bannerPos

Udvider med ekstra bil, mand og USA-riller

Mads Kristensen (tv) og Brian Frederiksen er Servidos nye rilleteam.
06-01-2020 12:43

Spalterilleafdelingen i Servido – Himmerlands Vikarservice - kører nu med to servicebiler og har ansat en ekstra medarbejder.

Der er stor efterspørgsel efter at få rillet spalter og faste gulve i både kvæg- og svinestalde, så dyrene kan stå bedre fast, når de færdes i staldene.

Tidligere på året havde Servido-afdelingen svært ved at nå alle de henvendelser, de fik.

- Ventetiderne blev simpelthen for lange, lyder det fra Servido. 

Derfor blev der i sommer indkøbt en ny servicebil, der er indrettet specielt til spalterilning, og Rillehold II var en realitet.

En ekstra mand

Evan Larsen, der har været leder af rilleteamet siden opstarten, har tidligere dannet makkerpar med Brian Frederiksen. Han er uddannet landmand med stor erfaring i at arbejde med køer, blandt andet fra vikararbejde hos Servido og på forskellige kvæglandbrug.

Brian Frederiksen har nu fået ny makker. Det er Mads Kristensen, som også er uddannet landmand, med mange års erfaring som landbrugsvikar og fra andre malkekvægsbesætninger.

Mads Kristensen og Brian Frederiksen bemander den nye servicebil, og tager sig nu af rilleopgaver primært i Danmark, men også i Sverige. Desuden har de haft en rilletur til Bornholm i efteråret.

Evan Larsen, der har ønsket at trappe lidt ned, tager sig nu primært af kunder i Jylland.

Nye riller og genopfriskning

Rilleafdelingen har siden opstarten i 2006 rillet et areal svarende til langt over 100 hektar.

- Konceptet er blevet populært hos landmændene, fordi det giver bedre dyrevelfærd og dermed færre dyrlægeregninger, lyder det fra Servidos spalterille-team.

De primære opgaver, der bestilles, er nye riller i eksisterende stalde, men det er også rilning af gulve i nybyggerier, hvor det ofte er entreprenøren, der bestiller opgaverne.

I de senere år har man også oplevet bestillinger på genrilning af spalter og gulve, der blev rillet for over ti år siden.

- Rillerne bliver nedslidte og glatte med tiden, men vi kan sagtens genrille gulvene, og derved undgå faldskader og udskridninger, siger Evan Larsen.

USA-modellen

Rilleafdelingen har desuden lanceret et helt nyt koncept »USA-modellen«, hvilket også har øget efterspørgslen på rilning.

Det er en model, hvor rillerne skæres 19 millimeter brede og 10 millimeter dybe og med 6 centimeters mellemrum med en ny og kraftigere rillemaskine.

Det betyder, at der skal rilles knap så ofte, og der er mindre risiko for, at rillerne slæmmer til.

teba

0

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1702 artikler)Prev1234567848586Next