bannerPos

Massey Ferguson i fokus

De fremmødte hos Karl Mertz Sorø fik blandt andet sidste nyt om Massey Ferguson. Foto: Jørn Jervelund
04-07-2020 11:40

Flere spændende indlæg til Massey Ferguson-dag hos Karl Mertz Sorø.

ARRANGEMENT For nylig holdt Karl Mertz Sorø et arrangement, hvor omkring 40 landmænd var mødt op for at få sidste nyt om Massey Ferguson og deres tilgang til precisionfarming.

Første indlæg gjaldt dog markedet for afgrøder, gødskning og olie, og det var Palle Jacobsen fra Agrocom, der gav sit syn på de forskellige markeder sammen med lidt kommentarer på, hvorfor markedet opfører sig, som det gør.

Efter en sandwich fortalte Bjørn Torsvik fra Spectrofly om det projekt, de har i samarbejde med Partnerskab om præcisionssprøjtning under Miljøstyrelsen, hvor droneoptagelser bliver til tildelingskort til marksprøjten.

Med det rette udstyr, som findes på markedet, kan man så bekæmpe specifikke ukrudtsarter på enkeltdysse niveau – resultatet bliver, at man ikke sprøjter hele marken for at bekæmpe for eksempel tidsler, men kan nøjes med én til to procent.

Efterfølgende fortalte produktspecialister fra MF-importøren om deres traktorer, autostyring og mejetærskere, og afslutningsvis var der mulighed for at afprøve autostyringen på et par traktorer, der kørte rundt på forretningens plads.

jhal

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next