bannerPos

Store forventninger til Kloakmessen 2020

Den 23. og 24. januar er der Kloakmesse i Fredericia. Arkivfoto
13-11-2019 07:06

Klimatilpasning og andre udfordringer giver rygende travlhed i kloakbranchen, som mødes i Fredericia den 23.-24. januar.

KLOAKMESSE De seneste års skybrud, oversvømmelser og stigende grundvand er en kæmpe udfordring for både kommuner og private – og for de danske kloakmestre betyder vandmængderne propfyldte ordrebøger nu og mange år frem.

Det er således en branche i medvind, som mødes i januar til Kloakmessen 2020, arrangeret af Messe C Fredericia og brancheforeningen Danske Kloakmestre.

Fagmessen, der sidste gang blev besøgt af flere end 3.000 fagfolk, byder på nyheder, løsninger, teknik, services og inspiration til hele kloakbranchen.

Blandt de godt 120 forventningsfulde udstillere er Grundfos, som med koncernchef Mads Nipper i front har påtaget sig at være pionerer og foregangsmænd i forhold til Verdensmålene 6 og 13, som handler om at sikre rent vand og sanitet samt at øge klimaindsatsen. Den mission vil også afspejle sig på messen.

- Hvis vi ser på Grundfos’ pumpe- og brøndløsninger, er det vores klare mål at være markedets bedste. Samtidig har vi også en ambition om aktivt at drive markedet for at finde både løsninger og samarbejder, der er så bydende nødvendige i klimatilpasningens navn. For der er mange udfordringer, og vi løser dem kun sammen. Derfor er Kloakmessen et vigtigt forum, for det er der, kunderne og branchen netop kan tale sammen og nytænke, siger Børge Holst Hansen, projekt- og klimatilpasningsansvarlig hos Grundfos.

Filter opsamler affaldet

Wavin A/S fra Hammel har den globale vandkvalitet i fokus. På Kloakmessen præsenterer virksomheden blandt andet en helt ny rendestensbrønd, som via en filterløsning opsamler plast, slikpapir og andet affald, så det ikke flyder ud i søer og vandløb. Man kan også opleve Wavins store nye Multiflex brønd og en ny udskiller til rensning af olieholdigt spilde- og regnvand.

- Vi ser frem til Kloakmessen, som er et målrettet, velbesøgt og velarrangeret udstillingsvindue mod vores målgruppe: Entreprenører, kloakmestre, forsyningsselskaber med videre. Vi sælger kun gennem grossister, men det er enormt vigtigt for os at have dialogen med slutkunderne – og så er beliggenheden i Fredericia perfekt; det er nemt at komme til for alle, påpeger Merete Gram, marketingkonsulent hos Wavin A/S.

DM giver god dynamik

Ligesom Grundfos og Wavin er Blücher blandt sponsorerne til DM i Kloakarbejde, som i 2020-udgaven får endnu bedre plads og publikumsforhold.

Alle tre har stand lige ved konkurrenceområdet, og det giver en god dynamik, fremhæver Blücher, som er eksperter i rotteforebyggende afløbssystemer i rustfrit stål.

- Det gør, at du kommer i kontakt både med lærlingen, der dyster oppe i »sandkassen«, og mester, som er rundt og kigge på nye løsninger. Men generelt er Kloakmessen super god og udbytterig for os. De besøgende er relevante og fokuserede – det kan ikke gøres ret meget bedre, og det er derfor, vi går så aktivt ind i det, siger Søren Davidsen, marketing- og kommunikationsdirektør i Blücher.

teba

0

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Et lille sted er en god start

Per Christensen og Daniel Nørhave har overtaget Aarestrup Traktor Center i Himmerland. Nu hedder det Aarestrup Traktor og Maskiner, og har stadig Tom Jensen ansat, præcis som han har været længe forinden de nye indehavere blev født.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ny Pöttinger-forhandler

For at styrke det nordvestjyske område har Pöttinger indgået aftale med Thy-Mors Udmugning og Maskinservice om forhandling af Pöttingers store maskinprogram.

Endelig i gang på marken

Efter en sløv start på sæsonen med våde marker, har Maskinstation Christian Bendix endelig sendt gyllevognen på opgaver, der ikke kun går ud på at undgå, at gylletanken flyder over.

Vil sikre arbejdskraft til nordjyske landbrug

Med initiativet »Vi hjælper hinanden« vil LandboNord sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af Covid-19.

Heller ikke dyrskue i Fjerritslev i år

På grund af den nuværende Covid-19 situation i Danmark, har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

Dansk Kødkvæg indgår samarbejde med Topdanmark

Et nyt samarbejde mellem Dansk Kødkvæg og Topdanmark skaber både gode rabatter, fordele for foreningens medlemmer og stor begejstring hos begge parter.

Hobro Dyrskue må vente endnu et år

Efter pause i 2019 for at komme tilbage med fornyet styrke i år, har corona-situationen tvunget partnerne bag Hobro Dyrskue til at vente til 2021.

Thise Mejeri er årets mest bæredygtige brand

For andet år i træk er Thise Mejeri kåret som Danmarks mest bæredygtige brand af danske forbrugere indenfor fødevarer.
Side 1 af 74 (1470 artikler)Prev1234567727374Next