bannerPos

Udvider med ekstra bil, mand og USA-riller

Mads Kristensen (tv) og Brian Frederiksen er Servidos nye rilleteam.
06-01-2020 12:43
Spalterilleafdelingen i Servido – Himmerlands Vikarservice - kører nu med to servicebiler og har ansat en ekstra medarbejder.

Der er stor efterspørgsel efter at få rillet spalter og faste gulve i både kvæg- og svinestalde, så dyrene kan stå bedre fast, når de færdes i staldene.

Tidligere på året havde Servido-afdelingen svært ved at nå alle de henvendelser, de fik.

- Ventetiderne blev simpelthen for lange, lyder det fra Servido. 

Derfor blev der i sommer indkøbt en ny servicebil, der er indrettet specielt til spalterilning, og Rillehold II var en realitet.

En ekstra mand

Evan Larsen, der har været leder af rilleteamet siden opstarten, har tidligere dannet makkerpar med Brian Frederiksen. Han er uddannet landmand med stor erfaring i at arbejde med køer, blandt andet fra vikararbejde hos Servido og på forskellige kvæglandbrug.

Brian Frederiksen har nu fået ny makker. Det er Mads Kristensen, som også er uddannet landmand, med mange års erfaring som landbrugsvikar og fra andre malkekvægsbesætninger.

Mads Kristensen og Brian Frederiksen bemander den nye servicebil, og tager sig nu af rilleopgaver primært i Danmark, men også i Sverige. Desuden har de haft en rilletur til Bornholm i efteråret.

Evan Larsen, der har ønsket at trappe lidt ned, tager sig nu primært af kunder i Jylland.

Nye riller og genopfriskning

Rilleafdelingen har siden opstarten i 2006 rillet et areal svarende til langt over 100 hektar.

- Konceptet er blevet populært hos landmændene, fordi det giver bedre dyrevelfærd og dermed færre dyrlægeregninger, lyder det fra Servidos spalterille-team.

De primære opgaver, der bestilles, er nye riller i eksisterende stalde, men det er også rilning af gulve i nybyggerier, hvor det ofte er entreprenøren, der bestiller opgaverne.

I de senere år har man også oplevet bestillinger på genrilning af spalter og gulve, der blev rillet for over ti år siden.

- Rillerne bliver nedslidte og glatte med tiden, men vi kan sagtens genrille gulvene, og derved undgå faldskader og udskridninger, siger Evan Larsen.

USA-modellen

Rilleafdelingen har desuden lanceret et helt nyt koncept »USA-modellen«, hvilket også har øget efterspørgslen på rilning.

Det er en model, hvor rillerne skæres 19 millimeter brede og 10 millimeter dybe og med 6 centimeters mellemrum med en ny og kraftigere rillemaskine.

Det betyder, at der skal rilles knap så ofte, og der er mindre risiko for, at rillerne slæmmer til.

teba

Danish Agro sammenlægger maskinforretninger

De to Danish Agro-ejede selskaber Almas Agro og Traktor & Høstspecialisten er blevet samlet i et selskab. Sidstnævnte selskab får nu mulighed for at agere i hele Nord- og Østjylland.

Valg af bremsetype til traktorer og maskiner

Valget om, hvorvidt der skal satses på luftbremser eller hydrauliske bremser, er kommet markant tættere på. Det skyldes et nyt krav om to-kredsbremsesystem.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Klar til klassisk jordfordeling i Vestjylland og Vendsyssel

Landmænd i Lemvig og Østvendsyssel er sammen med landinspektørfirmaet LE34 klar til jordfordelingsprojekter. Projekterne har fået tilsagn om tilskud på fem millioner kroner.

Klar til kloakmesse

Sidste gang Kloakmessen kunne opleves i Fredericia, lagde godt 3.000 fagfolk vejen forbi. Arrangørerne håber på mindst lige så mange, når Kloakmessen 2020 slår dørene op den 23. og 24 januar.

150 kælvninger uden en eneste mælkefeber

150 kælvninger siden sensommeren og ikke en eneste mælkefeber er grunden til, at man på Finnelstrupgaard nær Aalborg smiler ekstra meget. Det er nemlig aldrig sket før, men er ikke det eneste positive, der er kommet ud af at deltage i projekt om goldkofodring.

Åbent Hus i limousinebesætninger

Traditionen tro afholder Dansk Limousine Forening åbent hus i en række limousinebesætninger fordelt over hele landet. I alt 11 besætninger, der varierer i størrelse fra 5 til omkring 74 moderdyr, slår denne gang stalddørene op for besøgende.

Højeste medlemstal for LandboUngdom i 12 år

4.051 personer var medlem af LandboUngdom i 2019, hvilket er det højeste medlemstal siden 2007. Formand jubler over fremgangen.

Klar til Krone-dage

Krone Danmark i Brøns er vært, når der i dagene 23. og 24. januar inviteres til Agribrønsnica 2020 i Brøns.
Side 1 af 67 (1326 artikler)Prev1234567656667Next