bannerPos

Danskerne er stadig vilde med sovs og kartofler

- Det overrasker mig ikke, at hverdagsfavoritterne fortsat er de gode, gamle klassikere, siger Karoline Køkkens mangeårige leder, Tove Færch.
25-01-2020 11:00

De nye madtrends fylder meget i magasinerne og på madblogs, men har svært ved slå danskernes traditionelle retter af pinden.

FAVORITRETTER Selv om de seneste år har budt på et utal af forskellige madtrends som blandt andet nordisk mad, økologi og vegetarretter, er der ikke ændret ret meget i danskernes madvaner.

Det er således fortsat kylling, kødsovs og frikadeller, der er de mest populære retter hos danskerne. Det viser en befolkningsundersøgelse, som Arla har foretaget, og resultaterne kommer ikke bag på Karoline Køkkens mangeårige leder, Tove Færch.

- Det overrasker mig ikke, at hverdagsfavoritterne fortsat er de gode, gamle klassikere. For selv om de nye madtrends fylder meget i magasinerne og på madblogs, så er det svært at slå de traditionelle retter af pinden.

- I en travl hverdag kan det være svært at finde tid og inspiration til at prøve nye, eksperimenterende retter, og så tyr de fleste af os til den velkendte lasagne eller stegte kylling, fortæller Tove Færch.

Økologi på tilbagetog

Der er dog sket ændringer på andre parametre i forhold til madvanerne. For trods stort fokus på økologi og proteiner i kosten de seneste 10 år, er begge trends på tilbagetog, viser Arlas undersøgelse.

For eksempel svarede en tredjedel af danskerne tidligere, at de gerne ville spise mere økologisk. Men i 2019 var det tilsvarende tal kun 17 procent. Det kan ifølge Tove Færch være et tegn på, at madtendenser kommer og går.

- Det er interessant at se, at økologi ikke prioriteres lige så højt af danskerne længere, nu hvor det har været så populært i mange år, siger hun og fortsætter:

- Den danske madkultur ændrer sig hele tiden, og at økologi ikke længere er den mest populære tendens kan blot være et tegn på, at der er andre trends, der fylder mere i danskernes bevidsthed lige nu. Det betyder ikke nødvendigvis, at vi spiser mindre økologi.

jhal

Favoritretterne

Danskernes favorithverdagsretter i 2019

1 Stegt kylling             55 procent

2 Pasta med kødsovs   53 procent

3 Frikadeller               51 procent

4 Gryderet                  46 procent

5 Lasagne                   46 procent

 

Danskernes favorithverdagsretter i 2015

1 Stegt kylling             56 procent

2 Pasta med kødsovs   51 procent

3 Frikadeller               47 procent

4 Hakkebøffer med brun sovs og kartofler      43 procent

5 Lasagne                   40 procent

Kilde: Arla

0

Velkommen til Hest & Rytter-messen

Der bliver budt på masser af spændende oplevelser og events, når messen Hest & Rytter slår dørene op i dagene den 5. – 8. marts i Herning.

Nærhed vigtig for nordjysk Valtra-forhandler

Selvom man godt kunne servicere Vendsyssel fra Hobro, er Agrotek på udsigt efter lokaler, der snarest muligt kan huse en fuld maskinhandel på toppen af Jylland.

Udskyd skatten på ubestemt tid

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit, fortæller Velas-skatteekspert.

Større kapacitet på kartoffeloptager

Grimme Varitron selvkørende kartoffelmaskiner fås nu med 435 og 460 hk 6-cylindret Mercedes-Benz motor.

Medlemsfremgang i de lokale LandboUngdom afdelinger

På landsplan oplevede LandboUngdom medlemsfremgang i 2019. En fremgang som er kommet på baggrund af et stort stykke arbejde i de lokale afdelinger.

Pæne køer og høj ydelse hænger sammen

Engang var der forskel på en produktionsko og en dyrskueko. Sådan er det ikke længere hos landets højstydende holsteinbesætning, Anderstrup Holstein. Her skal hver eneste ko kunne tjene penge for at have en berettigelse i stalden.

Energifyldt og engageret kvægelev vinder pris

På Kvægkongres 2020 i Herning blev den nye pris, Årets elev i kvægproduktion, uddelt. Vinderen blev den engagerede, ambitiøse og nysgerrige kvægelev, Laura Meier Lassen fra Nordjyllands Landbrugsskole.

Fejl i annonce i LandbrugNord

Det er med beklagelse at LandbrugNord har indrykket en forkert annonce vedrørende åbent-hus-arrangement hos J. Hundahl A/S. J. Hundahl holder åbent hus i næste uge fredag den 28. februar fra klokken 13.00 til 21.00 samt lørdag den 29. februar fra kl. 10.00 til 15.00. LandbrugNord beklager fejlen.

Sunde hønsefødder i kyllingestalden

Svidninger på trædepuderne er en vigtig indikator for dyrevelfærden i kyllingestalde. Med effektiv ventilation og selvrensende varmevekslere har sydjysk landmand reduceret svidningerne til under en procent.

Mykotoksiner kræver detektivarbejde

Det kan være svært at fastslå, om mykotoksiner er grunden til, at køerne hænger i bremsen. Seks punkter kan dog være med til at stille diagnosen.
Side 1 af 69 (1375 artikler)Prev1234567676869Next