bannerPos

Anmeld både de store og de små arbejdsskader

En lovændring, der er trådt i kraft her i 2020, betyder, at skader, der går over af sig selv, samt skader, der ikke kræver behandling, stadig kan udgøre en arbejdsskade. Arkivfoto

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
03-06-2020 08:00
- Det er en god idé at anmelde alle skader, store som små – det giver din medarbejder bedre chancer for at opnå erstatning for varige mén eller tab af erhvervsevne, lyder opfordringen blandt andet fra Claus Munk, juridisk seniorkonsulent hos Patriotisk Selskab.

Hvis en medarbejder får en arbejdsskade, skal skaden som udgangspunkt anmeldes senest ni dage efter, at den indtrådte.

Ifølge juridisk seniorkonsulent Claus Munk fra Patriotisk Selskab er der tale om en arbejdsskade, hvis en medarbejder er kommet til skade på grund af en hændelse eller påvirkning, der skyldes arbejdets forhold.

En lovændring, der er trådt i kraft her i 2020, betyder, at skader, der går over af sig selv, samt skader, der ikke kræver behandling, stadig kan udgøre en arbejdsskade. Herved kan medarbejderen hurtigere få en afklaring på, om skaden skyldes forhold på arbejdspladsen. 

På den sikre side

- Det er en god idé at anmelde alle skader, store som små – det giver din medarbejder bedre chancer for at opnå erstatning for varige mén eller tab af erhvervsevne. Hvis skaden ikke er anmeldt senest et år, efter den er opstået, risikerer din medarbejder at miste retten til erstatning – og du risikerer en bøde, lyder det fra Claus Munk.

Er der tale om en mindre skade, der hverken kræver behandling eller sygemelding, behøver skaden dog ikke at anmeldes i første omgang. Men hvis medarbejderen efterfølgende bliver sygemeldt eller får at vide, at der er risiko for varige gener, så opfordrer konsulenten til, at arbejdsgiver skynder sig at anmelde skaden alligevel. 

Tegn en arbejdsskadeforsikring

- Hvor dine medarbejdere automatisk er omfattet af en arbejdsskadeforsikring og kan opnå erstatning, så længe skaden anmeldes korrekt, så står det anderledes til for selvstændige erhvervsdrivende. Hvis du ikke allerede har tegnet en særskilt arbejdsskadeforsikring for dig selv, så skynd dig at gøre det.

- Husk også din ægtefælle, hvis hun hjælper til med arbejdet. Hun er nemlig heller ikke automatisk dækket af en forsikring – heller ikke selvom hun er lønmodtager og arbejder på lige vilkår med de andre medarbejdere, lyder opfordringen endvidere fra Claus Munk.

0

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.
Side 1 af 85 (1700 artikler)Prev1234567838485Next