bannerPos

Specielt skårlæggerbord monteres på traktoren

Det specielle skårlæggerbord fra Honey Bee – til montering i frontlift eller med vendbar kabine.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
04-07-2020 09:47
Johs. Mertz tilbyder specielt 21 fod skårlæggerbord fra Honey Bee, der monteres direkte på traktoren.

MASKINHANDEL Der hersker på denne tid af året som altid travlhed hos maskinhandleren Johs. Mertz A/S, der også kan præsentere noget nyt, som vil skabe opmærksomhed.

Johs. Mertz kan nemlig nu tilbyde et skårlæggerbord, som monteres direkte på traktoren. Man behøver dermed ikke købe hele pakken med en selvkørende maskine.

- Skårlægger-bordet kan monteres på traktorens frontlift eller i liften, hvis traktoren kan køre vendbart, oplyser Christian Holst, adm. direktør hos Johs. Mertz.

Den store østdanske maskinforretning er blandt andet importør af Honey Bee fra Canada, og har her altså »fundet« et traktormonteret Grain Belt Swather-bord.

- Vi har tidligere bygget nogle sejlskæreborde om til skårlægning og fået forespørgsler på det igennem årene. Nu tager vi så et decideret skårlæggerbord hjem, meddeler Christian Holst.

Han oplyser videre, at det første skårlæggerbord er på 21 fod, men på den canadiske fabrik produceres også langt større bord.

Skårlægning af nicheafgrøder

Hos Johs. Mertz er det naturligvis ikke gået ubemærket hen, at der er kommet stigende fokus på skårlægning af diverse nicheafgrøder.

- Der bliver skårlagt rigtig mange afgrøder, og der er kommet nogle nye sorter, hvor det godt kan betale sig, påpeger Christian Holst.

Han betegner det som et godt alternativ for landmanden i forhold til at få maskinstationen til at komme forbi med en stor selvkørende skårlægger.

- Det giver lidt mere frihed selv at kunne klare arbejdet to-tre dage før høst. Vi synes, at det på 21 fod passer godt i kapacitet og pris for en landmand eller et fællesskab af to-tre landmænd, lyder det fra Johs. Mertz-direktøren, som tilføjer, at man selv kan vælge, om skåret skal lægges til højre, venstre eller i midten.

Christian Holst kan i øvrigt generelt glæde sig over udviklingen i Johs. Mertz. Det er således lykkedes at vende et millionunderskud til overskud i den store maskinforretning, som på Sydhavsøerne har afdeling i Maribo og på Sjælland findes i Faxe og i Ringsted.

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next