bannerPos

Markedsanalytikere: Landmanden har krav på at kende sin pris på såsæd

Ifølge AgroMarkets risikerer man som køber af såsæd at blive mødt med beskeden om, at det ikke er muligt at fastsætte en pris lige nu. Det skal man dog ikke finde sig i, lyder rådet fra markedseksperterne.

Tekst og foto: Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
03-07-2018 14:20
AgroMarkets har undersøgt grovvaremarkedet og mener at have fundet frem til niveauet på efterårets såsæd for både raps og korn.

Spørger man hos markedseksperterne hos AgroMarkets, så holder uro på kornmarkedet grovvarefirmaerne tilbage med hensyn til at sætte prisen på efterårets såsæd. Både for raps og korn.

- Som køber af såsæd risikerer du derfor at blive mødt med beskeden om, at det ikke er muligt at fastsætte en pris lige nu. Du kan dog sagtens reservere, så du sikrer sig de gode sorter, og så fastsættes prisen senere, lyder det fra AgroMarkets.

- Det skal du selvfølgelig ikke finde dig i, for naturligvis skal du kende prisen på dine varer, inden du køber dem, siger markedsanalytiker Henrik Mulvad Madsen.

Få lavet udbudsmateriale

Han har derfor sat sig for at undersøge markedet. Og det har gjort, at han nu har prisniveauerne for efterårets såsæd på korn og raps, lyder meldingen.

- Vi har skrevet om niveauerne i vores markedskommentar på hjemmesiden, men det er selvfølgelig ikke gjort med at kende priserne. Man skal også finde ud af, hvor man kan få dem, siger Henrik Mulvad Madsen.

Han anbefaler derfor, at man som altid får lavet et udbudsmateriale over arter og sorter, der skal bruges på bedriften. Og med en forventet dato for levering. At man søger bredt i markedet og husker at spørge leverandører, man måske ikke bruger til daglig.

- For så kan det godt lade sig gøre at få priser hjem på såsæden. Fragten er oftest inkluderet i prisen, så afstanden til leverandøren er ikke afgørende, lyder anbefalingen.

Bliver huset som forventet eller er der udfordringer med energi og varme?

Det er i dag et lovkrav, at alle nye huse skal have lavet en energiberegning og et energimærke. Det at få et energimærke behøves ikke være dyrt og ressourcekrævende, du skal blot have foretaget en energiberegning i idéfasen og holde hovedet koldt i forhold til regler og krav, når byggeriet bliver til virkelighed.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Pløjefri englændere overbeviste vendelbo

For seks år siden, sagde pløjefri dyrkning ikke Søren Christensen noget. I dag kunne han ikke drømme om at sætte en plov eller dybdeharve i jorden andre steder end der, hvor han har lejet jord med kartofler.

Danish Crown Beef spår stigende priser

Efter mange måneder med modvind og faldende priser på oksekødet, så begynder Danish Crown Beefs CEO Finn Klostermann at se de første tegn på bedring.

Et første år med mange investeringer

En samarbejdsvillig bank har gjort det muligt for Thomas Staun at nå længere på sit første år som selvstændig, end han havde turdet håbe på.

Græskar vinder frem på de danske marker

Siden 2015 er arealet af græskarmarker steget med næsten 50 procent. De store orange græskar ender både som dekorative lanterner i fejringen af Halloween og i køkkenet, hvor de indgår i madlavningen.

Storfusion er en realitet

Fynboerne stemte ja og rådgivningen i Centrovice og LMO sammenlægges med tilbagevirkende kraft fra 1. november til et stort rådgivningsselskab, der får nyt navn.
Side 1 af 60 (1195 artikler)Prev1234567585960Next