bannerPos

Økologi-tur til Jerslev

16-05-2017 10:05

I takt med at flere mindre planteavlere overvejer, eller har omlagt til økologisk landbrug, så er det aktuelt at søge erfaringer, inspiration og viden om den økologiske drift.

Derfor arrangerer LandboNords Øko-team nu en tur til Jerslev, hvor deltagerne får lejlighed til at se, hvordan den nyetablerede griseproducent Thomas Bertram driver sin økologiske bedrift ved Jerslev.

- Thomas er et rigtig godt eksempel på, at der sker meget stor udvikling på økologiområdet i Nordjylland. De sidste par år har vi omlagt mange til økologi, og sidste år, med Arlas udmelding om at de tog nye økologiske mælkeproducenter ind, fik mange til at lægge om. I øjeblikket ser vi lignende interesse på økologiske svin, siger planteavlskonsulent i LandboNord, Ane Juul Dane. 

Den økologiske fødekæde

Efterspørgslen på økologisk mælk og kød har også fået en afsmittende effekt på planteavlerne. Det er de seneste år blevet en god forretning at producere økologisk foder, fordi efterspørgslen er øget markant.

- Vi ser flere eksempler på, at mindre økologiske planteavlere har øget indtjeningen på trods af, at deres udbytte ikke er på højde med det de tidligere havde som konventionelle landbrug. Der er i øjeblikket intet der tyder på, at efterspørgslen på økologisk foder er dalende – tværtimod, så på turen til Jerslev vil også drøfte muligheder for at udvikle sin bedrift, siger Ane Juul Dane. 

Infomødet om økologi den 23. maj starter kl. 19 på Thomas Bertrams bedrift Hellumvej 60, 9740 Jerslev, hvorefter mødet fortsætter hos LandboNord, Erhvervsparken 1, 9700 Brønderslev. Tilmelding senest dagen inden den 22. maj – pris kr. 100. Der vil blive serveret kaffe/te og kage til arrangementet.

 

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Vil gøre storkene selvforsynende

Lige nu fodrer Per Fjeldgren og familien storkeparret, der er flyttet ind i baghaven i Flynder, men på sigt skal etablering af 21 vandhuller hjælpe til, at de selv kan finde al føde til sig selv og deres unger.

Tilskud kan forbedre naturen og sikre en indtægt

Nu åbner en tilskudsordning til særlige Natura 2000-områder. Det kan forbedre naturværdien og samtidig give mulighed for tilskud til naturpleje, vurderer natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Kirsten Badawi Plesner.

Sejr til lodsejere i Lille Vildmose – men kampen er ikke slut

Overtaksationskommissionen har slået fast, at Aalborg Kommune fortsat har et økonomisk mellemværende med lodsejerne i Lille Vildmose. Derfor var grundlaget for at sætte gang i naturgenopretningsprojekt ikke på plads, mener lodsejerne.

Landmand vinder sag mod kommune

Planklagenævnet har ophævet Thisted Kommunes påbud om ophør af virksomhedsdrift for landmand og halmhandler Karlo Bundgård, Vesløs.

Skal læsse tungere og højere

Læssemaskiner bliver oftere og oftere sat på opgaver, der kræver større rækkevidde og bedre løftekapacitet, lyder det fra Martin Madsen, Brøns Maskinforretning, der forleden viste en JCB TM320s frem hos Ingemann Larsen på Agromesse Mors.

Unge skal tænke anderledes

Ejendomsmægler Henrik Kristensen mener, at unge godt kan komme i gang som selvstændige landmænd – de skal bare følge en anden vej

Send foderhandlen i licitation

Igen i år melder LandboNords fodereksperter om store forskelle på de tilbud, man som landmand kan få på foder i øjeblikket. Derfor opfordrer de til at sende foderhandlerne i licitation, inden der handles.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.
Side 1 af 88 (1744 artikler)Prev1234567868788Next