bannerPos

Flag-event griber om sig – landbruget flager fra traktorerne hele påsken

H.C Gæmelke opfordrer alle landmænd til at køre med flag på traktoren til og med 2. påskedag.
07-04-2020 16:46

Siden landbrugsorganisationerne i Midt- og Vestjylland for få dage siden opfordrede landmænd til at sætte flag på traktoren og fortsætte flagkørslen gennem hele påsken, har landmænd i stort tal bakket op.

CORONA H.C. Gæmelke, formand for Jysk Landbrug, var med til at sparke den lille happening i gang. Ved at køre med et par dannebrogsflag ønsker landmænd helt stilfærdigt at markere, at de midt i coronakrisen har muligheden for at holde hjulene i gang.

Flagene på traktoren sender samtidig en hilsen til alle de danskere, der lever med begrænsninger i deres hverdag lige nu, forklarer H.C. Gæmelke.

- I byerne står folk på balkonerne og synger for at vise sammenhold. I landbruget vil vi gerne vise, at vi er sammen – hver for sig. Det gør vi ved at køre med flag, siger H.C. Gæmelke, formand for Jysk Landbrug.

Forårsarbejdet i marken er en travl og livsbekræftende tid, hvor grunden bliver lagt til en fortsat høj og stabil fødevareproduktion. Der er altid mad at få i landets butikker, og landmænd er stolte over at løfte det store ansvar, som fødevareforsyningen er.

For H.C. Gæmelke er flaget også en hyldest til slagteriarbejdere, dyrlæger og andre, der hjælper landmændene. Men ikke mindst tænker han på de ansatte i sundheds- og plejesektoren, som er helt i frontlinjen. Dem hylder jeg også, siger han.

I en tid, hvor meget er forandret og usikkert, forløber markarbejdet under noget nær optimale forhold. De våde marker tørrer i hast, og dette års afgrøder ser ud til at få en flyvende start.

Det flager landmændene også for!

Bag flag-aktionen står Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening og Familielandbruget VEST-Jylland.

jba

0

Opdatér din miljøgodkendelse og øg dit dækningsbidrag

Er din miljøgodkendelse mere end et par år gammel, er der gode chancer for, at en ny kan tjene sig selv ind på under et år og efterfølgende give en årlig gevinst.

»Mig og far« – en kærlighedshistorie til limousineracen

Man skal ikke tage fejl af det lange lyse hår, smykkerne og de tætsiddende jeans. Mille Kragelund er 20 år gammel, passioneret limousineavler og bidt af dyrskuer. Hun stiller i år med tyren Kærsgaards Oberst.

DM i pløjning på en lidt anderledes måde

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning til efteråret ved Aarhus. Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før Covid-19 pandemien ramte Danmark.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 82 (1632 artikler)Prev1234567808182Next