bannerPos

Forberedelse på ferien

Det giver ro i maven, hvis man ved, der er godt styr på bedriften derhjemme. Foto: Colourbox
27-06-2020 23:01

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

PLANLÆGNING Det er ferietid – og uanset, om der kommer en ferieafløser på bedriften eller der dækkes ind for hinanden, så skal man forberede både medarbejdere og virksomhed, inden ferien påbegyndes.

Nogle medarbejdere får måske nye opgaver i ferietiden, fordi de skal afløse hinanden, og det kræver forberedelse. Og det er ejerens ansvar, at opgaverne bliver løst og medarbejderne er trygge, selv om de får nye opgaver.

Det påpeger ledelsesrådgiver Jette Sandager, der har tre gode råd til virksomhedsejere, som vil gå på ferie med ro i maven og glade medarbejdere.

Skab overblik over opgaverne, beskriv opgaverne og påskøn indsatsen. Sådan lyder de tre »enkle« råd fra Jette Sandager.

Prioritering af opgaver

Hun anbefaler, at man skriver alle opgaver ned – for de mere komplicerede opgaver kan det sågar være nødvendigt at beskrive hvordan opgaverne skal løses.

- Først og fremmest handler det om at give alle et overblik over de opgaver, der skal løses i ferieperioden. Og det er både de daglige rutiner og de ekstraordinære opgaver, der skal skrives ned, så alle ved, hvad der skal gøres, og hvornår det skal ske, siger Jette Sandager.

Hun anbefaler også, at man starter med de opgaver, der er vigtigst, og ikke kan vente til der er fuld bemanding på i virksomheden. Det er vigtigt, at alle kender prioriteringen af opgaverne, ellers vil der være ansatte, der fortsætter deres arbejde som sædvanlig – uden at tage højde for ferieændringer.

Kalender eller tavle

En helt almindelig kalender eller en tavle er et rigtig godt redskab, når man skal skabe overblik over de opgaver, medarbejderne skal løse og hvem, der skal løse dem. 

- Med en kalender eller tavle kan alle se, hvad der skal laves og hvem der skal gøre det. På den måde minimerer man risikoen for misforståelser, siger ledelsesrådgiveren og minder om, at der i ferieperioden skal udpeges en, der er ansvarlig for bedriften.

- Det er ikke så vigtigt, hvad man gør, men at man gør noget, så medarbejderne mærker, at man påskønner deres indsats.

Jette Sandager

I perioder, hvor der måske er lidt underbemanding og ekstra travlt, er det vigtigt at påskønne medarbejdernes indsats.

- Det kan være en sodavand i varmen, kage til kaffen om eftermiddagen, eller hvad man nu kan finde på. Det er ikke så vigtigt, hvad man gør, men at man gør noget, så medarbejderne mærker, at man påskønner deres indsats, lyder rådet fra Jette Sandager.

Har man allerede en personalehåndbog, er man godt på vej til en god ferieplanlægning. Personalehåndbogen beskriver nemlig retningslinjer for registrering af overarbejde, pauser og meget andet.

jhal

0

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.

Højteknologisk panelstald blev vist frem

Den første slagtesvinestald i Danmark, som har kombineret Intellifarms ventilationsprincip, storstier og vægtstyret foderoptimering blev for nylig vist frem ved Stenager Svin I/S i Aars.

Maskininvestering med fokus på protein

Raunhøj Dairy nær Hjortshøj mellem Randers og Aarhus har investeret i et skårlæggersæt med valsecrimper på frontskårlæggeren.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.

Ny vaskerobot øger vaskeflowet i fjerkræhuse

Jydsk Tagmaling har 170 vask om året i fjerkræhuse. Til det har de netop investeret i en vaskerobot fra Washpower. En robot som tager det tunge slid, gør det manuelle arbejde lettere og øger flowet i det daglige arbejde.
Side 1 af 85 (1699 artikler)Prev1234567838485Next