Klar, parat, pløjestart

Jonas Jensen (tv) og Emil Hansen er to af de frivillige, der står klar når der er DM og NM i pløjning den 26. og 27. oktober.

Tenna Bang

Journalist
11-10-2018 07:16
Fredag den 26. og lørdag den 27. oktober er der DM og NM i pløjning i Vendsyssel.

Region Vendsyssel LandboUngdom byder alle velkommen til DM og NM i pløjning den 26. og 27. oktober i Børglum-Vrå området.
Landbrugsskolerne ligger ud fredag formiddag. Skolepløjningen skiller sig ud ved, at der ikke kun samles point i selve pløjedelen, men blandt andet også for de enkelte skolers heppekor. 
Klokken 14.45 udløses spændingen og vinderholdet får overrakt en pokal.

Konkurrencestart

DM-pløjerne og NM-pløjerne starter deres konkurrence fredag sidst på formiddagen. Det sker i stubjord ved Teri Damgaard Andersen og Niels Andersen på Bredkærvej 54 i Vrå. 
Lørdag fortsætter pløjekonkurrencerne i grønjord hos Bea og Henrik Overby Christensen på Gl. Vittrupvej 25 i Løkken.
Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score er vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der vil blive vurderet.
Lørdag vil man også kunne følge veteranpløjerne.

Arrangementet flyttes i mørke

Det er ikke hvert år, man fra arrangørernes side vælger at flytte stævnet fredag aften, for at stille det hele op igen på en anden lokation, klar til lørdagens konkurrencer. Men i år har der ikke været andre muligheder.
- Vi starter klokken 18.00 om fredagen og bliver ved, til vi er færdige. Jeg håber da, at vi færdige inden midnat, men man ved jo aldrig, og vi skal have et stævne klar til næste dag, siger Emil Hansen fra styregruppen bag arrangementet.
50 frivillige står klar til at give en hånd med i løbet af de to dage og i særdeleshed når Plovkroen med bespisning, udstillinger, sponsorstande og flag alt sammen skal pakkes ned på Bredkærvej og stilles op igen på Gl. Vittrup

God oplevelse for publikum

Region Vendsyssel LandboUngdom glæder sig til at byde alle velkomne. De har kæmpet bravt for at kunne tilbyde pløjerne de bedste forhold og tilskuerne en god oplevelse, hvor de har mulighed for at se det ypperste indenfor pløjekunsten.
- Vi har gjort vores bedste for, at alle tilskuere skal få en god oplevelse, siger Emil Hansen.
De kan, ud over konkurrencepløjning, nyde godt af forplejningen, som lørdag byder på helstegt pattegris og øl og sodavand fra Løkken Bryghus.

Stævnet slutter med et grønt brag

Efter konkurrencen lørdage slutter stævnet af med en fest for pløjedeltagere og hjælpere, der afholdes på Idrætscenter Vendsyssel. 
- Vi skal fejre vindere af stævnet, og vi skal sige tak til alle, der har hjulpet med at gøre det muligt, siger Emil Hansen.
I år bliver pløjefesten en temafest. Og da den er sponsoreret af Almas Agro, bliver aftenens tema den grønne Claas-farve.
- Vi vil blandt andet have en grøn løber og grønne drinks. Vi glæder os helt vildt, siger Emil Hansen.


Alle kan tilmelde sig festen via landboungdom.dk, og på dmplov.dk kan man læse mere om DM og NM i pløjning.

Konkurrencepløjning
Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score er vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.
 

Knivskarp hobby

17-02-2019 14:27:00

For 24 år siden lavede Jørn Sønderskov Christensen sin første kniv. Siden er sværhedsgraden øget betragteligt for formanden for Dansk Knivforening, som står klar til at vise arbejdet frem på Jagt & Udeliv-messen i Aars.


Landbrug & Fødevarer Østjylland er blevet en realitet

16-02-2019 11:03:44

Dansk Landbrug Midt-Østjylland har skiftet navn til Landbrug & Fødevarer Østjylland. Med navneskiftet følger ønsket om større synlighed og øget politisk samarbejde blandt de fem Østjyske landboforeninger.


