Klar, parat, pløjestart

Tenna Bang 11-10-2018 07:16:29
Jonas Jensen (tv) og Emil Hansen er to af de frivillige, der står klar når der er DM og NM i pløjning den 26. og 27. oktober.
Fredag den 26. og lørdag den 27. oktober er der DM og NM i pløjning i Vendsyssel.

Region Vendsyssel LandboUngdom byder alle velkommen til DM og NM i pløjning den 26. og 27. oktober i Børglum-Vrå området.
Landbrugsskolerne ligger ud fredag formiddag. Skolepløjningen skiller sig ud ved, at der ikke kun samles point i selve pløjedelen, men blandt andet også for de enkelte skolers heppekor. 
Klokken 14.45 udløses spændingen og vinderholdet får overrakt en pokal.

Konkurrencestart

DM-pløjerne og NM-pløjerne starter deres konkurrence fredag sidst på formiddagen. Det sker i stubjord ved Teri Damgaard Andersen og Niels Andersen på Bredkærvej 54 i Vrå. 
Lørdag fortsætter pløjekonkurrencerne i grønjord hos Bea og Henrik Overby Christensen på Gl. Vittrupvej 25 i Løkken.
Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score er vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der vil blive vurderet.
Lørdag vil man også kunne følge veteranpløjerne.

Arrangementet flyttes i mørke

Det er ikke hvert år, man fra arrangørernes side vælger at flytte stævnet fredag aften, for at stille det hele op igen på en anden lokation, klar til lørdagens konkurrencer. Men i år har der ikke været andre muligheder.
- Vi starter klokken 18.00 om fredagen og bliver ved, til vi er færdige. Jeg håber da, at vi færdige inden midnat, men man ved jo aldrig, og vi skal have et stævne klar til næste dag, siger Emil Hansen fra styregruppen bag arrangementet.
50 frivillige står klar til at give en hånd med i løbet af de to dage og i særdeleshed når Plovkroen med bespisning, udstillinger, sponsorstande og flag alt sammen skal pakkes ned på Bredkærvej og stilles op igen på Gl. Vittrup

God oplevelse for publikum

Region Vendsyssel LandboUngdom glæder sig til at byde alle velkomne. De har kæmpet bravt for at kunne tilbyde pløjerne de bedste forhold og tilskuerne en god oplevelse, hvor de har mulighed for at se det ypperste indenfor pløjekunsten.
- Vi har gjort vores bedste for, at alle tilskuere skal få en god oplevelse, siger Emil Hansen.
De kan, ud over konkurrencepløjning, nyde godt af forplejningen, som lørdag byder på helstegt pattegris og øl og sodavand fra Løkken Bryghus.

Stævnet slutter med et grønt brag

Efter konkurrencen lørdage slutter stævnet af med en fest for pløjedeltagere og hjælpere, der afholdes på Idrætscenter Vendsyssel. 
- Vi skal fejre vindere af stævnet, og vi skal sige tak til alle, der har hjulpet med at gøre det muligt, siger Emil Hansen.
I år bliver pløjefesten en temafest. Og da den er sponsoreret af Almas Agro, bliver aftenens tema den grønne Claas-farve.
- Vi vil blandt andet have en grøn løber og grønne drinks. Vi glæder os helt vildt, siger Emil Hansen.


Alle kan tilmelde sig festen via landboungdom.dk, og på dmplov.dk kan man læse mere om DM og NM i pløjning.

Konkurrencepløjning
Konkurrencepløjning foregår både i stubjord og i grønjord. I hver kategori bliver pløjerne vurderet ud fra 12 forskellige faktorer på en skala fra 1-10. Pløjeren med den højeste samlede score er vinder. Det er blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning, der bliver vurderet.
 

Stor jordfordeling giver færre store landbrugsmaskiner på vejene på Djursland

07-12-2018 13:35:10

Et areal på størrelse med næsten 6.000 parcelhusgrunde har netop skiftet hænder ved Øster Alling på Djursland. Det gavner både klimaet, landmændene og deres naboer.


Tid til service

07-12-2018 09:57:27

Det er nu, at plæneklipperen og andre småmaskiner skal serviceres – ikke til foråret.


