bannerPos

Kartoffelfabrik er fortsat i spil

Lau Hvid Hansen oplyser, at man for et indskud på 10.000 kroner kan blive en del af det spændende kartoffelprojekt.

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
25-01-2020 10:15
Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojekt på Fyn.

KARTOFFELFABRIK For halvandet år siden blev der på Fyn taget initiativ til etableringen af en kartoffelmelsfabrik og derigennem skabe grundlag for dyrkning af denne højværdiafgrøde for både fynske og landmænd i områderne omkring øen.

Initiativet nærmer sig virkeligheden efter et medlemsmøde for nylig, hvor alle 47 anpartshavere i selskabet K&H ApS var indbudt til at drøfte mulighederne for at realisere projektet.

- Der var en rigtig positiv stemning over det materiale, vi kunne fremlægge for de videre planer, siger direktør i selskabet, gårdejer Lau Hvid Hansen, Hårslev nær Bogense på Nordfyn.

Efter en god og konstruktiv debat omkring de udfordringer, projektet rummer, var der bred opbakning til at arbejde videre, og derfor peger pilen fortsat opad for et fabriksanlæg inden for overskuelig fremtid.

Flere skal med

- Men vi skal være flere producenter med. Derfor går vi nu ud i vores netværk og ved et informationsmøde, hvor vi vil tilbyde andre landmænd de samme vilkår, som da vi tilsluttede os projektet, siger Lau Hvid Hansen, der oplyser, at indskuddet er på 10.000 kroner, og derfra er man så en del af det spændende kartoffelprojekt.

Målet er minimum 6.000 hektar produktionsgrundlag, og derfor er selskabet ikke mindst interesseret i at få et overblik over, hvor mange hektar som er potentielt, for at grundlaget for fabrikken er til stede.

Oprindeligt indgik der også proteinproduktion af hestebønner i projektbeskrivelsen. Denne del er nu taget ud af planerne.

0

Velkommen til Hest & Rytter-messen

Der bliver budt på masser af spændende oplevelser og events, når messen Hest & Rytter slår dørene op i dagene den 5. – 8. marts i Herning.

Nærhed vigtig for nordjysk Valtra-forhandler

Selvom man godt kunne servicere Vendsyssel fra Hobro, er Agrotek på udsigt efter lokaler, der snarest muligt kan huse en fuld maskinhandel på toppen af Jylland.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Større kapacitet på kartoffeloptager

Grimme Varitron selvkørende kartoffelmaskiner fås nu med 435 og 460 hk 6-cylindret Mercedes-Benz motor.

Medlemsfremgang i de lokale LandboUngdom afdelinger

På landsplan oplevede LandboUngdom medlemsfremgang i 2019. En fremgang som er kommet på baggrund af et stort stykke arbejde i de lokale afdelinger.

Pæne køer og høj ydelse hænger sammen

Engang var der forskel på en produktionsko og en dyrskueko. Sådan er det ikke længere hos landets højstydende holsteinbesætning, Anderstrup Holstein. Her skal hver eneste ko kunne tjene penge for at have en berettigelse i stalden.

Energifyldt og engageret kvægelev vinder pris

På Kvægkongres 2020 i Herning blev den nye pris, Årets elev i kvægproduktion, uddelt. Vinderen blev den engagerede, ambitiøse og nysgerrige kvægelev, Laura Meier Lassen fra Nordjyllands Landbrugsskole.

Fejl i annonce i LandbrugNord

Det er med beklagelse at LandbrugNord har indrykket en forkert annonce vedrørende åbent-hus-arrangement hos J. Hundahl A/S. J. Hundahl holder åbent hus i næste uge fredag den 28. februar fra klokken 13.00 til 21.00 samt lørdag den 29. februar fra kl. 10.00 til 15.00. LandbrugNord beklager fejlen.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Mykotoksiner kræver detektivarbejde

Det kan være svært at fastslå, om mykotoksiner er grunden til, at køerne hænger i bremsen. Seks punkter kan dog være med til at stille diagnosen.
Side 1 af 69 (1375 artikler)Prev1234567676869Next