bannerPos

Landmænd inviterer på safari

Jens Verner Pedersen er en af de syv landmænd, der i år er vært ved bondegårdsferie.
08-07-2020 15:03

En gruppe nordjyske landbrug åbner op for gæster denne sommer til Bondegårdssafari 2020.

Nordjyske landmænd står klar med en sommerferieaktivitet til de danske familier i år. I samarbejde med deres landboforening Agri Nord har de valgt at lukke deres gårde op for besøgende, så feriehungrende danskere kan få nogle gode oplevelser i sommerferien hjemme i Danmark.

- Vi har et af verdens bedste landbrug, hvor vi ligger i toppen, hvad angår klima, sundhed og dyrevelfærd. Det vil vi gerne benytte lejligheden til at vise forbrugeren, siger Carl Christian Pedersen, der er formand for Agri Nord.

For at sikre, at der ikke sker spredning af Corona-virus, er konceptet en safari, hvor familien fra deres biler kan se gården og dyrene.

De steder, hvor man kan være ude i det fri i sikker afstand, er der også mulighed for at gå en tur. Der er også rundvisning et af stederne, hvor alle myndighedernes anbefalinger selvfølgelig overholdes.

Dansk er bedre

Agri Nord har i en længere periode kørt en kampagne under sloganet »Dansk er bedre« for at få forbrugerne til at købe danske fødevarer, når de handler ind.

Det har foreningen slået et slag for blandt andet ved Tall Ships Races i Aalborg sidste år og på dyrskuer. Og nu altså også ved en bondegårdssafari.

- Corona-krisen har været med til at sætte fokus på, at vi skal støtte vores lokale fødevareproducenter, og den trend vil vi selvfølgelig gerne støtte op om til fordel for vores medlemmer, siger Carl Christian Pedersen.

Han håber, at mange forbrugere vil benytte lejligheden til at prøve de danske kvalitetsfødevarer, næste gang de tager indkøbskurven på armen.

Et slag for dyrevelfærden

En af værterne for årets bondegårdssafari er mælkeproducent Jens Verner Pedersen, Hobro. Han er konventionel landmand, og vil gerne vise forbrugeren, at dyrevelfærden også er høj, selvom produktionen ikke er økologisk.

- Jeg vil gerne vise min produktion, så folk kan se, hvad det er et moderne landbrug er, siger mælkeproducenten, der leverer sin mælk under Hjerte-mærket, der er en mærkning for dyrevelfærd.

Det betyder, at der for eksempel er strøelse, ekstra plads og kalvene går længere tid hos koen, inden den vænnes fra.

- Jeg synes, det er vigtigt, at forbrugeren kommer ud og ser vores store, lyse, luftige, moderne stalde, hvor køerne har rigtig gode forhold, siger han.

teba

Her er der Bondegårdssafari

En gruppe landmænd har valgt at invitere ferieramte familier på besøg.

Uge 28

Økologiske Pilegrise, Vokslevej 35, 9240 Nibe. Klokken 10-16

Uge 29

Flyvende græsning og Rebildcentrets Gårdbutik, Røde Møllevej 18a, 9520 Skørping. Klokken 10-14

Uge 30

Jens Verner Pedersen, Høndrupvej 8, 9500 Hobro. Klokken 10-14

Uge 31 (Kun 4. juli)

Rokkedahl, Nymøllevej 126B, 9240 Nibe. Klokken 9-11

Uge 32

Lars Thomsen, Åsted Ådal, Faurholtvej, 9900 Frederikshavn. Vandrerute døgnåbent. Staldbesøg klokken 10-14 på Starbakvej 35

0

Trådløs forbindelse og gradueret tildeling

Väderstads Spirit såmaskiner fås i år med trådløs Isobus-opkobling.

Ansøgning om byggetilladelse foregår i 3 trin

Myndighedsbehandling i forbindelse med ansøgning om byggetilladelse og ansøgning om nedrivningstilladelse er ikke klaret med byggetilladelsen alene. Det er meget vigtigt at have overblik over alle 3 trin inden man går i gang, så man ikke kommer i problemer ved afslutningen af byggeriet.

Gennemgå staldanlægget inden køb

I forbindelse med køb af ejendom er der mange ting, der skal følges op på og kontrolleres, inden den endelige underskrift kan sættes. Som byggerådgiver har man fokus på bygningerne, men også på det potentiale og de muligheder der kan være på ejendommen. Derfor anbefaler Velas en bygningsgennemgang og en potentialevurdering

Markdemoer i en corona-tid

Livestreaming, videomøder, rundvisning og selvstudier er nogle af de metoder, Sagro har grebet fat i, for stadig at kunne dele ud af deres viden fra demonstrationsarealerne i marken.

Med kærlig hilsen – din landmand

Blomstermarker ved Holstebro og Struer er til fri plukning.

Skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Før sked de ned ad væggen og gylpede på gulvet, nu har to redekasser gjort tårnfalkene hos Jørn Ivar Mikkelsen til økologiske skadedyrsbekæmpere uden gener.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Dansk mælkeproducent oplever akut mangel på arbejdskraft i New Zealand

Landbruget i New Zealand mangler lige nu 5.000 medarbejdere. De er på grund af corona strandet i deres hjemland, da de tog hjem på ferie inden virussen brød ud. Danske Lone Sørensen fortæller her om situationen for mælkeproducenterne.

Fra robothader til robotelsker

Selv kaldte han sig verdens største robot-hader for bare et år siden. Lars Donskov Hansen, selvstændig mælkeproducent i Vendsyssel, og i dag indehaver af to elskede malkerobotter.

Køerne æder det friske græs før alt andet

Køerne elsker det friske græs på foderbordet i Østhimmerland ved Lars Sommer. Et foderkoncept, som gerne skal give en lavere fremstillingspris og måske et hak opad på ydelsen.
Side 1 af 88 (1758 artikler)Prev1234567868788Next