bannerPos

Økologi-tur til Jerslev

16-05-2017 10:05

I takt med at flere mindre planteavlere overvejer, eller har omlagt til økologisk landbrug, så er det aktuelt at søge erfaringer, inspiration og viden om den økologiske drift.

Derfor arrangerer LandboNords Øko-team nu en tur til Jerslev, hvor deltagerne får lejlighed til at se, hvordan den nyetablerede griseproducent Thomas Bertram driver sin økologiske bedrift ved Jerslev.

- Thomas er et rigtig godt eksempel på, at der sker meget stor udvikling på økologiområdet i Nordjylland. De sidste par år har vi omlagt mange til økologi, og sidste år, med Arlas udmelding om at de tog nye økologiske mælkeproducenter ind, fik mange til at lægge om. I øjeblikket ser vi lignende interesse på økologiske svin, siger planteavlskonsulent i LandboNord, Ane Juul Dane. 

Den økologiske fødekæde

Efterspørgslen på økologisk mælk og kød har også fået en afsmittende effekt på planteavlerne. Det er de seneste år blevet en god forretning at producere økologisk foder, fordi efterspørgslen er øget markant.

- Vi ser flere eksempler på, at mindre økologiske planteavlere har øget indtjeningen på trods af, at deres udbytte ikke er på højde med det de tidligere havde som konventionelle landbrug. Der er i øjeblikket intet der tyder på, at efterspørgslen på økologisk foder er dalende – tværtimod, så på turen til Jerslev vil også drøfte muligheder for at udvikle sin bedrift, siger Ane Juul Dane. 

Infomødet om økologi den 23. maj starter kl. 19 på Thomas Bertrams bedrift Hellumvej 60, 9740 Jerslev, hvorefter mødet fortsætter hos LandboNord, Erhvervsparken 1, 9700 Brønderslev. Tilmelding senest dagen inden den 22. maj – pris kr. 100. Der vil blive serveret kaffe/te og kage til arrangementet.

 

0

Velkommen til Hest & Rytter-messen

Der bliver budt på masser af spændende oplevelser og events, når messen Hest & Rytter slår dørene op i dagene den 5. – 8. marts i Herning.

Nærhed vigtig for nordjysk Valtra-forhandler

Selvom man godt kunne servicere Vendsyssel fra Hobro, er Agrotek på udsigt efter lokaler, der snarest muligt kan huse en fuld maskinhandel på toppen af Jylland.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Større kapacitet på kartoffeloptager

Grimme Varitron selvkørende kartoffelmaskiner fås nu med 435 og 460 hk 6-cylindret Mercedes-Benz motor.

Medlemsfremgang i de lokale LandboUngdom afdelinger

På landsplan oplevede LandboUngdom medlemsfremgang i 2019. En fremgang som er kommet på baggrund af et stort stykke arbejde i de lokale afdelinger.

Pæne køer og høj ydelse hænger sammen

Engang var der forskel på en produktionsko og en dyrskueko. Sådan er det ikke længere hos landets højstydende holsteinbesætning, Anderstrup Holstein. Her skal hver eneste ko kunne tjene penge for at have en berettigelse i stalden.

Energifyldt og engageret kvægelev vinder pris

På Kvægkongres 2020 i Herning blev den nye pris, Årets elev i kvægproduktion, uddelt. Vinderen blev den engagerede, ambitiøse og nysgerrige kvægelev, Laura Meier Lassen fra Nordjyllands Landbrugsskole.

Fejl i annonce i LandbrugNord

Det er med beklagelse at LandbrugNord har indrykket en forkert annonce vedrørende åbent-hus-arrangement hos J. Hundahl A/S. J. Hundahl holder åbent hus i næste uge fredag den 28. februar fra klokken 13.00 til 21.00 samt lørdag den 29. februar fra kl. 10.00 til 15.00. LandbrugNord beklager fejlen.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Mykotoksiner kræver detektivarbejde

Det kan være svært at fastslå, om mykotoksiner er grunden til, at køerne hænger i bremsen. Seks punkter kan dog være med til at stille diagnosen.
Side 1 af 69 (1375 artikler)Prev1234567676869Next