bannerPos

Strube forbedrer spirekraften i frøet

- For Strube er det vigtigt, at stamfrøet har absolut topkvalitet, pointerer Niels Borre, der er commercial director i Strube Scandinavia. Foto: Christian Carus
21-11-2020 19:26

Strube investerer et tocifret millionbeløb i bedre håndtering af stamfrøet.

ROEFRØ Strube har igennem mange år været førende inden for frøkvalitet, blandt andet med priming teknologi, og med en ny investering forøger Strube spirekraften i frøet yderligere.

Strube har helt konkret valgt at investere et tocifret millionbeløb i bedre håndtering af stamfrøet. Det oplyser Niels Borre, commercial director i Strube Scandinavia.

- Stamfrøet er det frø, som benyttes i de meget tidlige generationer – og typisk også benyttes til forsøgsfrø i de respektive lande. For Strube er det vigtigt, at stamfrøet har absolut topkvalitet, pointerer Niels Borre.

- Vi så i foråret, at mange marker spirede rigtig dårligt på grund af udtørret såbed. Der kunne være stor forskel på de først såede og de sidst såede frø, oplyser Niels Borre, commercial director i Strube Scandinavia.

Digital kvalitetskontrol

Han fortæller, at Strube nu har investeret i en såkaldt pheno tester – en digital kvalitetskontrol. Det betyder, at man bedre er i stand til at selektere de partier med ekstra høj spirekraft.

- Disse partier bliver oftest udvalgt til de vesteuropæiske markeder, såsom Danmark. Det er med til at øge sikkerheden for danske dyrkere i for eksempel tørre år. Partier med lavere spirekraft sendes typisk uden for Europa eller til Østeuropa, meddeler Niels Borre og tilføjer:

- Nu er det anden gang inden for de seneste tre-fire år, at såbedet er udtørret og deraf dårlig fremspiring. Vi skal nok vænne os til nye tider, hvor »climate change« i højere grad påvirker dyrkerens beslutninger.

Større og større udbytter

Det optimale er selvfølgelig, at roerne kommer homogent op, men med en ekstra spirekraft er den måske med til at sikre, at dyrkeren alligevel opnår høje plantetal.

- Det er i realiteten en forsikring, som dyrkeren tegner, fortsætter Niels Borre og påpeger, at det ikke kun er spirekraften, der bliver bedre.

Strubes digitale kvalitetskontrol er blandt andet også i stand til at spotte partier med abnorme spir og for eksempel rødbede roer, som jo har et meget lavt sukkerindhold.

Det er meget afgørende for roedyrkerne i de kommende år, at de får sorter med større og større udbytter. Kun på den måde kan roer i fremtiden klare sig i konkurrencen med øvrige afgrøder.

jhal

0

Kvægbrugere skal bidrag til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger med særlig fokus på de fysiske rammer, dyrenes adfærd og dyr-menneske-interaktioner. Alt sammen for at nedbringe antallet af ulykker.

Den Nordjyske Landboauktion

Den Nordjyske Landboauktion blev etableret i 1954 i Aars. I dag foregår den i Kongens Tisted og næste gang, der sættes kreaturer under hammeren, er den 4. december.

Case guldfugl solgt fra Nordjylland

En meget omtalt minilæsser fra Case er blevet solgt fra S.D. Kjærsgaard i Frejlev. Det drejer sig om en 50 års jubilæumsmodel, der blev udstillet på Europas største entreprenørmesse, Bauma, i 2019.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Vejen frem er låste recepter og en ny protein-teknologi

Med stor succes har A-One Danmark specialiseret sig i foder til søer og smågrise op til 30 kg. Opskriften handler mere om kvalitet end pris. Og med låste recepter bliver kunderne ved med at vende tilbage, fordi de ved, at råvarerne i blandingerne altid er de samme uanset prisudsving i markedet.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.

Stor opbakning til Aarhus-demonstration

Både landbrug, borgere og politikere bakkede massivt op om lørdagens store traktordemonstration i Aarhus, der var et forsvar for grundloven og en klar protest mod regeringen og statsminister Mette Frederiksen omkring minkhåndteringen

Malkeanlæg med »alt i udstyr«

Den nye Grotrian malkestald på Tinghøjgaard overvåger og registrerer alt. Det betyder blandt andet, at den himmerlandske kvægejendom har meldt sig ud af RYK og dermed ydelseskontrollen, fordi de nu har deres »eget laboratorie«.

- Vi ligger helt ned!

Nordjyden Jan Ulrich er nu forhenværende minkavler. Lørdag eftermiddag blev han klappet tilbage på scenen, efter han havde fortalt om sine oplevelser med politi og Fødevarestyrelsen under tvangsaflivningen af sine 60.000 mink.
Side 1 af 101 (2006 artikler)Prev123456799100101Next