bannerPos

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Ønsker man at så korn med en enkornssåmaskine, kan Gl. Buurholt nu rykke ud med dette anlæg og foretage en fin ekstra størrelsessortering af såsæden, så den kan bruges til enkornssåning. Pressefoto
07-08-2020 10:19

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Gl. Buurholt tilbyder nu at rykke ud til landmændene med et mobilt anlæg, som kan fremstille såsæd af diverse kornarter til enkornssåning.

Brønderslev-firmaet er hermed et blandt ganske få, som kan fremstille denne type såsæd.

- Vi kommer, som sædvanligt, ud til vores kunder og renser korn op til såsæd med en almindelig, mobil såsædsrenser, fortæller Visti Møller fra Gl. Buurholt.

- Ønsker kunden så at så sit korn med en enkornssåmaskine, kommer vi efterfølgende ud med et andet mobilt anlæg. Med det foretager vi en helt fin størrelsessortering af såsæden i den krævede kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter, føjer han til.

Den fint størrelsessorterede såsæd fyldes i storsække.

- Går man med overvejelser om at investere i en enkornssåmaskine til korn, så kan vi således nu fremstille såsæd i den kernestørrelse, en sådan såmaskine arbejder med, slutter Visti Møller.

teba

 

0

Fra nytår gælder nye skærpede regler for selskaber

Flere landmænd vælger at drive deres landbrugsvirksomhed i et anparts- eller aktieselskab. Sine Storgaard, advokat i Norden Advokatfirma, advarer om, at der allerede til næste år kommer nye skærpede regler, man skal være opmærksom på.

Aflyste generalforsamling for anden gang

Selvom Lemvigegnens Landboforening godt kunne have afholdt årets udsatte generalforsamling uden at bryde de nye corona-restriktioner, turde man ikke afvikle den i et område, hvor smittetrykket vokser.

Tid til udskiftning af belysningen i stalden

Lysmængden fra alle lyskilder aftager over tid, men en af fordelene ved LED-belysning er at de kan være tændt langt flere timer end et almindelig lysstofrør.

Mere magt til medlemslandene giver dilemmaer

Selvbestemmelse over EU-støtte giver mening, men kan skabe kontroverser, mener forsker.

Hvad vil Christiansborgs politikere bruge mere EU-magt til?

Medlemslandene kan få mere medbestemmelse over EU's landbrugsstøtte. Men det er ikke alle i Folketinget, der gerne vil bruge den.

Konference om bioøkonomiske muligheder

En række virksomheder i Region Midtjylland er i fuld med at nytænke bioøkonomiske løsninger til energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. På en konference 26. oktober er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter.

Færre berøringer får regnestykket til at gå op

På Van Heesch Dairy Partnership ved Skive er fokus at bruge så få mandetimer og slide så lidt på materiellet som muligt frem for at presse ydelsen i vejret.

Hyrdegård indstillet til nordisk miljøpris for naturpleje på vestkysten

Lystbækgaard ved Torsted i Vestjylland er nomineret som Danmarks bidrag til Nordisk Råds Miljøpris 2020. Vinderen findes sidst i oktober.
Side 1 af 94 (1866 artikler)Prev1234567929394Next