Tørken påvirkede Danish Agro og DLG

15-02-2019 14:53:35

Både hos Danish Agro og DLG har 2018-regnskabet været påvirket af tørken. Alligevel sender de penge tilbage til ejerne.


Hold igen med gødningen

15-02-2019 10:56:42

Det kan være fristende at komme i gang med årets markarbejde og køre en tur med gyllevognen eller gødningssprederen, men hold igen.


Én Kloakdoktor bliver til to

15-02-2019 07:43:36

23-årige Kristian B. Larsen har købt sig ind i Hobrofirmaet, Kloakdoktoren.


Foderstof hjælper konkursbo

14-02-2019 16:06:56

Hornsyld Købmandsgaard gennemfører nu på vegne af konkursboet efter foderstofvirksomheden BMG A/S mange af de kornkøbskontrakter, som Randers-virksomheden havde indgået.


50 nye arbejdspladser i Thisted

14-02-2019 12:43:22

Højere udbeningsaktivitet, en ny afdeling til forædlede Japan varer og kapacitetsløft senere på året giver vækst og 50 nye arbejdspladser på Ticans afdeling i Thisted.


Rejsegilde for Kornets Hus

14-02-2019 12:04:43

Forleden blev Danmarks kommende videns- og inspirationscenter om korn og madkultur, Kornets Hus, fejret ved et velbesøgt rejsegilde.


Vestjyske andelsselskaber indgår samarbejdsaftale

12-02-2019 10:32:52

Vestjyllands Andel og Jysk Energi har, med et driftsoverskud på henholdsvis 94 og 62 millioner kr. i seneste regnskabsår, en betydelig position i hver deres branche. Nu har de to selskaber indgået en samarbejdsaftale for at kunne at udnytte en række fælles relationer.


Ukrainske medhjælpere samles på fodboldbanen

10-02-2019 16:00:44

Flere gange om ugen trækker Sallingsund FC Inter ukrainske landbrugsmedarbejdere fra en stor del af Midt- og Vestjylland til træningsbanen i Højslev.


Landbrug & Fødevarer Østjylland er en realitet

07-02-2019 21:53:09

Dansk Landbrug Midt-Østjylland har skiftet navn til Landbrug & Fødevarer Østjylland. Med navneskiftet følger ønsket om større synlighed og øget politisk samarbejde blandt de fem Østjyske landboforeninger.


Claus Clausen har trukket sig som formand

07-02-2019 21:38:11

Landboforeningen Limfjord meddeler, at nuværende formand, Claus Clausen, Vroue, har valgt at trække sig som formand.


Østjylland har fået sit første minivådområde

06-02-2019 09:26:35

Landmænd over hele landet bidrager lige nu til et bedre miljø. Etableringen af Østjyllands første minivådområde er blevet en realitet.


Oplagte skattefradrag for deltids- og fritidslandmænd

05-02-2019 08:33:00

Det er muligt at få store skattefradrag, hvis man kaster sig ud i et liv på et nedlagt landbrug med få hektar jord, fortæller en skatteekspert.


Østjylland har fået sit første minivådområde

04-02-2019 09:51:00

En landmand ved Haslund syd for Randers kan nu kalde sig en tilfreds indehaver af Østjyllands første minivådområde.


Skadedyr i bygninger

03-02-2019 08:36:05

Der findes mange særprægede ældre bygninger i det danske land. Nogle af farerne ved disse kan være skadedyr. Især rotten kan være svær at bekæmpe.


Landmænd kræver solcelle-arealer af kommunerne

03-02-2019 08:06:48

Agri Nord lægger pres på de nordjyske kommuner for at få udpeget arealer til solcelleanlæg. Det er til gavn for både klima og erhvervet.


Nyt projekt: Herregårde skal give liv til landdistrikter

31-01-2019 14:00:39

Under titlen »Jagten på Fortiden« skal danskerne de næste tre år på genopdagelse i deres lokale herregårdsområder med events og undervisning i det fri.


Biogas i grøn erhvervspark

31-01-2019 08:09:38

Forleden blev første spadestik taget til Greenlab Skive Biogas, der skal være et centralt omdrejningspunkt i den grønne erhvervspark.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 33 (648 artikler)Prev1234567313233Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer