bannerPos

Bedre plads på robot-hotellet

Med 65 kvadratmeter opvarmet lagerplads er der blandt andet blevet bedre plads til robotplæneklipperne hos Østervrå Motor- og Cykelcenter.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
23-03-2020 06:44
Med 65 kvadratmeter varm- og 260 kvadratmeter koldlager har Østervrå Motor- og Cykelcenter optimeret betingelserne for blandt andet vinteropbevaring af robotplæneklippere.

Med en kalender, der siger forår, er flere af de vinterlogerende robotplæneklippere allerede sendt på græs hos sine ejermænd. Der står dog stadig en del tilbage på hylderne hos Østervrå Motor- og Cykelcenter, hvor de siden efteråret har været på et »all inclusive«-ophold.

- De bliver ladet op, opdateret og dem, der trænger, får nye knive, fortæller forretningens indehaver John Buchhave, der de seneste år har set efterspørgslen på vinteropbevaring af robotplæneklippere stige kraftigt.

Og hvor de før stod inde i butikken for at holde dem frostfri i vintermånederne, har de nu fået deres egen dedikerede hyldeplads i den tilbygning, der fik tag på midt i januar måned.

I alt har John Buchhave bygget 325 kvadratmeter lagerplads – 65 af dem udgør et opvarmet rum, mens resten fungerer som koldlager.

- Det skulle gerne være med til at optimere driften. Vi får bedre plads, så vi kan bestille større hjem, og vi får et centralt reservedelslager, som betyder, at vi kommer til at gå mindst muligt, fortæller John Buchhave, der tidligere brugte en container til koldlager, mens en del af butikspladsen også blev optaget af hylder med reservedele.

 Gedigne produkter

Dermed giver den nye lagerkapacitet også bedre plads i butikken – blandt andet til de have/park- og skovredskaber, der udgør en stor del af forretningen.

- Buskryddere, motorsave og diverse batteri-produkter fylder meget i vores butik, fortæller John Buchhaves bedre halvdel, Birgitte Lehmann, som også er en del af butikkens daglige drift.

Og parret sætter en ære i at sælge redskaber, der kan holde til at blive brugt, og hvor det godt kan betale sig at skifte sliddele i stedet for bare at købe en ny maskine.

- Gode gedigne produkter er en nødvendighed, hvis en fysisk butik skal have sin berettigelse. Hvis vi kun solgte brug-og-smid-væk-produkter, kunne vi ligeså godt bare sælge over nettet. Men her har vi hele pakken med salg og service – og det kræver altså stærke produkter. Det er der også noget bæredygtighed i, forklarer John Buchhave.

 Tredje udvidelse

Den nye lagerbygning er tredje udvidelse på de 25 år, John Buchhave har drevet Østervrå Motor- og Cykelcenter, og det er bestemt ikke bare en pludselig indskydelse.

- Vi begyndte at lægge planer om en udvidelse i 2014, da vi købte nabogrunden og huset derpå for at sikre os muligheden for at kunne udvide. I 2018 blev byggeansøgningen så godkendt, og i januar måned begyndte vi så småt at rykke ind, fortæller Birgitte Lehmann, der forventer at bruge de kommende måneder på at fylde de nye kvadratmeter ud.

0

Tørstof lige i skabet betaler sig

Til en høj mælkeydelse hører grovfoder af både prima kvalitet og med den rette tørstofprocent. Med det til tider ekstreme vejr er det derfor nogle gange nødvendigt at være kreativ for at nå i mål.

Rekordmange vil være jordbrugsteknolog

Erhvervsakademi Aarhus har oplevet 20 procents fremgang i kvote 2-ansøgninger.

Forsamlingsforbud forlænges

Forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august, siger statsminister Mette Frederiksen på et netop afholdt pressemøde i statsministeriet.

Agri Nord undersøger nordjysk fosformangel

I samarbejde med Seges laver Agri Nord en række test ude hos nordjyske landmænd, for at se om der er fosformangel på markerne. – Selvom vi i teorien giver nok fosfor, så kan vi alligevel have mangel, fortæller chef for Agri Nord Planteavl, Flemming Floor Jensen.

Høsten kvalitetsikres allerede på ladegulvet

Det rigtige vand- og proteinindhold er afgørende for at få den rigtige pris på høsten, men maskinerne til at tjekke værdierne har været forbeholdt de allerstørste landbrug og korngrossister – indtil nu.

Terndrup Markservice har fået en ny stjerne

GST Biostar hedder Nikolaj Guldbæks nye stjerne. En stjernerenser, som med 15-20 kilometer i timen løsner jordskorpen og ukrudtet i marken, mens afgrøderne står pænt tilbage. – Den er mere skånsom end en strigle, siger indehaveren af Terndrup Markservice, Nikolaj Guldbæk.

Landsdækkende maskinwebshop med udstilling og service

Efter 14 år hos Kellfri Danmark har Carsten Vesthammer startet Middelfart Maskiner blandt andet med forhandlingen af netop Kellfri-produkterne.

AMU-kurser skal professionalisere naturplejere

Med biodiversitet og klima højt på dagsordenen i den offentlige debat får naturplejere en vigtig rolle for hele landbruget.

Naturpleje er på vej til at blive et levebrød

Naturstyrelsen og Seges arbejder på at ophøje med naturpleje med græssende dyr til en regulær driftsgren.

Pöttinger styrker i nordvestjylland med ny forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.
Side 1 af 75 (1490 artikler)Prev1234567737475Next