bannerPos

Corona bremser dyrskue i Lemvig

I lyset af corona-situationen er forberedelserne til Lemvig Marked og Dyrskue indstillet. Arkivfoto
30-03-2020 14:03

Corona-situationen har fået parterne bag Lemvig Marked og Dyskue til at aflyse årets skue.

Lemvig Flyveklub og Lemvigegnens Landboforening har besluttet at aflyse årets udgave af Lemvig Marked og Dyrskue, som skulle være afviklet 6.-7. juni.

- Beslutningen er truffet af mange grunde, men den primære årsag er naturligvis usikkerheden, om det overhovedet vil være lovligt at gennemføre arrangementet på grund af corona-situationen, skriver Henrik Damgren, direktør for Lemvigegnens Landboforening.

Direktøren lister følgende bevæggrunde for beslutningen op:

- Udstillere af dyr begynder allerede nu at beslutte sig for hvilke dyr, der skal udstilles og absolut sidste frist for tilmelding af dyr vil være den 26. april. Mange udstillere træner med dyrene og dette arbejde, vil i så fald være spildt.

- Maskinudstillere skal reservere maskiner til udstilling og binder sig til transportomkostninger i løbet af april måned.

- Hvis arrangementet gennemføres, er vi usikre på, om de traditionelt 4.000 – 6.000 deltagere pr. dag vil dukke op, eller om mange stadig vil have ulyst til at være mange mennesker samlet.

- Et arrangement med et meget lavt besøgstal kan have indflydelse på udstillerlysten i 2021.

- Hertil kommer, at det er fra nu af, at vi ud over lønomkostninger sætter aktiviteter i gang, som koster penge, der kan være spildte.

Henrik Damgren trøster sig dog ved at aflysningen frigør kræfter, der i stedet skal koncentrere sig om Landbrugssporet ved Klimamødet i Lemvig tredje søndag i september.

cc

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next