bannerPos

Åbent Hus i limousinebesætninger

19-01-2020 06:40
Traditionen tro afholder Dansk Limousine Forening åbent hus i en række limousinebesætninger fordelt over hele landet. I alt 11 besætninger, der varierer i størrelse fra 5 til omkring 74 moderdyr, slår denne gang stalddørene op for besøgende.

Alle interesserede er velkomne, når 11 besætninger slår dørene op og viser deres limousinebesætninger frem.

I områderne Midtjylland, Fyn og Sjælland er det lørdag den 25. januar fra 10-16 og i Nordjylland og Sydjylland er det lørdag den 1. februar fra 10-16.

- Ved åbent hus arrangementerne kan landmænd hente inspiration og udveksle erfaringer i stor stil, for ikke to besætninger er ens, og limousinehold kan gribes an på mange måder. Der er noget at komme efter både for dem, som søger inspiration til arbejdet med dyrene i dagligdagen, for dem som ønsker inspiration til avlsarbejde eller byggeri, og for dem som overvejer at starte op med limousiner helt fra bunden af, lyder det fra foreningen.

Forbrugerne kan se hvorledes passionerede landmænd passer de limousiner, der i sidste ende giver oksekød i til kvalitetsbevidste forbrugere.

teba

Limousinerne byder indenfor

11 limousinebesætninger holder åbent hus – 6 af dem i det nord-, midt- og vestjyske. I Midtjylland lørdag den 25. januar fra 10-16 og i Nordjylland lørdag den 1. februar fra 10-16.

Krogens Limousine, ved Simon og Flemming Smidt, 5863 Ferritslev

Østergaard Limousine, ved Lars Østergaard, 9352 Dybvad

Hedens Limousine, ved Ole Winther Jensen, 9870 Sindal

Søvang Limousine ved Niels Åge Frandsen, 8850 Bjerringbro

Orla Libach Pedersen, 8870 Langå

Tjærbæk Limousine ved Henrik Schou Kristensen, 8870 Langå

Muligheder for bedre og mere natur forringes

Formanden for Østjyllands Plantelaug, Claus Wiese, undrer sig over at de statslige tilskud fjernes i en tid, hvor der er stort fokus på at skabe mere natur

Godt samarbejde, så begge parter vinder

Udbringning af husdyrgødning er ofte en opgave for maskinstationer, da krav til udstyr og specialisering i arbejdsopgaver er stærkt stigende. Gode og klare aftaler mellem begge parter er med til at lave et godt samarbejde, hvor begge parter vinder.

Konsulenter: MUS-samtaler betales mange gange tilbage

Svinekonsulenterne Anders Andersen og Nicklas Jepsen, Velas, kan se mange gode grunde til at holde MUS-samtaler med de ansatte i produktionen.

Chokolade hæver fedtprocent og ædelyst

Det giver ikke kakaomælk, men chokoladen i foderrationen hos Jørgen Elkjær giver højere fedtprocent i mælken og større ædelyst.

Velkommen til Jyllands største outdoormesse

Den 22. og 23. februar slå Messecenter Vesthimmerland endnu engang dørene op til Jyllands største outdoormesse »Jagt og udeliv«.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

35 millioner fra Danish Agro

Andelsgrovvareselskabet havde sidste år rekordomsætning og et overskud før skat på 402 millioner kroner.

Tysk sag kostede DLG dyrt

Tørken i sommeren 2018 kostede DLG et trecifret millionbeløb på bundlinjen i regnskabet. I 2019 er det en konkurrencesag fra Tyskland, som koster koncernen 119 millioner kroner.

Placeret gylle kan erstatte startgødning

Jo højere udbytte i majsen, jo lavere klimaaftryk, konstaterer planteavlskonsulent Anders Spanggaard, der på Agri Nord Kongres gjorde tilhørerne klogere på, hvornår placeret gylle kan være et redskab til flere foderenheder.
Side 1 af 69 (1365 artikler)Prev1234567676869Next