bannerPos

Økologi-tur til Jerslev

Redaktionen

16-05-2017 10:05
I takt med at flere mindre planteavlere overvejer, eller har omlagt til økologisk landbrug, så er det aktuelt at søge erfaringer, inspiration og viden om den økologiske drift.

Derfor arrangerer LandboNords Øko-team nu en tur til Jerslev, hvor deltagerne får lejlighed til at se, hvordan den nyetablerede griseproducent Thomas Bertram driver sin økologiske bedrift ved Jerslev.

- Thomas er et rigtig godt eksempel på, at der sker meget stor udvikling på økologiområdet i Nordjylland. De sidste par år har vi omlagt mange til økologi, og sidste år, med Arlas udmelding om at de tog nye økologiske mælkeproducenter ind, fik mange til at lægge om. I øjeblikket ser vi lignende interesse på økologiske svin, siger planteavlskonsulent i LandboNord, Ane Juul Dane. 

Den økologiske fødekæde

Efterspørgslen på økologisk mælk og kød har også fået en afsmittende effekt på planteavlerne. Det er de seneste år blevet en god forretning at producere økologisk foder, fordi efterspørgslen er øget markant.

- Vi ser flere eksempler på, at mindre økologiske planteavlere har øget indtjeningen på trods af, at deres udbytte ikke er på højde med det de tidligere havde som konventionelle landbrug. Der er i øjeblikket intet der tyder på, at efterspørgslen på økologisk foder er dalende – tværtimod, så på turen til Jerslev vil også drøfte muligheder for at udvikle sin bedrift, siger Ane Juul Dane. 

Infomødet om økologi den 23. maj starter kl. 19 på Thomas Bertrams bedrift Hellumvej 60, 9740 Jerslev, hvorefter mødet fortsætter hos LandboNord, Erhvervsparken 1, 9700 Brønderslev. Tilmelding senest dagen inden den 22. maj – pris kr. 100. Der vil blive serveret kaffe/te og kage til arrangementet.

 

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next