bannerPos

Hidtil største forsøg med vækstregulering

Sagro er i gang med et stort forsøg omkring vækstregulering af vintersæd. Formålet er at samle data til brug for beslutningsprocessen omkring vækstregulering. Der er varianter i udbyttet på op til et ton pr. hektar, afhængig af reguleringen, fortæller planterådgiver Marie Uth, Sagro.

Tenna Bang

Journalist
14-05-2018 07:00
Omkring 40 forskellige behandlinger i vintersæd indgår i forsøget, der skal give svar på, under hvilke konditioner, man bør vækstregulere.
Vækstregulering i vintersæd er vanskelig, og både landmænd og vi som rådgivere kan være i tvivl, siger planterådgiver Marie Uth, Sagro.
Derfor har Sagro på forsøgsmarkerne ved Gørding etableret et forsøg, hvor der på en række parceller er tildelt forskellige former for vækstregulering siden påske.
Sammen med de forskellige sprøjtninger i de forskellige vækststadier indsamles en række data om vejrforhold. Sagro har placeret en vejrstation, så der er temmelig præcise data, som kan bruges til den endelige konklusion.
- De ydre faktorer, som vejret i ugen efter behandling, har stor betydning på effekten af behandlingen. Det samme er data om afgrødernes stadie og højde, siger Marie Uth.
Der bliver tale om en række enkeltbehandlinger med tre forskellige midler. De enkelte parceller får kun én behandling, i de 10-12 uger forsøget kører, så det er muligt at se forskel på effekten og sammenligne resultatet.
 

Lejesæd og udbytte

Formålet med forsøget er at finde frem til de rigtige løsninger, så lejesæd undgås, uden at afgrøden beskadiges – med udbyttetab til følge.
Fra tidligere forsøg ved Sagro, har man erfaret at vækstregulering på det forkerte tidspunkt kan koste op til et ton udbytte pr. hektar.
- Forsøget skulle gerne gøre os klogere, så vi kan tage mere kvalificerede beslutninger om, hvornår det er det rigtige tidspunkt at udføre vækstreguleringer på, siger Marie Uth.
Interesserede kan ved selvsyn opleve status, når Sagro 1. juni klokken 13 inviterer til demonstrationsdag på forsøgene.
- Det bliver en dag, hvor vi rigtigt kan nørde i detaljerne, siger Marie Uth.
I forbindelse med sortsfremvisning den 19. juni, kan man også se nærmere på forsøget.
 
 

Vindmøllenaboer frygter syge borgere og stressede mink

Store vindmøller og lavfrekvent støj har fået borgerne omkring Nørre Økse Sø i Jammerbugt Kommune på barrikaderne. Projektet er godkendt af kommunen, men man håber, en klage til planklagenævnet kan ændre på tingene.

Stjernerenser får styr på ukrudtet

Med en ny stjernerenser kan Martin Skamriis, Lønstrup, få fat i ukrudtet uden at hive afgrøderne op, som striglen gjorde sidste år.

Fokus på kornkvaliteten – hele året rundt

Korrekt lagring af kornet og god foderhygiejne har afgørende betydning for foderkvaliteten og produktiviteten hos grisene.

Værkstedet er motoren i forretningen

Bredsgaard A/S i Kjellerup udvider deres værksted og tilføjer fem nye Claas servicevogne samt en Claas servicelastbil til servicetruppen.

Få overblik over transportomkostningerne

Transport af varer og afgrøder er en naturlig del af landbrugsproduktionen. Få overblik over omkostningerne med et Seges-værktøj.

Sydgården i Nibe har været med til Økodag fra begyndelsen

Igen i år er Ewald Kristensen, Nibe, vært på årets Økodag.

Ny, fuldautomatisk afgrødeomrører fra Bøvlingbjerg

En fuldautomatisk »Power Mix«-afgrødeomrører fra Løkkes Maskinfabrik i Bøvlingbjerg ser nu dagens lys. Systemet sikrer en systematisk gennemrøring af hele stakken i et planlager.

Rejsegilde ved Vinderup Maskinforretning

Der var blå himmel, solskin og højt til loftet, da Vinderup Maskinforretning holdte rejsegilde på Mors, hvor de kunne fremvise et storstilet byggeri, som er klart til brug til efteråret.

Forsigtig optimisme for de nordjyske minkavlere

Mange nordjyske minkavlere er truet på levebrødet, da skindpriserne siden 2015/16 har været lave. Men det lykkes dog stadigvæk LandboNord at finde løsninger for minkkunderne.

Faunastriber skal igen hjælpe insekter

Landmændene skal igen i år inspireres til at give naturen en håndsrækning ved at plante faunastriber. Det er ideen bag et initiativ mellem LandboNord, Danmarks Jægerforbund og Danmarks Biavlerforening
Side 1 af 39 (779 artikler)Prev1234567373839Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer