produkterne.

AMU-kurser skal professionalisere naturplejere

Med biodiversitet og klima højt på dagsordenen i den offentlige debat får naturplejere en vigtig rolle for hele landbruget.

Naturpleje er på vej til at blive et levebrød

Naturstyrelsen og Seges arbejder på at ophøje med naturpleje med græssende dyr til en regulær driftsgren.

Pöttinger styrker i nordvestjylland med ny forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.
Side 1 af 75 (1490 artikler)Prev1234567737475Next