bannerPos

Store forventninger til Kloakmessen 2020

Den 23. og 24. januar er der Kloakmesse i Fredericia. Arkivfoto
13-11-2019 07:06
Klimatilpasning og andre udfordringer giver rygende travlhed i kloakbranchen, som mødes i Fredericia den 23.-24. januar.

KLOAKMESSE De seneste års skybrud, oversvømmelser og stigende grundvand er en kæmpe udfordring for både kommuner og private – og for de danske kloakmestre betyder vandmængderne propfyldte ordrebøger nu og mange år frem.

Det er således en branche i medvind, som mødes i januar til Kloakmessen 2020, arrangeret af Messe C Fredericia og brancheforeningen Danske Kloakmestre.

Fagmessen, der sidste gang blev besøgt af flere end 3.000 fagfolk, byder på nyheder, løsninger, teknik, services og inspiration til hele kloakbranchen.

Blandt de godt 120 forventningsfulde udstillere er Grundfos, som med koncernchef Mads Nipper i front har påtaget sig at være pionerer og foregangsmænd i forhold til Verdensmålene 6 og 13, som handler om at sikre rent vand og sanitet samt at øge klimaindsatsen. Den mission vil også afspejle sig på messen.

- Hvis vi ser på Grundfos’ pumpe- og brøndløsninger, er det vores klare mål at være markedets bedste. Samtidig har vi også en ambition om aktivt at drive markedet for at finde både løsninger og samarbejder, der er så bydende nødvendige i klimatilpasningens navn. For der er mange udfordringer, og vi løser dem kun sammen. Derfor er Kloakmessen et vigtigt forum, for det er der, kunderne og branchen netop kan tale sammen og nytænke, siger Børge Holst Hansen, projekt- og klimatilpasningsansvarlig hos Grundfos.

Filter opsamler affaldet

Wavin A/S fra Hammel har den globale vandkvalitet i fokus. På Kloakmessen præsenterer virksomheden blandt andet en helt ny rendestensbrønd, som via en filterløsning opsamler plast, slikpapir og andet affald, så det ikke flyder ud i søer og vandløb. Man kan også opleve Wavins store nye Multiflex brønd og en ny udskiller til rensning af olieholdigt spilde- og regnvand.

- Vi ser frem til Kloakmessen, som er et målrettet, velbesøgt og velarrangeret udstillingsvindue mod vores målgruppe: Entreprenører, kloakmestre, forsyningsselskaber med videre. Vi sælger kun gennem grossister, men det er enormt vigtigt for os at have dialogen med slutkunderne – og så er beliggenheden i Fredericia perfekt; det er nemt at komme til for alle, påpeger Merete Gram, marketingkonsulent hos Wavin A/S.

DM giver god dynamik

Ligesom Grundfos og Wavin er Blücher blandt sponsorerne til DM i Kloakarbejde, som i 2020-udgaven får endnu bedre plads og publikumsforhold.

Alle tre har stand lige ved konkurrenceområdet, og det giver en god dynamik, fremhæver Blücher, som er eksperter i rotteforebyggende afløbssystemer i rustfrit stål.

- Det gør, at du kommer i kontakt både med lærlingen, der dyster oppe i »sandkassen«, og mester, som er rundt og kigge på nye løsninger. Men generelt er Kloakmessen super god og udbytterig for os. De besøgende er relevante og fokuserede – det kan ikke gøres ret meget bedre, og det er derfor, vi går så aktivt ind i det, siger Søren Davidsen, marketing- og kommunikationsdirektør i Blücher.

teba

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.

Nordjyde har skrevet bog om islandske hestenavne

Måske er den perfekte julegave til læsehesten og hesteelskeren en netop udkommet bog om Islandske hestenavne. Bogen bærer titlen »Navnebogen Islandske heste Fra Álfadís til Steinálfur« og er skrevet af nordjyske Lise Hvarregaard.

Ny bog om dyrevelfærd

En række danske forskere bidrager til ny Seges-bog om dyrevelfærd og etik.

Landmænd bør høste majs tidligere næste år

Analyser fra årets majshøst viser, at flere kvægbønder bør turde at tage chancen og høste deres majsplanter tidligere, mener kvægchef hos Vestjysk Landboforening.

Sådan forbereder du dig på svinepest

Det er vigtigt at have lagt en plan for, hvordan man skal handle den dag, svinepesten måske rammer Danmark eller et af nabolandene.

MidtWest Farmshow mangler frivillige for at overleve

Siden 2006 har der hver sommer været MidtWest Farmshow i Skive, men det lokale skue er truet på sin eksistens fordi der blandt andet mangler frivillige for at skuet fortsat kan overleve.

- Landmænd glemmer sig selv

Mette Neist er socialkonsulent ved LandboNord. Hun oplever alt for mange landmænd havde fuldstændig tjek på forsikringerne på maskiner og bygninger, men hvad der sker med dem selv, hvis de får en arbejdsskade, eller hvad der sker med bedriften og de efterladte, hvis de dør, det kommer i anden række.

Kom til Danmarksmesterskabet i klipning

Som noget helt nyt vil man på Agro Nord til marts nu kunne både overvære og deltage i en kvie-klippekonkurrence. Deltagerne deles i to hold, og vinderne kan tage hjem med titlen Danmarksmester i klipning.

Gør det enkelt

Læserbrev af Carsten Søborg, Næstformand for Jammerbugt Vandløbslaug, Tranumvej 22, Birkelse, 9440 Aabybro
Side 1 af 62 (1238 artikler)Prev1234567606162Next