bannerPos

Markedsanalytikere: Landmanden har krav på at kende sin pris på såsæd

Ifølge AgroMarkets risikerer man som køber af såsæd at blive mødt med beskeden om, at det ikke er muligt at fastsætte en pris lige nu. Det skal man dog ikke finde sig i, lyder rådet fra markedseksperterne.

Tekst og foto: Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
03-07-2018 14:20
AgroMarkets har undersøgt grovvaremarkedet og mener at have fundet frem til niveauet på efterårets såsæd for både raps og korn.

Spørger man hos markedseksperterne hos AgroMarkets, så holder uro på kornmarkedet grovvarefirmaerne tilbage med hensyn til at sætte prisen på efterårets såsæd. Både for raps og korn.

- Som køber af såsæd risikerer du derfor at blive mødt med beskeden om, at det ikke er muligt at fastsætte en pris lige nu. Du kan dog sagtens reservere, så du sikrer sig de gode sorter, og så fastsættes prisen senere, lyder det fra AgroMarkets.

- Det skal du selvfølgelig ikke finde dig i, for naturligvis skal du kende prisen på dine varer, inden du køber dem, siger markedsanalytiker Henrik Mulvad Madsen.

Få lavet udbudsmateriale

Han har derfor sat sig for at undersøge markedet. Og det har gjort, at han nu har prisniveauerne for efterårets såsæd på korn og raps, lyder meldingen.

- Vi har skrevet om niveauerne i vores markedskommentar på hjemmesiden, men det er selvfølgelig ikke gjort med at kende priserne. Man skal også finde ud af, hvor man kan få dem, siger Henrik Mulvad Madsen.

Han anbefaler derfor, at man som altid får lavet et udbudsmateriale over arter og sorter, der skal bruges på bedriften. Og med en forventet dato for levering. At man søger bredt i markedet og husker at spørge leverandører, man måske ikke bruger til daglig.

- For så kan det godt lade sig gøre at få priser hjem på såsæden. Fragten er oftest inkluderet i prisen, så afstanden til leverandøren er ikke afgørende, lyder anbefalingen.

0

Opdatér din miljøgodkendelse og øg dit dækningsbidrag

Er din miljøgodkendelse mere end et par år gammel, er der gode chancer for, at en ny kan tjene sig selv ind på under et år og efterfølgende give en årlig gevinst.

»Mig og far« – en kærlighedshistorie til limousineracen

Man skal ikke tage fejl af det lange lyse hår, smykkerne og de tætsiddende jeans. Mille Kragelund er 20 år gammel, passioneret limousineavler og bidt af dyrskuer. Hun stiller i år med tyren Kærsgaards Oberst.

DM i pløjning på en lidt anderledes måde

Den frivillige styregruppe bag LandboUngdoms DM i pløjning har besluttet, at man vil fastholde afholdelsen af DM i pløjning til efteråret ved Aarhus. Det bliver dog noget anderledes, end planen var, før Covid-19 pandemien ramte Danmark.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Hobro Dyrskue bliver i år et virtuelt dyrskue

I år vil man kunne opleve et sjovt og anderledes Hobro Dyrskue når en onlineudgave åbner op lige efter pinse. Her bliver det muligt, fra ens mobiltelefon eller tablet, at besøge maskinudstillere og se de flotte udstillede dyr.

Lundbæk skal rumme alle og følge dem på vej

Nordjyllands Landbrugsskole skal i fremtiden være endnu bedre til at rumme og gribe forskelligheden. De skal følge med tiden og uddanne elever, som passer til hvad samfundet efterspørger. Og så er det vigtigt for den nye forstander, Jakob Autzen, ikke at slippe de unge efter endt uddannelse. Det skal blandt andet ske gennem et traineeforløb for uddannede agrarøkonomer.

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 82 (1632 artikler)Prev1234567808182Next