bannerPos

Djurslandgårdene er klar til at modtage sommerferiegæster

Djurslandgårdene er endnu engang klar til at tage imod feriegæster.

Redaktionen

26-05-2019 08:03
Djurslandgårdene slår igen stalddørene op for en lidt anderledes sommerferieaktivitet for turister og ferieramte familier.

Djurslandgården er en fælles betegnelse for en række landbrug på Djursland, som i løbet af sommeren inviterer alle interesserede på gårdbesøg. Den første gård, som er klar til at tage imod gæster tirsdag den 2. juli, er Ellely.

Ellely er en besøgsgård, som drives af Birthe og Peter Koch. Bedriften er et rigtigt familielandbrug, hvor Peter står for driften af gården, som har knap 135 jersey-køer plus kvier og kalve. Til gården hører der 95 hektar, hvor der dyrkes majs og græs. Birthe er køkkenleder på en efterskole i nærheden, og parrets fire børn hjælper til med det daglige arbejde.

I år deltager de fire gårde, som ligger fordelt på Djursland – to rundvisninsgårde og to besøgsgårde.

Besøgsgårdene, Ellely og Mosegården, er for familier med børn i alle aldre, og her tilbydes børneaktiviteter efter en fælles rundvisning.

På rundvisningsgårdene, Mejltangegaard og Pilegård, er der guidet rundtur i en moderne svinestald, og dette besøg henvender sig til familier med lidt større børn, som har mod på at lytte og lære.

Når man besøger en Djurslandgård, vil familien vise rundt og fortælle om deres dagligdag. Her kommer man helt tæt på landmanden, og der er rig mulighed for at få stillet alle sine spørgsmål. Alle rundvisningerne foregår på dansk.

Et gårdbesøg koster 50 kroner pr. person, men børn under 12 år er gratis. Man skal senest ringe til gården klokken 21 dagen inden besøget, som finder sted på fastlagte datoer.

Flotteste træ var fra Nibe

Efter 20 års deltagelse blev Jørgen Bang fra Nibe for første gang tildelt den gyldne stjerne for sin normannsgran på Langesømessen.

Ny redskabsstyring mindsker sidehældspåvirkninger

Thorsen-Teknik vil lette markarbejdet med universalløsningen ImpSteer.

Overarbejde kan udløse bøder og stress

48-timers reglen betyder, at der er grænser for, hvor mange timer dine medarbejdere må arbejde.

EU-støtte gav kovelfærden et skub

For mælkeproducent Karsten Mikkelsen faldt ønsket om bedre velfærd i stalden sammen med en af EU’s moderniseringsordninger. I dag har forbedringerne givet stigende ydelse. Og landmanden mener, at støtteordningerne skubber landbruget fremad trods bøvl med ansøgningerne.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Undersøgelse af tunge køretøjers påvirkning på små kommuneveje

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.
Side 1 af 52 (1039 artikler)Prev1234567505152Next