bannerPos

Økologer og minister til Fyn på torsdag

Fødevareminister Mogens Jensen besøger både årsmødet i Landbrug & Fødevarers Økologisektion og Det økologiske Topmøde på Fyn på næste torsdag.
17-10-2019 08:00

Den 24. oktober er der både årsmøde i Landbrug & Fødevarers økologisektion og økologisk topmøde, henholdsvis på Dalum og Lundsgaard. Begge steder er fødevareminister Mogens Jensen gæst.

På torsdag vil Fyn være i økologiens tegn. Både Landbrug & Fødevarers økologisektion og Økologisk Landsforening har således store arrangementer samtidig – henholdsvis årsmøde på Dalum Landbrugsskole og »Det økologiske Topmøde« på Lundsgaard Gods ved Kerteminde.

Begge steder kommer fødevareminister Mogens Jensen (S) på besøg. Ved L&F-årsmødet vil han efter den fynske formand Hans Erik Jørgensens beretning fortælle om regeringens mål for økologien frem mod 2030.

Derefter går turen til økologisk topmøde i Kerteminde, hvor han vil tale om fremtidens bæredygtige udvikling og uddele Det Økologiske Spisemærke nr. 3000.

Fælles indsats

Mødet på Lundsgaard Gods foregår fra klokken 9.30 til 19.00, og topmødets inspirationstema kredser i år om visionerne for, hvordan økologien og de professionelle leverandører og køkkener kan skabe en fælles indsats, som en del af FNs 17 verdensmål.

Mødet er også centrum for en prisuddeling af blandt andet Årets Økopris Foodservice, som har tre nominerede; Frugtformidlingen, Skolerne i Oure og Sinatur Hotel & Konference.

Derudover uddeles prisen Økologisk Guld, der hædrer et økologisk produkt som i særlig grad opfylder fire kriterier; innovation, værdi for pengene, smag og produkthistorie. I alt er 35 produkter inden for fire kategorier indstillet til prisen.

Der bliver også fyret op under idéerne, når topmødet inviterer deltagerne på en Tour de Lundsgaard, som en del af arrangementet. Madkunstner og iværksætter, Mette Martinussen, åbner deltagernes øjne for maden og måltidets sanselige værdi gennem iscenesatte forløb i godsets unikke omgivelser, hvor hun lover at forføre deltagerne og løfte maden, måltidet, samværet og historien.

0

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

Oase for lokale fødevarer midt i byen

Byens Gårdbutik i Svendborg sælger varer fra 65 forskellige fødevareproducenter og skaber arbejdspladser til folk på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Landbrugsstyrelsens tilsagnsbreve forvirrer unødigt

Ordlyden i den mail, som Landbrugsstyrelsen lige nu sender ud til landets landmænd vedrørende tilskud til målrettet kvælstofregulering, er forvirrende, mener Christina H. Siegumfeldt, planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, som dagligt oplever opkald fra områdets landmænd.

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Drive-in Sofari godt besøgt

Omkring 150 biler lagde vejen forbi Kjeldbjerg Økogrise, Skive, der på grund af corona havde lavet det traditionelle Sofari-arrangement om til Drive-in Sofari.

200 år markeret med Ferguson-kunst

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.
Side 1 af 82 (1625 artikler)Prev1234567808182Next