bannerPos

Spanske olivenrester omdannes til metangas i danske biogasanlæg

DLG har fået skib losset med spanske olivenrester til Danmark

Redaktionen

03-10-2018 11:01
Nyeste skud på stammen fra DLG, som leverandør af biogasrelaterede produkter er netop ankommet med et stort skib fra Sydspanien med olivenpresserester. De får nu værdi i danske biogasanlæg.

Olivenpresserester, også kaldet olivenpulp, er et restprodukt man tidligere har spredt ud på markerne i Spanien, men som nu får værdi i danske biogasanlæg. DLG har netop fået et skib i havn fra Sydspanien, som blev losset i Thyborøn.

- Vi har i DLG netop fået et skib hjem med en stor last olivenpulp, som skal omdannes til CO2-neutral metangas i de danske biogasanlæg. Vi leverer ¾ af lasten direkte ud til danske biogasanlæg og tager resten ind på lager til levering efter andre biogasanlægs forbrugsbehov. I DLG har vi en naturlig rolle som leverandør af biogasrelaterede produkter, da vi i forvejen leverer rigtig mange råvarer og landbrugsprodukter til vores kunder, siger produktchef for Biogas i DLG, Peter Linde Jensen.

Han forklarer, at DLG sørger for at tilpasse sig de enkelte biogasanlæg, så man kan hjælpe med hele håndteringen fra oliefabrik til biogasanlæg. Råvaren er blevet bæredygtighedscertificeret, så de enkelte biogasanlæg får en salgsmæssig fordel, når gassen skal afsættes.

Bæredygtigt biogas batter

Flere og flere landmænd får øjnene op for at etablere biogasanlæg, da ny lovgivning betyder, at halvdelen af alt gylle fremover skal renses i biogasanlæg. Det forventes derfor, at der vil komme mange nye investeringer på typisk 45-50 mio. kr. på biogasanlæg i den kommende tid, lyder det fra DLG.

 Mange af de nye biogasanlæg vil blive etableret på landbrugsejendomme, så de kan producere grøn energi, som sendes ud i naturgasnettet. Vi kan i DLG levere en række biogas-relaterede produkter til produktionen af biogas - og nu altså også olivenpulp - men fx også halmpiller, frøgræsafrens- og solsikkeafskalning m.m. som vi pelleterer, hvilket gør varen mere omsættelig og dermed bedre nedbrydelig i biogasanlæggene. Der er derfor et interessant forretningsområde for både DLG og landmanden, da vi har en helt naturlig rolle som leverandør af disse biogas-produkter, siger Peter Linde Jensen.

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next