bannerPos

Udskyder stort arrangement i Holstebro

Arrangementet »Landbruget kommer til byen« er udsat.
21-08-2020 09:39

Arrangementet »Landbruget kommer til byen« er udsat.

Holstebro Struer Landboforening har besluttet at aflyse arrangementet »Landbruget kommer til byen« den 4. september. Aflysningen skyldes de øgede forekomster af Covid-19.

- Vi havde i anledning af vores 200 års-jubilæum gennem det sidste år planlagt et kæmpe arrangement, som ville fylde en stor del af Holstebro bymidte. Det er derfor med blødende hjerte, vi har truffet beslutning om aflysning, da mange har lagt mange timer i forberedelse af dette arrangement, da vi har et stort ansvar for ikke at være medvirkende til en eventuel smittespredning, skriver arrangørerne i en meddelelse.

- Vi ved, at mange af de aktiviteter, der var planlagt, normalt trækker flere hundrede tilskuere. Med forsamlingsbegrænsningen på max. 100 kunne vi måske nok sprede aktiviteterne, så vi levede op til lovgivningen, men med 100 personer, der står tæt om grisevæddeløb, fåreklipning, skattejagt i korncontainer og de mere end 20 andre aktiviteter, er det vores opfattelse, at vi udsætter mange for en unødig risiko – en risiko vi ikke vil udsætte glade børn og deres familie for, udtaler formand Kristian Gade.

Håber på 2021

Han oplyser, at der ikke er tale om en endegyldig aflysning.

- Når vi på forsvarlig vis kan gennemføre arrangementet, har de mange aktører givet tilsagn om at »rykke til byen«. Vi melder ikke nogen dato ud nu, men håber, at det kan blive sommeren 2021, lyder det fra Kristian Gade.

hka

0

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.

Malker 1.200 køer i ny malkestald

Der er blevet etableret en ny 2x42 malkestald i eksisterende rammer på Tinghøjgaard i Himmerland, og flyttet et 2x12 malkeanlæg og genetablere det i en gammel 77´er malkegrav.

Indspark til karrieplanerne

Unge fra landbrugsskoler i hele landet satte forleden hinanden stævne til temadagen »Har du styr på din karriere?«.

Nu igangsættes multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum

Landbrugsstyrelsen har givet endelig samtykke til en multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum og Kvorning, mellem Viborg og Randers. Med afgørelsen om det endelige samtykke har styrelsen vurderet projektet og talt med lodsejere, for at undersøge projektets gennemførlighed. Styrelsens jordfordelingsplanlæggere har derfor nu mulighed for at starte op på jordfordelingen.

200 traktorer demonstrerede i Aalborg

Der var opbakning over al forventning, da hele 200 landmænd troppede op med traktor til demonstration i Aalborg mod regeringens grundlovsstridige behandling af minkavlerne.

Hønsehold i vinterkulden

Ifølge Velas, er der ingen grund til at bekymre sig om kolde hønsefødder i de kolde vintermåneder.

- Vi skal tænke anderledes

Kollektive virkemidler, partnerskaber og lokal viden var nogle af nøgleordene, da bestyrelsesmedlemmer fra landbrugsforeningerne på Fyn og i Midt- og Østjylland var mødt op til en konference først i november for at høre mere om Vandområdeplan 3.

Gårdens fleksible omdrejningspunkt

På Stenisminde ved Tylstrup er en ny teleskoplæsser kørt ind i gårdspladsen. Mælkeproducent Anders Andersen forventer en stabil og fleksibel maskine med sin nye Manitou.

Sælger kan spare skat ved salg af ejendom

Ejendomsavanceberegning, valg af skatteordning og udskydelse af skattebetaling er redskaber, der kan give landmanden den mest fordelagtige beskatning, når han skal sælge sin ejendom. Sådan råder Agri Nords specialiserede ejendomsavance-team.

Her er landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.
Side 1 af 100 (1997 artikler)Prev12345679899100Next