bannerPos

Årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger

Povl Fritzner står i spidsen for Østlige Øers Landboforeninger, der holder årsmøde den 28. oktober. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
18-10-2019 18:45

Mandag den 28. oktober klokken 9.30 afvikler sammenslutningen af Østlige Øers Landboforeninger sit 26. årsmøde. Det sker i Landbocentret i Sorø.

På årsmødet vil sammenslutningens formand, Povl Fritzner, næstformand, John Nielsen, og sekretariatschef, Charlotte Frimer Petersen, i fællesskab aflægge beretning om foreningens arbejde, inden der traditionen tro uddeles hædersgave af Laurits Rasmussens Mindelegat.

Efter indstillingen til godkendelse af foreningernes årsrapport 2018, vil der være valg af formand, såvel som næstformand. Det skal her nævnes, at både den nuværende formand Povl Fritzner og næstformand John Nielsen genopstiller. 

Efter selve årsmødet vil der være oplæg ved Charlotte Langkilde om Bjarne Brønseruds bog fra 2018, der har titlen 30 års miljøpolitik – en katastrofe!

Charlotte Langkildes indlæg er kaldet »en rystende historie om landbrug og miljø«, og undervejs i sit indlæg kommer hun med sit bud på, om det er muligt at sætte en ny miljødagsorden.

0

Den nye forstander er kommet »hjem«

Jakob Autzen er ny forstander på Nordjyllands Landbrugsskole. Skolen er ikke ny for ham, det var her han i sin tid tog sin landmandsuddannelse og senere underviste som landbrugsskolelærer. Nu er Jakob kommet »hjem« – denne gang som forstander.

Græsmaskiner på Danmarksturné

De velkendte græsmaskiner fra Kuhn tager nu på Danmarksturné. Her vil de demonstrere alt fra skårlægning til indpakning.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.

Oase for lokale fødevarer midt i byen

Byens Gårdbutik i Svendborg sælger varer fra 65 forskellige fødevareproducenter og skaber arbejdspladser til folk på kanten af det ordinære arbejdsmarked.

Landbrugsstyrelsens tilsagnsbreve forvirrer unødigt

Ordlyden i den mail, som Landbrugsstyrelsen lige nu sender ud til landets landmænd vedrørende tilskud til målrettet kvælstofregulering, er forvirrende, mener Christina H. Siegumfeldt, planteavlskonsulent i Djursland Landboforening, som dagligt oplever opkald fra områdets landmænd.

Få gennemført generationsskifte inden 1. juli

Nye regler og ny praksis ved familie-salg kan blive dyrt for landmænd, lyder det fra Sagro-dirktør.

Markvand fylder mere

Nordjysk Grundvandssænkning har mærket stigende interesse for markvandsboringer over de seneste år. Derfor har virksomheden nu investeret i en ny lastbil dedikeret til brøndboringsafdelingen.

Fuld gang i test af nyt udstyr til digital grovfoderstyring

Mens snitteren kører, måler NIR-sensoren tørstof, sukker, protein, aske, kløverindhold og fordøjelighed af græsset. Landmanden kan følge snitteren på sin telefon og se data i realtid.

Drive-in Sofari godt besøgt

Omkring 150 biler lagde vejen forbi Kjeldbjerg Økogrise, Skive, der på grund af corona havde lavet det traditionelle Sofari-arrangement om til Drive-in Sofari.

200 år markeret med Ferguson-kunst

En grå Ferguson er blevet forvandlet til at kunstværk og placeret i Storåen for at markere Holstebro Struer Landboforenings 200 år.
Side 1 af 82 (1625 artikler)Prev1234567808182Next