bannerPos

Ventilation og biovarme sammenlagt under nyt navn

Anders Kjeld, adm. direktør hos BG Group (t.v.), og Lennart Pedersen, salgsdirektør hos BG Termic Plus (t.h.).
15-07-2020 12:18

Koncernen BG Group har sammenlagt sine afdelinger for ventilation og biovarme under det nye navn BG Termic Plus. Målet er klart: at kunne tilbyde markedet samlede, skræddersyede ventilations- og varmeløsninger, der bidrager til større energioptimering – alt sammen i fuldstændig tråd med byggereglementet

Vinden blæser mod skærpede krav til energivenlige indeklimaløsninger i bygninger – en udvikling, der ikke mindst er blevet fremskyndet af Danmarks nye klimalov, der skal sikre en CO2-reduktion på 70 procent frem til 2030.

Koncernen BG Group med Byggros Holding A/S som administrerende selskab ser derfor et stort markedsbehov for skræddersyede og energieffektive løsninger inden for ventilation og biovarme.

Den 1. juni trådte en større ændring i organisationen således i kraft: BG Biovarme, der er specialister i rådgivning og dimensionering af grønne varmeløsninger, blev lagt sammen med ventilationsafdelingen i BG Burcharth under det nye navn BG Termic Plus.

Større kundeværdi

Adm. direktør hos BG Group, Anders Kjeld, forklarer baggrunden for sammenlægningen:

- Der er en stor synergi mellem vores ventilations- og biovarmeløsninger. Det er to afdelinger, der først og fremmest arbejder mod samme mål, nemlig energioptimering. Også på et rent teknisk plan er der tale om løsninger, der ligger tæt op ad hinanden, da vores ventilationssystemer netop er baseret på effektiv luftudskiftning gennem en omfordeling af varme og kulde. Med det nye BG Termic Plus kan vi derfor udnytte vores ressourcer bedre og optimere den videndeling og store knowhow, vi sidder på inhouse – til gavn for vores kunder.

Anders Kjeld ser desuden et stort overlap mellem de to afdelinger ud fra en kundebetragtning.

- Der er et stort sammenfald i kundesegmenterne for henholdsvis vores ventilations- og varmeløsninger. Kundeprofilen for begge produkttyper er både projekterende og udførende og tæller blandt andet ventilationsfirmaer, store entreprenørvirksomheder samt VVS-, tømrer- og elektrikerfirmaer, siger han og fortsætter:

-  Eksempelvis gør mange VVS-firmaer brug af vores varmeløsninger såsom træpillefyr, varmefyr og biomassefyr – og for disse virksomheder vil det ofte kunne være relevant også at tilbyde deres kunder ventilationssystemer. Kort sagt mener vi altså, at vores kunder kan opnå stor værdi ved at tænke i ventilations- og varmeløsninger som et samlet hele.

I tråd med bygningsreglement

For Lennart Pedersen, salgsdirektør hos BG Termic Plus, er et vigtigt mål med den nye organisationsstruktur at kunne tilbyde rådgivning i tråd med bestemmelserne i BR18:

- Bygningsreglementets krav til energivenlig ventilation og varme bliver højere og højere. Projektering og drift af ventilations- og varmeløsninger skal ske under BR18’s skærpede minimumskrav til varmegenvinding, lufttransport, måling af elforbruget med mere, siger Lennart Pedersen.

- Med vores sammenlægning opruster vi dermed ikke kun vores leverancer, men i lige så høj grad vores kunderådgivning. Ved at samle specialisterne inden for ventilation og varme kan vi tilbyde markedet rådgivning på højt niveau med fokus på skræddersyede, energieffektive varme- og ventilationsløsninger, der overholder bestemmelserne i BR18. Det ser vi som et enormt vigtigt indsatsområde, da det i sidste ende bidrager til et grønnere samfund og bedre CO2-regnskab, lyder det.

jba

0

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.
Side 1 af 97 (1935 artikler)Prev1234567959697Next