bannerPos

Nu skovrejsningstilskud i hele Danmark

En blot tre år gammel lystskov, som allerede giver stor værdi og megen glæde.
02-05-2020 23:15

Skovrejsningsordningen for 2020 er for hele landet og har en prioriteringsordning, hvor CO2 bindende skov og grundvandsbeskyttende skov prioriteres.

SKOVREJSNING Landbrugsstyrelsen har for nylig løftet sløret for årets nye skovrejsningsordning på et webseminar for konsulenter.

- Der mangler dog fortsat finjusteringer, så derfor er bekendtgørelse og vejledning endnu ikke tilgængelige, fortæller skov- og landskabskonsulent Søren Paludan.

Det afgørende nye er, at der nu kan opnås tilskud overalt i Danmark – altså også de områder, hvor skovrejsning ikke bidrager til reduceret kvælstofudvaskning til de indre farvande.

Satserne for skovrejsning i 2020 er 28.000 kroner pr. hektar for løv og 12.000 kroner pr. hektar for nål, mens der tillige er 4.000 kroner pr. hektar, hvis der ikke dybdepløjes og ikke bruges kemi.

Der er endvidere tilskud på hegn, og det er 15 kroner pr. meter, ligesom der er grundbetaling (arealtilskud), ingen tidsbegrænsning, på cirka 1.850 kroner pr. år.

Herudover indføres der muligheder for tilskud til ekstensiv løv- og nåleskov samt naturlig tilgroning.

Todelt prioritering

- Arealkravet er minimum to hektar tilplantning, hvor arealet skal have været i landbrugsmæssig drift, siger Søren Paludan, som videre tilføjer, at arealtilskuddet er uden bagkant.

- Dog er det kun fem år i de nye områder, der ikke opfylder vandmiljøplanen med reduceret kvælstofudvaskning, meddeler skov- og landskabskonsulenten.

Der indføres også en todelt prioritering. Uden reolpløjning prioriteres altid højest – dernæst tildeles point som følger:

55 procent for beliggenhed inden for delvandoplande med indsatsbehov for kvælstof, 35 procent for omkostningseffektivitet i forhold til kvælstofreduktion, mens der er fem procent for såvel kulstofbinding (nåletræ) som grundvandsbeskyttelse.

- Der er afsat 70 millioner kroner i 2020, og tilskuddet er 100 procent EU-finansieret, fortæller Søren Paludan, som oplyser, at der i 2019 blev søgt til 279 projekter for i alt 50,2 millioner kroner svarende til 1.492 hektar skov.

Udarbejdelse af projekt

Ansøgningsfristen i 2020 er p.t. meldt ud til at være den 31. august, og på det tidspunkt skal kommunens VVM foreligge. Det er, ifølge Søren Paludan, derfor nu tid til at påbegynde udarbejdelse af projekt.

- Corona-situationen gør sagsbehandlingen i kommunerne langsommere, og når vi kommer til juli, melder ferieperioden sig, og så kan der blive udfordringer med fristen 31. august, påpeger Søren Paludan, som anbefaler alle interesserede i at komme videre med planerne.

- Ingen ved hvordan ordningen i 2021 vil se ud. Hvis man ønsker det, kan man altid trække et tilsagn tilbage og søge efterfølgende år, slutter han.

jhal

0

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.

Ingen fund af COVID-19 i 125 minkbesætninger

Fødevarestyrelsen har afsluttet en landsdækkende stikprøve-screening af minkbesætninger for COVID-19 uden at finde sygdommen.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

Succes i græsset

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) har netop afsluttet deres KUHN Grass Machines Roadshow. Det var velbesøgt af maskinstationer og bedrifter med interesse i græs. MI anslår der har været mellem 300-400 besøgende på turen gennem Danmark.

Når der er gået penge i spildevandet

Det er de samme mennesker, der giver hinanden lov til at udlede tonsvis af spildevand i de midtjyske vandløb, som sidder for bordenden og prioritere millioner af kroner til vandløb, så de kan opnå god økologisk tilstand. Det hænger ikke sammen, mener formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen.

Høsten nærmer sig

Høsten er en fantastisk tid, hvor resultatet af årets indsats kan registreres. Det er imidlertid også en meget travl tid, og derfor er det vigtigt at forberede den grundigt.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Arealscreening giver det bedste solcelleprojekt

Med en arealscreening kan en kommende solcellevært sikre sig den bedste pris og få mest muligt ud af projektet.
Side 1 af 86 (1705 artikler)Prev1234567848586Next