bannerPos

Nordjyske landmænd rykker ind i sommerland

Både børn og voksne kan opleve landbruget tæt på, når Fårup Sommerland og de nordjyske landboforeninger rykker både dyr og forskellige aktiviteter ind i sommerlandet i uge 42.
26-09-2020 10:39

Et samlet nordjysk landbrug har i uge 42 arrangeret en aktiv landbrugsudstilling i Fårup Sommerland.

Det er efterhånden blevet en tradition, at landbruget har en stor udstilling med en række aktiviteter for børn i Fårup Sommerland i uge 42.

I år er ingen undtagelse. Sommerlandets gæster kan blandt prøve pedaltraktorer, se kyllinger, prøve hvordan det er at malke og deltage i en quiz.

Det er Agri Nord, LandboNord og NF Plus, der står bag udstillingen i samarbejde med Fårup Sommerland.

- Med et utraditionelt samarbejde med Fårup Sommerland kan vi landmænd komme i kontakt med forbrugeren på en anderledes måde. Her er der mulighed for at vise både børn og voksne sjove og væsentlige aktiviteter fra hverdagens landbrug. Samtidig har de besøgende mulighed for at stille os spørgsmål og få en god snak om dansk landbrug, gode danske fødevarer, og hvordan de bliver produceret, før de ender i køledisken, siger Niels Pedersen Qvist fra LandboNord.

Vigtig målgruppe

- Vi vil rigtig gerne præsentere vores erhverv lige nøjagtig sådan et sted som Fårup Sommerland, for gæsterne her, børnefamilier, er den målgruppe, der i høj grad sætter dagsordenen for, hvad der kommer i indkøbskurven ude i supermarkederne. Og vi mener selvfølgelig, at det skal være danske fødevarer, siger Ulrik Krogsgaard fra Agri Nord.

Han håber, at han og kollegaerne, der bemander udstillingen, også kan aflive nogle af de mange myter, der er omkring dansk landbrug, for eksempel i forhold til forurening af grundvandet, dyrevelfærd med mere.

- Det er så vigtigt for vores erhverv, at vi får fortalt forbrugerne, hvad der er fakta om vores erhverv, siger han.

Danske fødevarer har en lav klimabelastning, der udledes mindre CO2 via kortere transport, og samtidig er forbrugerne med til at bevare danske arbejdspladser ved at købe dansk.

Et af årets hovedtemaer for udstillingen er derfor, at »Dansk er bedre«.

cc

0

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Besøg et minivådområde

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober. Fem af dem bor i det nord-, midt- eller vestjyske.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program

Dansk eksport af herefordkvæg til Polen

Der er netop blevet eksporteret 21 danske hereford-dyr til Polen. - Hovedformålet med importen har været at importere genetisk materiale af høj kvalitet til polsk herefordavl, lyder det.

Mange jobs for få LAG-midler

Økologisk madindpakningsfabrikant har med LAG-midler fået arbejdsløse i nyt arbejde for færre penge end de kommunale jobcentre.

Landdistrikternes Fællesråd: Håber Folketinget erstatter penge fra EU

EU’s landbrugsreform står til at nedskære bevillingerne til det danske landdistriktsprogram, der også støtter landdistriktsudvikling ud over landbruget. Fællesrådet ser stadig håb for at fastholde støtteniveauet.

Rodet og uværdig affære

Agri Nord-formand Carl Christian Pedersen ærgrer sig over måden, myndighederne har grebet aflivningerne af corona-berørte mink an.

Succes med tilskudsansøgning til sit kvægbrug

Den himmerlandske mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, har flere gange benyttet sig af muligheden for at indsende en ansøgning med håbet om, at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. Senest har han fået tilsagn til en udvidelse på 139 sengepladser, et vandrensningsanlæg og LED-belysning.

Ærlighed og god service

Et solidt kundeunderlag, specielt indenfor landbrugs- og entreprenørmaskiner, men også transport og personvognskunder, har været med til at sikre Ovethi – Dansk Dæk Service en stabil omsætning, trods coronasituationen i Danmark.

Går efter stabile roer, hvor majsene svinger

På Klovborg i Vendsyssel har man for første gang siden 1987 igen roer i markplanen. Med et mere stabilt udbytte skal de glide ind på de arealer, hvor majsudbyttet har været for svingende.
Side 1 af 97 (1935 artikler)Prev1234567959697Next