ATV’en: Den moderne udgave af en lille traktor

07-12-2018 08:49:30

Muligheden for at indregistrere sin ATV som traktor, har gjort den endnu mere interessant de seneste år. Det oplever man hos Østervrå Motor- og Cykelcenter


Se vinder-dyrene fra Agromek

06-12-2018 09:40:08

Få styr på dit kemirum

05-12-2018 08:42:47

Det kan blive en dyr affære at have en dunk ulovlig kemi til at stå. Derfor opfordre en konsulent til, at få styr på kemirummet. Flere midler er blevet ulovlige hen over efteråret og flere bliver det inden årsskiftet.


Økologer dyrker flere efterafgrøder

04-12-2018 08:34:16

ØkologiRådgivning Danmarks kunder bruger efterafgrøder i langt højere grad end for tre år siden. Det glæder plantechef i ØRD.


Aarhus får 550 hektar ny skov

03-12-2018 13:44:46

Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand indgår et nyt, visionært samarbejde, som med cirka 550 nye hektar ny skov beskytter grundvandet og giver Aarhus det største sammenhængende naturområde i byens historie.


Foderring holder styr på foderet og minimerer spild

03-12-2018 08:30:38

Undgå at hestene tramper i stråfoderet og få mere ud af ballerne med den nye »sikkerheds-foderring«


Unikt landbrugs-dødsbo på auktion i Randers

02-12-2018 08:26:10

Der er både en stor maskinpark og masser af skjulte skatte at byde på, når Campen Auktioner sælger en samlers dødsbo ved Randers.


- Medarbejderne er det vigtigste, vi har

01-12-2018 08:20:20

Hos FM Landbrug er man gået systematisk til værks for at sikre et godt arbejdsmiljø. Det har udviklet sig til en positiv spiral, mener ejerne.


Få styr på moms og skat for julens glæder

30-11-2018 07:16:03

Julen står for døren og det samme gør udgifter til julegaver og -frokoster. Seges giver her et overblik over moms og fradragsmuligheder for virksomheder.


Fremtidens bæredygtige landmand - Kristian fra Ausumgaard

29-11-2018 20:30:37

Fremtidens Landmand i kategorien Bæredygtighed blev Kristian Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard ved Holstebro for hans arbejde med den grønne omstilling.


Fremtidens Landmand i afsætning: Søren fra Nyborggaard

29-11-2018 20:30:04

Fremtidens Landmand i kategorien Afsætning er Søren Skjølstrup Jensen fra Nyborggaard ved Vildbjerg på grund af hans arbejde med at producere og afsætte højkvalitetsprodukter med en historie.


Skoler får penge til gårdbesøg fra Skolemælkslegat

29-11-2018 09:12:24

Østre Skole i Thisted er en af de skoler, der i denne omgang får glæde af Skolemælkslegatet. De 5.000 kroner skal bruges på udflugt til økologisk landbrug og fællesspisning.


Overraskende godt julemarked

29-11-2018 08:07:52

Alle dyr skal tilses af dyrlæge en gang om året

28-11-2018 07:00:10

Vintermånederne er om hjørnet og det gør, at lovkrav til udegående dyrs forhold træder i kraft. Samtidig giver det også tid til eftertanke, for vidste du, at alle dyr i besætningen skal tilses af en dyrlæge mindst en gang om året?


Varme og strøm i samme anlæg

27-11-2018 07:00:37

Hargassner bruger Agromek til at præsentere deres nye fyringssystem, der kan producere både varme og strøm på træflis.


Alle plusser samlet i en plov

26-11-2018 07:00:59

Med den spanske Ovlac plov har det nye firma Farm Implement ApS fundet alle plusser fra de andre plovfabrikater i en og samme plov.


Kalvevogn med plastbund og taghældning

24-11-2018 07:00:53

Spøttrup Expressen er nyeste skud på stammen fra PC Maskiner ved Skive. En kalvevogn med plasticbund, hvor kalvenes urin trænger væk, i stedet for at blive suget op af halmen. En mælkeproducent har afprøvet vognen og oplever mere tørre kalve end en tilsvarende kalvevogn med træbund.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 29 (570 artikler)Prev1234567272829Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer