bannerPos

Tænk allerede nu på sølehuller til søerne

Allerede nu vil der være nogle søer, der begynder at vise tegn på, at de mangler et sølehul. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
18-04-2020 11:43

Hvis øko-søer leger med vandet, er det tid til at få etableret sølehuller. Det påpeger specialkonsulent Kristian Knage-Drangsfeldt.

ØKOLOGI Reglerne for økologisk svinehold lyder, at alle grise skal have adgang til sølebad eller overbrusning i sommerperioden.

Men allerede flere gange i april har temperaturen været over 15 grader, og solen har været meget skarp. Derfor vil der allerede nu være nogle søer, der begynder at vise tegn på, at de mangler et sølehul og solcreme.

Ifølge specialkonsulent Kristian Knage-Drangsfeldt fra Seges Økologi Innovation, viser behovet for sølehuller sig ved, at søerne begynder at lege med vandforsyningen eller simpelthen prøver at ligge sig op i drikketruget.

Grise kan ikke svede, og derfor kan varme være en betydelig stressfaktor. Når temperaturen er over 15 grader, skal alle søer derfor have adgang til sølehul.

- Det er dog vigtigt, at man er opmærksom på søernes behov og får lavet sølehuller, når søerne viser, at de har brug for det. Også selv om temperaturen i løbet af dagen endnu ikke er så høj, at reglerne kræver det, påpeger Kristian Knage-Drangsfeldt.

cab

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next