bannerPos

Aarhus får 550 hektar ny skov

Det er blandt andet for at beskytte grundvandet, at skovarealet ved Aarhus skal udvides. Arkivfoto.

Henning K. Andersen

03-12-2018 13:44
Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand indgår et nyt, visionært samarbejde, som med cirka 550 nye hektar ny skov beskytter grundvandet og giver Aarhus det største sammenhængende naturområde i byens historie.

Der skal vokse mere skov i og omkring Aarhus. Det er Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand enige om. Derfor har de indgået en ny og ambitiøs samarbejdsaftale, som skal beskytte vigtige grundvandsressourcer og sikre mere bynær skov til aarhusianerne. 

Konkret sikrer aftalen, at Aarhus får det største sammenhængende naturområde i byens historie fra Geding Skov i nord til Brabrandsøen og Årslev Engsø i syd. Det sker, når Solbjerg, True og Geding Skov kan vokse med cirka 550 hektar tilsammen, svarende til 1.100 fodboldbaner. Aftalen sikrer desuden, at grundvandet i disse områder beskyttes. 

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), rådmand Bünyamin Simsek (V) og direktør for Aarhus Vand, Lars Schrøder, underskrev mandag den nye samarbejdsaftale i Geding Skov. 

- Den nye samarbejdsaftale sender Aarhus direkte ind i den grønne superliga. Vi giver aarhusianerne meget mere natur tættere på deres hjem, hvor de kan løbe, gå, cykle eller bare tage et pusterum fra storbylivet. Det tal kan stige til nye højder, når vi tør være så visionære, som vi er i den aftale, vi underskriver i dag, siger Jakob Ellemann-Jensen. 

Fortsættelsen på årtiers samarbejde
Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand har i knap 30 år samarbejdet om at få mere skov i Aarhus. Skovarealet er siden 1990 vokset fra cirka fem procent til omkring 11 procent. Naturstyrelsen og Aarhus Vand hjælper nu Aarhus Kommune endnu et skridt på vejen mod det endelige mål på 17 pct. i 2030.

Derfor glæder rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune sig over den nye samarbejdsaftale. 

- Vores natur er noget af det, som vi aarhusianerne sætter allermest pris på ved vores by. Vi bruger vores strande og vores skove intenst. Med 5.000 flere borgere hvert år, så skal vi i Aarhus Kommune også skabe meget mere natur, som vi kan nyde, og med dette samarbejde gør vi rigtigt meget godt for både vores drikkevand, for naturen og for aarhusianernes mulighed for at udfolde sig, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus byråd.

De nye skove er placeret, så de – ud over at give nye naturoplevelser – er med til at beskytte grundvandet og derfor kan sikre rent drikkevand til borgerne i Aarhus i fremtiden.  Direktør i Aarhus Vand, Lars Schrøder, glæder sig over den nye aftale. 

- Grundvandet i Aarhus er under pres på grund af forurening – særligt af sprøjtegifte. Derfor er det en meget vigtig aftale, der nu er indgået. Det er en fremtidssikring af vores drikkevand i et område, hvor vi årligt indvinder 4 mio. kubikmeter grundvand. Dermed er vi et vigtigt skridt nærmere vores mål om at beskytte grundvandsressourcen i hele kommunen. Samtidigt er skovrejsning den grundvandsbeskyttelse, som giver den største samfundsøkonomiske gevinst .

Med udvidelsen af skovene bliver området fra Geding Skov og Kasted Mose i nord til Brabrandsøerne i syd det største sammenhængende naturområde i Aarhus’ historie. 

Lille minus hos Overgaard Gods A/S

Sidste års lave svinepriser og den langvarige og hårde tørke førte sidste år til et lille underskud hos Overgaard Gods A/S. Selskabet kom dog ud af 2018 med en markant styrket egenkapital, og der forventes et mærkbart bedre resultat for 2019.

Sammenhold på Gl. Estrup

Stutteri Stillebækken har fremvist deres ponyer i både ind- og udland med et hav af resultater til følge. Alligevel mener de, at der er noget helt specielt og unikt ved Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Familien samles på dyrskuepladsen

For familien Bach er Fjerritslev Dyrskue en fast tradition, hvor både børn og børnebørn er med til at trække dyrene rundt i ringen. Den tradition har Jonna Bach tænkt sig at holde fast i, mens traditionen for en Bach på skuets formandspost snart er fortid.

God opbakning fra dyreudstillerne

Med i alt 145 tilmeldte dyr glæder formand Jonna Bach sig over en fortsat stigende opbakning til Fjerritslev Dyrskue.

80 køer, robot og automatisk fodring

Per Kjeld Rasmussen, Randers, har 80 køer på ejendommen Raunlund i Floes. For år tilbage kom han altid med holsteinkøer, i år har han tilmeldt ni jerseykøer, en kvie og en kalv.

Opfordrer landmænd til at deltage i Naturmødet

Landbruget er en stor del af naturen, og derfor er det vigtigt, at landmændene deltager aktivt på Naturmødet i Hirtshals den 23.-25. maj, lyder det fra Agri Nord.

Fra byliv i Århus til kødkvægsavl på Djursland

Trine Sørensen og Michael Laursen er begge født i Århus. I dag har de en angusbesætning i Ø. Alling på Djursland og drømmer om at kunne sælge endnu flere avlsdyr.

Læsser med vokseværk

Stemas A/S glæder sig til at vise den hidtil største Weidemann-læsser frem på Landbrugsmessen Gl. Estrup.

Hun er bindeleddet mellem byen, bonden og Borgen

Malene Bach Sevelsted driver Farmvisit i Hem ved Skive. En besøgsgård, hvor børn, unge og ældre kan se, føle og lugte et hav af bondegårdsdyr og høre om livet på landet.
Side 1 af 43 (857 artikler)Prev1234567414243Next