bannerPos

Praktisk erfaring sætter skub i salget

Michael Kampp Mortensen haft et rygende travlt første år hos John Frandsen.
15-07-2020 07:37

Efter et år med succes for en ny nordlig landbrugsafdeling, er ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen klar til at udvide yderligere på landbrugsmarkedet.

John Frandsens nye landbrugsafdeling Nord i Aalborg, der har eksisteret i et års tid, har allerede slået navnet fast i det nordjyske, og John Frandsen Landbrug er klar til at udvide i resten af Jylland.

En landbrugsuddannelse, 15 år i bankbranchen og en solid viden om landbrugsejendomme og drift, det er nøglen til succes. I hvert fald har 47-årige Michael Kampp Mortensen, der står for den nordjyske afdeling, rygende travlt.

- Jeg startede jo med nul ejendomme, men nu har jeg solgt 15 ejendomme på et år, og vi har et »varelager« på 25 ejendomme. Og vi får hele tiden nye spændende ejendomme, lige fra små hobbylandbrug på 5 hektar, til store produktionslandbrug, siger Michael Kampp Mortensen.

Solid baggrundsviden

Selv er han uddannet landbrugstekniker, og inden han startede hos John Frandsen, arbejdede han 15 år i bankverdenen, altid med landbrug som fokus. Derfor kan Michael Kampp Mortensen rådgive hele vejen rundt, når det kommer til både køb og salg af landbrug.

- Det er en kæmpe fordel at have min erfaring med. For eksempel har jeg delt nogle landbrug op og solgt det meste af jorden fra til én køber og bagefter solgt bygningerne og den resterende jord til en anden køber. Det kan gøre det lidt mere overskueligt for køberne. Og jeg har rådgivet købere om, hvordan man kan få indtægter ved eksempelvis udlejning af bygninger og jagter, hvis de kigger på en ejendom, der måske er lidt for stor til deres drøm om bare at have et par heste i stalden, siger han.

Optimisme på landbrugsmarkedet

Også i John Frandsens anden landbrugsafdeling i Randers er der travlt i øjeblikket, og visionerne hos John Frandsen Landbrug er at starte to nye afdelinger i henholdsvis Herning og Fredericia. Målet er at komme til at dække hele Jylland.

- Vi har haft en meget positiv opstart i Nordjylland, og det har vist os, at der er et marked. Nu leder vi efter den rigtige profil til de nye afdelinger. Når den rigtige profil er her, er vi klar, siger ejendomsmægler John Frandsen.

Han ser med optimisme på landbrugsmarkedet og forventer, at de positive takter vil vare ved et godt stykke tid endnu.

- Det er altid svært at spå om, men jeg tror på, at de lave renter vil fortsætte i hvert fald de næste to-tre år, og jeg forventer, at markedet vil udvikle sig positivt, siger John Frandsen.

cc

0

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.
Side 1 af 97 (1935 artikler)Prev1234567959697Next