bannerPos

Følauktion med international interesse

Et samarbejde mellem danske hesteavlere og Campen Auktioner er kommet godt fra start med en følauktion med købere fra blandt andet USA, Spanien, Italien, England, Schweiz, Norge, Sverige og Danmark.
01-10-2020 14:47

Med en flot gennemsnitspris og salg af føl til blandt andet USA, Spanien, Italien, England, Schweiz, Norge, Sverige og Danmark er der stor tilfredshed over de netop afholdte auktioner.

Det nye samarbejde mellem danske hesteavlere og Campen Auktioner har skabt international interesse og med en gennemsnitspris på de solgte dressurføl på 32.700 kroner og springføl på 60.000 kroner, samt en salgsprocent på cirka 50 procent, har det været en god og lærerig start.

Dyreste føl Comme tu Veux AC (Comme I’ll Faut/ Indoctro - opdrætter AC Horses, Skævinge) blev solgt for 82.500 kroner. Den heldige køber af dette absolut topføl blev Klaus Munkedal som desuden købte Unica (Uriko-Cosmeo - opdrætter Hans Jørgen Juhl, Toftlund).

Føllet Im Special Energy (Im Special de Muze/ Forrester - opdrætter Annie Eysteroy) blev solgt for knap 80.000 kroner til England.

Auktionens tredjedyreste føl blev solgt til Lykkegård APS ved Rikke og Jesper Haastrup Kristensen.

Føllet Hardy H (Hardrock Z/ Cancara - opdrætter Lars Henriksen) blev solgt til en Italiensk kunde imens Cayman H.A.P (Carrera VDL/ Zirocco Blue - opdrætter Helene A. Pedersen) blev solgt til Danmark.

- Jeg glæder mig meget over de fine gennemsnitspriser på springføllene - på trods af Covid-19 situationen kan det faktisk lade sig gøre at sælge springføl til fornuftige priser i Danmark. Det lover godt for fremtiden. Ydermere glæder det mig ekstra meget, at vi på de sidste to auktioner har solgt springføl til topryttere i både ind- og udland. Vi avler gode springheste i Danmark - men for at komme på verdenskortet i international sport, så kræver det, at vores heste kommer ud til dygtige ryttere, der kan give dem optimale betingelser for at præstere godt i sporten, siger auktionsagent Charlotte Schreiber.

teba

0

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.

Malker 1.200 køer i ny malkestald

Der er blevet etableret en ny 2x42 malkestald i eksisterende rammer på Tinghøjgaard i Himmerland, og flyttet et 2x12 malkeanlæg og genetablere det i en gammel 77´er malkegrav.

Indspark til karrieplanerne

Unge fra landbrugsskoler i hele landet satte forleden hinanden stævne til temadagen »Har du styr på din karriere?«.

Nu igangsættes multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum

Landbrugsstyrelsen har givet endelig samtykke til en multifunktionel jordfordeling i Nørreådalen ved Ørum og Kvorning, mellem Viborg og Randers. Med afgørelsen om det endelige samtykke har styrelsen vurderet projektet og talt med lodsejere, for at undersøge projektets gennemførlighed. Styrelsens jordfordelingsplanlæggere har derfor nu mulighed for at starte op på jordfordelingen.

200 traktorer demonstrerede i Aalborg

Der var opbakning over al forventning, da hele 200 landmænd troppede op med traktor til demonstration i Aalborg mod regeringens grundlovsstridige behandling af minkavlerne.

Hønsehold i vinterkulden

Ifølge Velas, er der ingen grund til at bekymre sig om kolde hønsefødder i de kolde vintermåneder.

- Vi skal tænke anderledes

Kollektive virkemidler, partnerskaber og lokal viden var nogle af nøgleordene, da bestyrelsesmedlemmer fra landbrugsforeningerne på Fyn og i Midt- og Østjylland var mødt op til en konference først i november for at høre mere om Vandområdeplan 3.

Gårdens fleksible omdrejningspunkt

På Stenisminde ved Tylstrup er en ny teleskoplæsser kørt ind i gårdspladsen. Mælkeproducent Anders Andersen forventer en stabil og fleksibel maskine med sin nye Manitou.

Sælger kan spare skat ved salg af ejendom

Ejendomsavanceberegning, valg af skatteordning og udskydelse af skattebetaling er redskaber, der kan give landmanden den mest fordelagtige beskatning, når han skal sælge sin ejendom. Sådan råder Agri Nords specialiserede ejendomsavance-team.

Her er landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.
Side 1 af 100 (1997 artikler)Prev12345679899100Next