bannerPos

Nye innovative landbrugsrobotter på vej

Strube har indgået et nyt samarbejde med Naïo Technologies og Fraunhofer Institute om at udvikle nye innovative løsninger inden for landbrugsrobotter.

Tekst og foto: Jørgen P. Jensen

Fagjournalist
23-05-2020 22:28
Strube har indgået samarbejde med Naïo Technologies og Fraunhofer Institute om at udvikle nye innovative løsninger inden for landbrugsrobotter.

TEKNOLOGI Snart kan mekanisk ukrudtsbekæmpelse i de danske roemarker – ikke mindst de økologiske roemarker – få et meget velkomment løft, når firmaet Strube præsenterer en ny type markrobot fra et nystartet samarbejde med den franske robotvirksomhed Naïo Technologies og Fraunhofer Development.

Den tyske forædlingsvirksomhed Strube, den europæiske forskningsvirksomhed Fraunhofer Development og Naïo Technologies, som er førende inden for landbrugsrobotter, har netop indgået et nyt samarbejde, hvis formål er at skabe et mere bæredygtigt landbrug ved hjælp af nye innovative løsninger, oplyses det fra Strube.

Nu venter det næste skridt for Strube, som netop har præsenteret virksomhedens nye strategi.

Her fremgår det, at Strube, som er mangeårig leverandør af frø inden for sukkerroer, nu har besluttet at gå skridtet videre – ikke kun inden for forædling, men også i forhold til helt nye metoder inden for roedyrkning.

Erfaring fra specialafgrøder

- Vi er overbeviste om, at præcisionslandbrug og robotter vil spille en meget vigtig rolle i de udfordringer, der venter os i fremtiden, siger Martin Reisige, CEO i Strube.

Ved at indgå det nye samarbejde med Strube får Naïo Technologies chancen for at dele sin ekspertise inden for landbrugsrobotter til hidtil grøntsager og vin.

- Ved at indgå dette samarbejde med Strube vil vi sammen kunne udvikle en ny mekanisk så- og lugningsrobot til europæiske roer, forklarer Aymeric Barthes, som er direktør for Naïo Technologies.

Også lokalt glæder commerciel director Niels Borre fra Strube Scandinavia sig over det nye forskningssamarbejde.

- Dette samarbejde understreger et fælles ønske om at kunne tilpasse sig de store udfordringer, der vil komme i fremtiden i forhold til ukrudtsbekæmpelse i blandt andet sukkerroer, siger Niels Borre.

0

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

Oase for lokale fødevarer midt i byen

Byens Gårdbutik i Svendborg sælger varer fra 65 forskellige fødevareproducenter og skaber arbejdspladser til folk på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Landbrugsstyrelsens tilsagnsbreve forvirrer unødigt

Ordlyden i den mail, som Landbrugsstyrelsen lige nu sender ud til landets landmænd vedrørende tilskud til målrettet kvælstofregulering, er forvirrende, mener Christina H. Siegumfeldt, planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, som dagligt oplever opkald fra områdets landmænd.

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.
Side 1 af 82 (1629 artikler)Prev1234567808182Next