bannerPos

ADR-medarbejder-kursus vedr. transport af farligt gods

Redaktionen

11-02-2019 13:28:43

Kursusbevis er nødvendig for at transportere farligt gods som dieselolie, plantekemi, gasflasker, kemi til vask og rengøring af stalde samt andet farlig gods ad offentlig vej.

Transporterer man farligt gods som særskilt transport ad offentlig vej og man ikke har et kursusbevis, kan det blive en ret så bekostelig affære at møde politiet !
Derfor udbyder vi et kursus, som giver undervisning i reglerne og i andre krævede em­ner mht. transport af farligt gods. Samtidig giver vi inspiration til hvordan man kan løse opgaven på praktisk vis. Kurset omhandler også surring af last, samt eftersyn af ildslukkere mv. Efter endt kursus udsteder vi kursusbevis.

Kurset er et halvdagskursus.

Hvornår har man behov for et kursus ?
Transporterer du dieselolie, gasflasker, svovlsyre eller andet farligt gods ad offentlig vej som særskilt transport, skal du have et ADR medarbejder kursusbevis !

Hvert år bliver landmænd og medhjælpere taget af politiet i at transportere farligt gods uden kursusbevis, oftest også uden de nødvendige papirer samt uden den lovpligtige ADR brandslukker.

Straffen for forseelsen er en bøde på minimum 7.000 kr til chaufføren + det dobbelte til ejeren af virksomheden.

Farligt gods = bla. dieselolie i tank på arbejds-/ladbil, ilt- og gasflasker, kemi til stalden, plantekemi, svovlsyre m.m.

Hvad er ADR ?

ADR-konventionen er ”Europæisk konvention om international transport af farligt gods ad vej”. I daglig tale kaldes den blot for ADR.
ADR-konventionen er det primære internationale regelsæt for vejtransport af farligt gods.

ADR-medarbejderkursus (ADR kap. 1.3) i transport og håndtering af farlig gods, samt sikkerhed omfatter:

  • Transport og håndtering af farligt gods,
  • Lastsikring vedr. transport, herunder ved transport af farligt gods
  • Eftersyn af ADR-ildslukkere
  • Sikring af oplag med faremærkede stoffer

Indholdet i kurset er jfr. ADR 2017, kap. 1.3.

Kurset henvender sig til:

Landmænd, maskinstationer, entreprenører og kloakmestre, skoventreprenører og gartnervirksomheder.
I den enkelte virksomhed må alle, som transporterer farligt gods ad offentlig vej som særskilt transport, erhverve kursusbeviset.

Underviser: Energi- & teknikrådgiver Gunnar Schmidt, Byggeri & Teknik I/S.

Deltagerbetaling
Kr. 750,- ekskl. moms til dækning af kursusomkostninger, –materialer og let forplejning. Beløbet opkræves af Byggeri & Teknik I/S.

Yderligere oplysninger -
fås hos energi- & teknikrådgiver Gunnar Schmidt, Byggeri & Teknik I/S, gus@byggeri-teknik.dk; tlf. 99 99 23 19.

Tilmelding -
Ved tilmelding husk da at oplyse navn og fødselsdato for hver deltager - skal bruges til kursusbeviset!

Har vi din tilmelding en uge før kurset, kan du få dit kursusbevis med hjem efter endt kursus.


Arrangør: Byggeri & Teknik I/S.

 

Øvrige aktuelle arrangementer

Sprøjtebeviskursus

Dato(er): 24-04-2019


Stutteri Ask

Dato(er): 27-04-2019


Transport af farligt godt

Dato(er): 02-05-2019


Bedriftsbesøg hos Mogens og Peter Hvid, Hevring

Dato(er): 07-05-2019


Bedriftsbesøg hos Helgenæs Maskinstation v/Ole og Jens Jensen

Dato(er): 14-05-2019


Bedriftsbesøg hos Lasse Jensen, Højvang

Dato(er): 21-05-2019


Bedriftsbesøg hos Schmidt I/S, Vejlby ved Grenaa

Dato(er): 28-05-2019


Bedriftsbesøg hos Jacob Thomsen, Kni

Dato(er): 06-06-2019


Sprøjtebeviskursus

Dato(er): 06-12-2019


Sprøjtebeviskursus

Dato(er): 11-12-2019


Lovpligtigt eftersyn af egne maskiner

Dato(er): 07-02-2020


Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer