bannerPos

Drive-in-maskinhandel

Kim Toftegaard, Mørkledet Maskiner, betjener på bedste McDonald’s-vis kunderne gennem vinduet. Privatfoto

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
23-03-2020 10:47
Hos Mørkledet Maskiner, Dronninglund, har man åbnet for et nyt koncept, mens corona-virussen raser: Drive-in-maskinhandel.

– Vi skal jo holde hjulene i gang. Men selvfølgelig skal vi tage hensyn til hinanden, konstaterer Kim Toftegaard, Mørkledet Maskiner ved Dronninglund, der i skyggen af corona-pandemien forleden tog et nyt initiativ i maskinforretningen: drive-in-betjening.

Kunderne kan således på bedste McDonald’s-vis køre op til det store vindue ved Kim Toftegaards kontor og modtage deres varer uden den store smitterisiko.

- Vi har gjort det for at begrænse risikoen for at blive smittet, men også for at få folk til at trække lidt på smilebåndet. Jeg vil ikke gøre grin med corona-epidemien, men gøre opmærksom på, at vi altså stadig har åbent, og alting ikke går helt i stå, forklarer maskinhandleren, der har fået positive tilbagemeldingerne på tiltaget.

Trods tiltaget kan Kim Toftegaard dog godt mærke, at telefonen er lidt mere stille end sædvanligt.

- Men det er nu ikke noget, der holder mig søvnløs om natten. Vi skal ikke klage i forhold til de service-virksomheder, der virkelig er hårdt ramt. Jeg vil gerne give landmændene stor cadeau for at fortsætte arbejdet, mens mange andre ting er gået i stå. Markerne skal stadig passes og dyrene skal stadig fodres. Derfor er der også stadig brug for reservedele, siger maskinhandleren, der primært gør det i brugte John Deere og Hydrema-maskiner samt diverse småting.

Og en lidt mere stille telefon betyder ikke, at der bliver trillet tommelfingre hos Mørkledet Maskiner.

- Man kan jo altid bruge tiden på et eller andet. For eksempel til at få ryddet op. Så vi keder os ikke, siger Kim Toftegaard, der har en enkelt ansat.

0

Tørstof lige i skabet betaler sig

Til en høj mælkeydelse hører grovfoder af både prima kvalitet og med den rette tørstofprocent. Med det til tider ekstreme vejr er det derfor nogle gange nødvendigt at være kreativ for at nå i mål.

Rekordmange vil være jordbrugsteknolog

Erhvervsakademi Aarhus har oplevet 20 procents fremgang i kvote 2-ansøgninger.

Forsamlingsforbud forlænges

Forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august, siger statsminister Mette Frederiksen på et netop afholdt pressemøde i statsministeriet.

Agri Nord undersøger nordjysk fosformangel

I samarbejde med Seges laver Agri Nord en række test ude hos nordjyske landmænd, for at se om der er fosformangel på markerne. – Selvom vi i teorien giver nok fosfor, så kan vi alligevel have mangel, fortæller chef for Agri Nord Planteavl, Flemming Floor Jensen.

Høsten kvalitetsikres allerede på ladegulvet

Det rigtige vand- og proteinindhold er afgørende for at få den rigtige pris på høsten, men maskinerne til at tjekke værdierne har været forbeholdt de allerstørste landbrug og korngrossister – indtil nu.

Terndrup Markservice har fået en ny stjerne

GST Biostar hedder Nikolaj Guldbæks nye stjerne. En stjernerenser, som med 15-20 kilometer i timen løsner jordskorpen og ukrudtet i marken, mens afgrøderne står pænt tilbage. – Den er mere skånsom end en strigle, siger indehaveren af Terndrup Markservice, Nikolaj Guldbæk.

Landsdækkende maskinwebshop med udstilling og service

Efter 14 år hos Kellfri Danmark har Carsten Vesthammer startet Middelfart Maskiner blandt andet med forhandlingen af netop Kellfri-produkterne.

AMU-kurser skal professionalisere naturplejere

Med biodiversitet og klima højt på dagsordenen i den offentlige debat får naturplejere en vigtig rolle for hele landbruget.

Naturpleje er på vej til at blive et levebrød

Naturstyrelsen og Seges arbejder på at ophøje med naturpleje med græssende dyr til en regulær driftsgren.

Pöttinger styrker i nordvestjylland med ny forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.
Side 1 af 75 (1490 artikler)Prev1234567737475Next