bannerPos

Færdselsstyrelsen giver midlertidigt grønt lys

17-10-2020 13:38

Maskinstationer kan resten af den igangværende sæson køre til biogasanlæg og andre industrianlæg med brede køretøjer.

TRANSPORT For nylig frarådede Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E) al kørsel til biogas- og industrianlæg med maskiner bredere end 2,55 meter, fordi politiet havde ændret fortolkning af dimensionsbekendtgørelsen og på den baggrund haft en sag med et DM&E-medlem.

Nu bakker Færdselsstyrelsen imidlertid op om DM&E’s fortolkning, og det forventes, at politiet trækker deres bødeforlæg tilbage. Det skriver DM&E i en pressemeddelelse.

DM&E meddeler videre, at det resten af året er tilladt for maskinstationer at køre til biogas- og andre industrianlæg, hvis altså anlægget er kunde til maskinstationen.

For at blive betegnet som kunde skal biogasanlægget bestille og betale opgaven. Den nye fortolkning betyder, at problemet med de brede køretøjer i denne sammenhæng er løst for den nuværende sæson.

Almindelig landbrugsopgave

»Det er Færdselsstyrelsens vurdering, at bestemmelsen skal forstås ud fra sin ordlyd. Det vil sige, at en maskinstation efter dimensionsbekendtgørelsens § 4, stk. 1 og 2, må køre mellem maskinstationens adresse og de kunder, maskinstationen har indgået aftale med«, fastslår Færdselsstyrelsen i en mail.

Når biogasanlæg er kunder hos en maskinstation, udfører maskinstationen en almindelig landbrugsopgave. Dette er beskrevet i dimensionsbekendtgørelsen, og DM&E har derfor tidligere fortolket det som lovligt. Med Færdselsstyrelsens nye udmelding bakker de således op om DM&E.

Mulige ændringer på vej

Selv om der er opbakning på nuværende tidspunkt, skal maskinstationerne holde øje med ændringer, da Færdselsstyrelsen overvejer en ændring af bestemmelsen.

»Færdselsstyrelsen finder, at bestemmelsen ikke er hensigtsmæssig under de nuværende forhold, hvorfor en ændring heraf overvejes«, lyder det i mailen fra Færdselsstyrelsen.

I DM&E er der tilfredshed med Færdselsstyrelsens håndtering af sagen.

- Vi er glade for den gode dialog, vi har haft med Færdselsstyrelsen og Rigspolitiet i forbindelse med den her sag. De har håndteret sagen hurtigt og er kommet med et klart svar, vi kan bruge her og nu, siger Gerth Petersen Holm, konsulent i DM&E Agro.

jhal

0

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.

Pløjekongerne sidder tungt på tronen

Mens det meste omkring DM i pløjning var ændret på grund af corona-restriktioner, var Søren Korsgaard og Martin Lindberg Velling vanen tro bedst i pløjefelterne.

Tilfredshed med tilskuerløst DM

Selvom DM i Pløjning langt fra blev, som arrangørerne fra LandboUngdom Region Aarhus havde forestillet sig, inden corona ramte verden, var der tilfredshed med, at man trods alt fik stablet et arrangement på benene, så landets bedste pløjere kunne kåres og sammenholdet i regionen styrkes.
Side 1 af 97 (1933 artikler)Prev1234567959697Next