bannerPos

Stort kunstværk indviet foran landboforening

Kunstværket Brydning pryder nu pladsen foran Østdansk Landboforening i Rønnede. Foto: Niels Okking

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
25-01-2020 17:38
Skulpturen Brydning, skabt af billedhugger Claus Ørntoft, er på behørig vis blevet indviet foran Østdansk Landboforening.

INDVIELSE Foran mere end 130 fremmødte har Østdansk Landboforening fået indviet kunstværket Brydning, som er skabt af den anerkendte billedhugger Claus Ørntoft

Allerede tilbage i 1995, da landbocentret blev bygget, besluttede bestyrelse sig for at afsætte midler til et kunstværk, og to år senere blev de første penge lagt i Stevns Landboforenings Fond.

Det er således gennem to årtier, at Østdansk Landboforening har sparet op til kunstværket, som – med støtte fra Andelsforeningernes Humanitære og Kulturelle Fond og Stevns Landboforenings Fond – er opført nær hovedindgangen i landbocentret i Rønnede.

Stor del af landbokulturen

- Med vores kunstværk, Brydning, viser vi, at kunst og kultur stadigvæk er en stor del af landbokulturen, påpegede landboforeningens formand, Jørgen Petersen, i en tale ved indvielsen, hvor han understregede, at livet er andet end arbejde.

- Når man kommer til Østdansk Landboforening bliver man mødt af kunsten, og det vil være med til at gøre dagen bedre.

Jørgen Petersen

- Det er vigtigt, at vi også sørger for at få åndelig føde. Alle bliver gladere af at omgive sig med noget smukt. Når man kommer til Østdansk Landboforening bliver man mødt af kunsten, og det vil være med til at gøre dagen bedre.

- Kunstværket gør Østdansk Landboforening smukkere, fastslog Jørgen Petersen og takkede samtidig Claus Ørntoft for samarbejdet.

Granitsten fra Norge

Det var borgmester i Faxe Kommune, Ole Vive (V), der indviede værket, og han var imponeret over projektet.

- Man må indrømme, at når I går i gang med noget, så går I ganske enkelt all in, lød det fra borgmesteren, inden han klippede det røde bånd over.

Hvad den 10 tons tunge granitsten fra Dovrefjeldet i Norge, der rager godt op i luften, skal forestille, er ifølge billedhugger og kunstneren Claus Ørntoft op til beskueren selv at afgøre.

- Jeg vil først og fremmest bevæge, men i sidste ende er det op til den enkelte at opleve og danne sig en mening. Her er der ikke noget facit, udtalte den 60-årige billedhugger ved indvielsen, som blev indledt med fanfare og afsluttet med fællessang.

0

Velkommen til Hest & Rytter-messen

Der bliver budt på masser af spændende oplevelser og events, når messen Hest & Rytter slår dørene op i dagene den 5. – 8. marts i Herning.

Nærhed vigtig for nordjysk Valtra-forhandler

Selvom man godt kunne servicere Vendsyssel fra Hobro, er Agrotek på udsigt efter lokaler, der snarest muligt kan huse en fuld maskinhandel på toppen af Jylland.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Større kapacitet på kartoffeloptager

Grimme Varitron selvkørende kartoffelmaskiner fås nu med 435 og 460 hk 6-cylindret Mercedes-Benz motor.

Medlemsfremgang i de lokale LandboUngdom afdelinger

På landsplan oplevede LandboUngdom medlemsfremgang i 2019. En fremgang som er kommet på baggrund af et stort stykke arbejde i de lokale afdelinger.

Pæne køer og høj ydelse hænger sammen

Engang var der forskel på en produktionsko og en dyrskueko. Sådan er det ikke længere hos landets højstydende holsteinbesætning, Anderstrup Holstein. Her skal hver eneste ko kunne tjene penge for at have en berettigelse i stalden.

Energifyldt og engageret kvægelev vinder pris

På Kvægkongres 2020 i Herning blev den nye pris, Årets elev i kvægproduktion, uddelt. Vinderen blev den engagerede, ambitiøse og nysgerrige kvægelev, Laura Meier Lassen fra Nordjyllands Landbrugsskole.

Fejl i annonce i LandbrugNord

Det er med beklagelse at LandbrugNord har indrykket en forkert annonce vedrørende åbent-hus-arrangement hos J. Hundahl A/S. J. Hundahl holder åbent hus i næste uge fredag den 28. februar fra klokken 13.00 til 21.00 samt lørdag den 29. februar fra kl. 10.00 til 15.00. LandbrugNord beklager fejlen.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Mykotoksiner kræver detektivarbejde

Det kan være svært at fastslå, om mykotoksiner er grunden til, at køerne hænger i bremsen. Seks punkter kan dog være med til at stille diagnosen.
Side 1 af 69 (1375 artikler)Prev1234567676869Next