bannerPos

Landbrugets produkter skal tilpasses en grøn fremtid

Det er i år femte gang, at Agri Nord samler alle sine årsmøder til én kongres. Foto: Agri Nord
22-01-2020 11:28
Dansk landbrug skal tilpasse sig de forandringer, der sker i samfundet. Udviklingschef i SEGES, Jakob Lave, giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud, når Agri Nord holder kongres 4. februar.

Der sker store forandringer for alle branchers produkter og services. Det gælder også for land-bruget, at efterspørgsel og krav til produkterne ændrer sig med stor hast.

Derfor har Agri Nord inviteret udviklingschef i Seges, Jakob Lave, til sin årlige kongres, som i år finder sted 4. februar i Agri Nord Idrætscenter i Aalborg, hvor han kommer med sit bud på, hvad landbruget skal leve af om 5-10 år. Det arbejder Seges med i projektet Future Farming.

- Dansk landbrug skal handle på stærke tendenser som digitalisering, grønt protein og bære-dygtighed – for verden og forretningen, siger Jakob Lave, som er en del af Future Farming.

Future Farming spotter og undersøger trends inden for landbrug, fødevareproduktion og for-brugeradfærd, som vurderes at få betydning i fremtiden - og som dermed vil skabe et sundt forretningsgrundlag for landmanden i årene, der kommer.

Klimaet påvirker fremtiden

Der er ingen tvivl om, at klimaet og klimaforandringerne er med til at sætte dagsordenen for, hvordan landbruget skal agere i fremtiden.

Hele Danmarks vejrmand Peter Tanev, kommer og fortæller om klimaet, og hvordan det påvirker vejret. Et emne, som har afgørende betydning for landbruget.

Både Jakob Lave og Peter Tanev er en del af det fælles program om formiddagen, hvor også årets regnskabsresultater for landbrugsvirksomhederne i Agri Nords område bliver fremlagt.

Eftermiddagen byder på en række faglige sessioner med emner indenfor blandt andet plante-avl, kvæg- og svineproduktion, mink med mere.

Man vælger selv, hvilke sessioner man vil følge, så dagens program bliver skræddersyet efter ens ønsker og interesseområder.

Det er femte gang, at Agri Nord samler alle sine årsmøder til én kongres. Sidste år dukkede der 400 op.

ege

 

Gylle skåner kløver mere end handelsgødning

Undersøgelser viser, at man med gylle som en del af kvælstofkilden slider mindre på kløverandelen i marken end med ren handelsgødning.

- Jeg kan ikke se, hvordan nogen skulle kunne tabe på det

Hvis landmændene tør, kan multifunktionel jordfordeling være med til at revolutionere vores måde at drive landbrug på, mener Jørgen Ivar Brus Mikkelsen.

Dansk landbrug forrest – men ikke i mål

Resten af verden kan lære meget af dansk landbrug, fastslog Esben Lunde Larsen på LVK’s årsmøde. Men der er stadig masser at optimere på i et marked, hvor klimafokus og proteinmangel skal gå op.

Faunastriber på flaske

Faunastriberne fylder fem år. Det fejres med en Faunastribe-øl, til de landmænd der får sået Faunastriber i 2020.

Flere og flere EUX-studenter vil være jordbrugsteknologer

Jordbrugsteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus har de seneste år syvdoblet antallet af studerende med EUX-baggrund.

Generationsskifte i Servido

Ingelise Hornshøj bliver ny direktør i Servido. Hun danner henover det næste halve år parløb med afgående direktør Inger Jensen.

De bedste kartoffelavlere har styr på omkostningerne

Der er 12.000 kroner i forskel fra de bedste kartoffelavlere, der har 15.000 kroner på bundlinjen, og til de dårligste, der har 3.000 kroner. Forskellen afgøres af, hvor store omkostningerne har været.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

MidtWest Farmshow overlever

Efter usikkerhed om dyrskuet i Skive, slår arrangørerne nu fast, at man igen i år er klar med MidtWest Farmshow.

Landbruget skal være bedre til at gribe mulighederne

Selvom dansk landbrug er førende, når det gælder bæredygtig fødevareproduktion, skal man blive endnu bedre til at ramme lige netop det, der optager forbrugerne, konkluderede Jakob Lave på Agri Nord Kongres.
Side 1 af 69 (1367 artikler)Prev1234567676869Next