bannerPos

Praktisk erfaring sætter skub i salget

Michael Kampp Mortensen haft et rygende travlt første år hos John Frandsen.
15-07-2020 07:37

Efter et år med succes for en ny nordlig landbrugsafdeling, er ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen klar til at udvide yderligere på landbrugsmarkedet.

John Frandsens nye landbrugsafdeling Nord i Aalborg, der har eksisteret i et års tid, har allerede slået navnet fast i det nordjyske, og John Frandsen Landbrug er klar til at udvide i resten af Jylland.

En landbrugsuddannelse, 15 år i bankbranchen og en solid viden om landbrugsejendomme og drift, det er nøglen til succes. I hvert fald har 47-årige Michael Kampp Mortensen, der står for den nordjyske afdeling, rygende travlt.

- Jeg startede jo med nul ejendomme, men nu har jeg solgt 15 ejendomme på et år, og vi har et »varelager« på 25 ejendomme. Og vi får hele tiden nye spændende ejendomme, lige fra små hobbylandbrug på 5 hektar, til store produktionslandbrug, siger Michael Kampp Mortensen.

Solid baggrundsviden

Selv er han uddannet landbrugstekniker, og inden han startede hos John Frandsen, arbejdede han 15 år i bankverdenen, altid med landbrug som fokus. Derfor kan Michael Kampp Mortensen rådgive hele vejen rundt, når det kommer til både køb og salg af landbrug.

- Det er en kæmpe fordel at have min erfaring med. For eksempel har jeg delt nogle landbrug op og solgt det meste af jorden fra til én køber og bagefter solgt bygningerne og den resterende jord til en anden køber. Det kan gøre det lidt mere overskueligt for køberne. Og jeg har rådgivet købere om, hvordan man kan få indtægter ved eksempelvis udlejning af bygninger og jagter, hvis de kigger på en ejendom, der måske er lidt for stor til deres drøm om bare at have et par heste i stalden, siger han.

Optimisme på landbrugsmarkedet

Også i John Frandsens anden landbrugsafdeling i Randers er der travlt i øjeblikket, og visionerne hos John Frandsen Landbrug er at starte to nye afdelinger i henholdsvis Herning og Fredericia. Målet er at komme til at dække hele Jylland.

- Vi har haft en meget positiv opstart i Nordjylland, og det har vist os, at der er et marked. Nu leder vi efter den rigtige profil til de nye afdelinger. Når den rigtige profil er her, er vi klar, siger ejendomsmægler John Frandsen.

Han ser med optimisme på landbrugsmarkedet og forventer, at de positive takter vil vare ved et godt stykke tid endnu.

- Det er altid svært at spå om, men jeg tror på, at de lave renter vil fortsætte i hvert fald de næste to-tre år, og jeg forventer, at markedet vil udvikle sig positivt, siger John Frandsen.

cc

0

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.

Etablering af kløvergræs er godt i august

Udbyttegevinsten i første slæt 2021 ved etablering primo august er omkring 1.000 FEN pr. hektar sammenlignet med såning omkring 1. september, oplyser DLF Seeds

Tips til høsttiden

Selv om det primært er høsten, der er i fokus på denne tid af året, er der også andre vigtige ting, der skal overvejes vedrørende markbruget. Brug også tiden på mejetærskeren til overblik.
Side 1 af 88 (1756 artikler)Prev1234567868788Next