bannerPos

Årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger

Povl Fritzner står i spidsen for Østlige Øers Landboforeninger, der holder årsmøde den 28. oktober. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
18-10-2019 18:45

Mandag den 28. oktober klokken 9.30 afvikler sammenslutningen af Østlige Øers Landboforeninger sit 26. årsmøde. Det sker i Landbocentret i Sorø.

På årsmødet vil sammenslutningens formand, Povl Fritzner, næstformand, John Nielsen, og sekretariatschef, Charlotte Frimer Petersen, i fællesskab aflægge beretning om foreningens arbejde, inden der traditionen tro uddeles hædersgave af Laurits Rasmussens Mindelegat.

Efter indstillingen til godkendelse af foreningernes årsrapport 2018, vil der være valg af formand, såvel som næstformand. Det skal her nævnes, at både den nuværende formand Povl Fritzner og næstformand John Nielsen genopstiller. 

Efter selve årsmødet vil der være oplæg ved Charlotte Langkilde om Bjarne Brønseruds bog fra 2018, der har titlen 30 års miljøpolitik – en katastrofe!

Charlotte Langkildes indlæg er kaldet »en rystende historie om landbrug og miljø«, og undervejs i sit indlæg kommer hun med sit bud på, om det er muligt at sætte en ny miljødagsorden.

Dansk fokus i Tyskland

I den forgangne uge har tusindvis af danske landmænd været i Hannover for at hente inspiration på maskinfronten.

Bundlinjen skal være bundsolid

Det er ikke nok, at en investering kun gavner produktionen. Den skal også gavne økonomien, siger Anders Harck, som er en af talerne til Landbrugskonferencen i Silkeborg.

DSV Frø præsenterer rekordresultat

Omsætningen voksede 29 procent og regnskabsåret 2018/19 endte med et resultat efter skat på 16,2 millioner kroner – 7 millioner mere end sidste år.

Ærter og hestebønner frem for kød

Ulrich Kern-Hansen har siden 1994 produceret kød og pålæg igennem virksomheden Hanegal, men ser ingen fremtid for kødproduktion. Derfor opfordrede han forleden Agri Nords økologer til at dyrke protein via ærter og hestebønner, som han selv vil forarbejde i et nyt firma.

Mere arbejde og mere frihed med fordobling

Anders Nøhr har netop færdiggjort sin nye stald, der skal give plads til 21.148 skrabehøns, som kommer til at fordoble ægproduktionen på gården ved Klejtrup.

Foredrag og infomøde om kosttilskud

Mælkeproducent Albert Scherphof, Skive, har i en årrække haft ondt i sine knæ. I dag spiser han kosttilskud og er ikke længere forpint. Sammen med professionsbachelor i sundhed og ernæring, Kirsten Bak Hansen, vil de hjælpe andre med ondt i deres led ved et arrangement den 2. december på Skive Bibliotek.

Vaccinér polte mod transportsyge

Flere svineproducenter med egen opformering bør vaccinere polte mod transportsyge.

Mejeri er specialiseret i hvide oste

Nordex Food driver Nørager Mejeri A/S i Himmerland plus et mejeri i både Østrig og Rumænien. Fælles for dem alle er, at de er specialiseret i hvide oste.

Reka fejrer 40 års jubilæum

Reka overtog lokalerne i Aars for 40 år siden med henblik på at producere minidozere. Det kom de aldrig til, men er i dag en af landets førerende producenter af biomasseanlæg.

Bliver huset som forventet eller er der udfordringer med energi og varme?

Det er i dag et lovkrav, at alle nye huse skal have lavet en energiberegning og et energimærke. Det at få et energimærke behøves ikke være dyrt og ressourcekrævende, du skal blot have foretaget en energiberegning i idéfasen og holde hovedet koldt i forhold til regler og krav, når byggeriet bliver til virkelighed.
Side 1 af 61 (1204 artikler)Prev1234567596061Next